یکی از مسائل مبرم در سالهای اخیر، رشد چشمگیر جنبش اعتراضی بر ضد تخریب محیط زیست و جلوگیری از گسترش بیشترفاجعه کمی آب در میهن بلازده ماست. حرکتهای تحسینبرانگیز اعتراضات مردمی ازجمله فعالان محیط زیست در بسیاری از شهرهای کشور در مقابله با خشک شدن دریاچهها، تالابها، کمبود آب و اعتراض به آنها و بهچارهجویی واداشتن رژیم بیاعتنا به معضل حیات و ممات میلیونها انسان در کشوررا نیز مکرراً شاهد بودهایم. حمایت نیروهای مترقی و آزادیخواه از اعتراضات مردمی و جنبش حفظ محیط زیست و تلاش در راه بسط و گسترش فعالیت آنها ضمن بازتاب دادن این فعالیتها در سطح افکارعمومی ایران و جهان، از اهمیت روزافزون برخوردار بوده و هست….
ادامهٔ مطلب
بمباران سوریه آغازی شوم در مسیر یک تقابل نظامی گستردۀ بین المللی؟
همهٔ شواهد بر این امر دلالت دارد که اقدام تجاوزکارانۀ سه کشور امپریالیستی عضو پیمان ”ناتو“، به بهانۀ ادعای استفادهٔ دولت سوریه از سلاحهای شیمیایی، در شهر دوما، با هدف خطرناک کشاندن خاورمیانه به درگیری جدید، و از جمله اجرای خواست دولت های عربستان سعودی و اسرائیل برای درگیری نظامی با ایران و همین طور معطوف کردن افکار عمومی مردم این کشورها از بحرانهای سیاسی داخلی صورت گرفته است.
پرویز صداقت: «بگیر و ببند» دیگر جوابگو نیست
بحران ارزی کنونی در تلاقی با سایر بحرانهای جاری اقتصاد ایران (بحران بانکی، بحران معیشت، بحران زیستمحیطی، بحران بازتولید گسترده، بحران بازتولید اجتماعی، بحران ژئوپلتیک منطقهای) است و طبعا اثری بنیانکن بر اقتصاد ایران خواهد گذاشت.
بحران ارز ارتباط تنگاتنگی با قدرت خرید مردم دارد و آن را در ابعاد مختلف تحت تاثیر قرار میدهد. این درهمتنیدگی در فضایی که قدرت کنترل ساختاری روی «حفظ قدرت خرید» وجود ندارد، خودش را بیشتر نشان میدهد و در این بین فقط کارگران نیستند که متضرر میشوند.
«رئیسجمهوری نظامی»؛ زمزمهای که در میان اصولگرایان قوت گرفته
نکته تأملبرانگیز این است که مطرحکنندگان ایده رئیسجمهوری نظامی در این روزها کسانیاند که یا خودشان مستقیما پیشینه نظامی داشتهاند و شاید هنوز هم دارند یا به نحوی آبشخور سیاسی، فکری و اجتماعیشان با حوزه نظامی یا امنیتی و شبهامنیتی گره خورده است.
ابوالفضل قدیانی: هرگونه دعوت به دخالت نظامی بیگانگان خیانت به این ملت و کشور است
آقای خامنهای اگر صادق است بیاید و خود را در معرض انتخاب عمومی بگذارد و یا لااقل اجازه انتخاباتی برای مجلس خبرگان بدهد که کاندیداهایش بازتابدهنده سلایق سیاسی متنوع موجود در کشور باشند. صد البته که مستبد چنین کاری نخواهد کرد. هرچند در چشم او دیوار حاشا بلند است اما دیگر زمان آن گذشته است که کسی بتواند با بگیر و ببند و خفقان، واقعیت را برای بخشی از مردم وارونه جلوه دهد….
پیامدهای ویرانگر سیاست خارجیِ مبتنی بر «شووینیسم اسلامی»، و موقعیت خطرناک میهنمان
اکثر مردم میهن ما ضمن مخالفت شدید با حاکمیت استبدادی رژیم ولایت فقیه در عین حال خواهان دفاع از حاکمیت ملی و حفظ صلح هستند. تجربه دردناک جنگ امپریالیست برافروخته ایران و عراق که آثار مخرب آنرا هنوز می توان در سراسر کشور مشاهده کرد، درس بزرگی است که باید به هر ترتیب جلوی تکرار آنرا گرفت.
دمکراسی های پارلمانی و مداخلهٔ مخرب بازاریابی سیاسی شبکه ای
بخشی از تحلیلگران بر این تاکید کرده اند که فیس بوک در طی این چند سال مرتبا کاربران خود را بویژه از میان جوانان از دست داده است. واقعیت اما آن است که گرایش های کاربران توسط این شرکت رصد شده و در سال ۲۰۱۲ اینستاگرام را به قیمت یک میلیارد دلار و در سال ۲۰۱۴ واتزآپ را به قیمت ۱۹ میلیارد دلار خریداری کرده است و این توانمندی را داشته که کاربران فیس بوکی ناراضی خود را به این شبکه ها هدایت کند. می توان تصور کرد که در آن شبکه ها هم قاعدتا همین فاجعه ادامه دارد. ادامهٔ مطلب
نگاهی به رویدادهای مهم اخیر در عراق، در گفتگو با رفیق سلام علی عضو کمیتهٔ مرکزی و مسئول روابط بینالمللی حزب کمونیست عراق
مقررات داخلی این ائتلاف بر استقلال سیاسی، نظری (ایدئولوژی)، و سازمانی حزبهای تشکیل دهندهٔ آن تأکید دارد. شعار عمدهٔ این ائتلاف در زمانی که کارش را در بغداد شروع کرد این بود: ”پیش به سوی برقراری دولت مدنی، عدالت اجتماعی، و تضمین حقوق شهروندی».
شادباش نوروزی کمیتهٔ مرکزی حزب تودهٔ ایران
نوروزتان فرخنده، سال نوتان مبارک و رزمتان برای پایان دادن به حاکمیت استبداد پیروز باد!
جامعه در حال زوال نیست، این «نظام» ولایی است که به سوی زوال میرود!
روند زوال “نظام” ولایی و گذار از حاکمیت استبداد دینی به مرحلهٔ دموکراتیک مردمی، فرایندی خودبهخودی و همراه با نتیجهای قطعی یا مترقیانه نیست، بلکه در نبودِ جایگزینی (آلترناتیوی) مترقی و فعال، اجرای سناریوهایی میتوانند فرجامی واپسگرایانه برای آن رقم زنند.
گفتوگوی ملی؛ تاکتیک یا راهبرد؟
هر تصمیم و راهکاری که فضای نمونهای آن عموم جامعه ایران را در بر نگیرد، ادعای طرح راهبردی را بلاموضوع میکند. اصلاحطلبان گفتوگوی ملی را تنها بین خود (آنهم راویان رسمی این جرگه) و اصولگرایان متصورند و تحولخواهان و بخش نابرخوردار جامعه را فاقد وجهه گفتوگو میدانند.
نولیبرالیسم و نبود سواد علمی برای فقرزدایی – خسرو صادقی بروجنی
شواهد بسیاری وجود دارد که دولت فعلی بیشتر تحت تاثیر گرایشات لیبرال و نئولیبرال در اقتصاد است. چنین گرایشی با ادعای ریشهکنی فقر در تناقض جدی است. با توجه به رکود و بیکاری عمیق حاکم بر اقتصاد ایران ادعای کاهش فقر اگر ناصادقانه نباشد حتماً ناشی از کجفهمی است.
گذار سیاسی مسالمتآمیز در آفریقای جنوبی بیم و امید در آفریقای جنوبی: کنار گذاشتن جاکوب زوما و آغاز ریاستجمهوری راماپوسا
نیروهای ترقیخواه جهان رخدادهای این کشور آفریقایی را با امید و نگرانی دنبال میکنند و امیدوارند که مردم آفریقای جنوبی و نیروهای ترقیخواه آن با اتکا به نظام و روندی دموکراتیک و مردمی، و با بهرهگیری مؤثر و سودمند از آن، بتوانند بر بحرانهای پیش آمده غلبه کنند و تغییر و تحوّلهای بنیادی به سود زحمتکشان را در مسیری مناسب به پیش برند.
شعار توخالی و عوام فریبانه رفراندوم و ضرورتهای مبارزه با دیکتاتوری در شرایط مشخص کنونی
ما بر این باوریم که اپوزیسیون از مطرح کردن این قبیل شعارهای غیرعملی و توهمزا که میتوانند به ذهنیت جامعه و مبارزههای سیاسی و اعتراضهای مدنی مردم لطمه وارد سازند میبایست پرهیز کند.
گزارش هیئت سیاسی به نشست کمیتهٔ مرکزی حزب تودهٔ ایران بهمنماه ۱۳۹۶
از نشست گذشتهٔ کمیتهٔ مرکزی، در مردادماه ۱۳۹۵، تا به امروز تحولهایی مهم در عرصهٔ جهان و ایران اتفاق افتاده است که به ارزیابی دقیق و نتیجهگیری مشخص و روشن، بهمنظور پیشبُرد برنامهٔ حزب و تأثیرگذاری بیش از پیش سیاستهای مبارزاتی آن در جنبش مردمی میهن ما و همچنین در مبارزهٔ جهانی نیروهای مترقی بر ضد سرمایهداری انحصاری جهانی، نیازمند است.
پرویز صداقت: تنها با فشار ناشی از حرکتهای اجتماعی میتوان به سطوح دستمزدی متناسب با سبد هزینهی زندگی دست یافت
تجربهی همهی دولتهای بعد از انقلاب نشان داده که به جز برخی مواقع با نیات پوپولیستی به سبب در پیش بودن انتخابات و یا اجرای سیاستهای «حامیپروری»، دولتها چندان نگران و دلمشغول زندگی و معیشت دهها میلیون خانوادهی زحمتکش نیستند. بنابراین کارگران باید خود در فکر راههایی برای غلبه بر این بحران فراگیر باشند. راهحل آنها راههای فردی نیست، بلکه تکیه بر تلاش جمعی طبقهی کارگر و همهی دستمزدبگیران است.
فراخوان مشترک پنجاه و دو حزب کمونیست جهان
اعضای کارگروه تدارک و برگزاری نشستهای سالانهٔ حزبهای کمونیست جهان در روز ۲ بهمن ماه (۲۲ ژانویه) بیانیهای را در همبستگی با مردم ایران منتشر کردند که تا این لحظه مورد حمایت ۵۲ حزب کمونیست جهان قرار گرفته است. در ادامه متن این بیانیه مهم و همچنین اسامی حزب های کمونیست کارگری حمایت کننده آن منتشر می شود.
اعلامیۀ کمیتۀ مرکزی حزب تودۀ ایران، بهمناسبت سیونُهمین سالگرد انقلاب ملی و دموکراتیک بهمن ۵۷
سیونُه سال پس از بهمن ۵۷، هیچیک از وعدههای خمینی و طرفداران او در ایران تحقق نیافته است. بهجای حکومت “کوخ نشینان” و کشوری که “کمونیست ها هم در آن آزادند”، میهن ما امروز اسیر حکومتی عمیقاً ضدِ مردمی، خودکامه، تاریکاندیش و مدافع و خدمتگذار منافع کلانسرمایهداران است.
تغییر شرایط و امکان پذیر شدن گسترش و پیوند دادن حرکت های اعتراضی مدنی و صنفی
وظیفه همه ترقیخواهان و تحولطلبان، و نیروهای سیاسی آزادیخواه، این است که با کار و فعالیت مستقیم درون جامعه، یعنی با تأثیرگذاری بر آگاهی لایهها و طبقههای اجتماعی گونهگون، بهمنظور جذب و متراکم کردن حتی کوچکترین فصل مشترکها، آنچنان نیروی مادیای شکل دهند که به حرکتی جهشی و کیفی برای گذر از استبداد به مرحلهٔ دموکراتیک توان دهد. میتوان و باید طرحی نو ریخت، یعنی “حکومت جمهوری”ای که نه شاهنشاهی و نه ولایی باشد بر پا داشت.
محسن رهامی: اصلاحطلبان خود را نقد و بازخوانی کنند
محسن رهامی: به نظر میرسد اصلاحطلبان نوعاً بین جلب رضایت عمومی مردم و جلب رضایت مسئولان و مدیران ارشد نظام، دومی را ترجیح دادهاند. مردم نسبت به فساد افسارگسیخته و نهادینهشده در نظام اداری کشور شدیداً ناراضی هستند و در این رابطه متاسفانه از سوی اصلاحطلبانی که اکثریت خوبی در مجلس و شورای شهر دارند تاکنون آنطور که انتظار میرفت برخورد جدی و متناسبی صورت نگرفته است. حتی در مورد بازداشتیهای اخیر، بهغیراز یک یا دو نفر از نمایندهها صدایی از بقیه درنیامد.