انقلاب اکتبر

  • حمله جنگنده‌های عراق به مواضع تروریست‌های داعش در کرکوک

    جنگنده‌های عراقی امروز (شنبه) مواضع عناصر گروه تروریستی «داعش» در استان «کرکوک» در شمال این کشور را هدف قرار دادند.بیشتر بخوانید »

  • نوزدهمین همایش بین‌المللی حزب‌های کمونیست و کارگری جهان به مناسبت یکصدمین سالگرد انقلاب اکتبر!

    نوزدهمین همایش بین‌المللی حزب‌های کمونیست و کارگری جهان با عنوان: “صدمین سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: آرمان‌های جنبش کمونیستی، احیا و توانمند کردن مبارزه با افروخته شدن جنگ‌های امپریالیستی، مبارزه برای صلح و سوسیالیسم”، از صبح روز دوم نوامبر، در سن‌پترزبورگ (لنین‌گراد سابق)، در “کاخ رفقا”، و با شرکت نمایندگان رسمی ۱۰۳ حزب، آغاز شد.

    بیشتر بخوانید »

  • میراث داران انقلاب سوسیالیستی به مناسبت۱۰۰سالگی اکتبرکبیردر بلاروس

    مینسک شاهد نمایشگاه اختصاصی عکس و تابلوهای نقاشی ارزشمند  تحت عنوان «وزش اکتبر» در ۳ نوامبر۲۰۱۷ به مناسبت ۱۰۰مین سالگرد انقلاب اکتبردر گالری شهر بود.

    تهیه ونگارش: م .چابکیبیشتر بخوانید »

  • انقلاب اکتبر افق دیگری برای آینده باز کرد

    از مدت ها پیش به مناسبت ۱۰۰ مین سال انقلاب اکتبر نوشته هایی بصورت کتاب و مقاله منتشر و یا فیلم و مستند های تصویری از آن حادثه مهم تاریخی و اجتماعی در قرن گذشته به نمایش گذاشته می شود که گاهی با واقعیت های انقلاب اکتبر همسویی دارند و گاهی هم با انکار واقعیت ها و ماهیت انقلاب اجتماعی در روسیه استبداد زده و چشم پوشی از بزرگترین تجربه بشر برای رهایی از استثمار به آن خشم می ورزند.

    بیشتر بخوانید »

  • اکتبر و پژواک شور انقلابی در شعر سخن‌سرایان ایران

    سخن‌سرایان ایران که در صفوف پیشین نهضت مشروطه قرار داشتند، از نظام تزاری آسیب فراوان دیده بودند و اکنون به ضربه‌هایی که انقلاب اکتبر بر آن نظام استبدادی فرود می‌آورد، با شور و شعف می‌نگریستند، پیروزی بلشویک‌ها را آرزو می‌کردند و همان عزم و اراده نیرومند را برای میهن خود می‌خواستند…
    شیفتگی به خشونت و “قهر انقلابی” در میان بیشتر سخن‌سرایان ایران رواج داشت. کم نبودند گویندگانی مانند سید اشرف گیلانی (نسیم شمال)، علی اکبر دهخدا (دخوی قزوینی)، ایرج میرزا، محمدتقی بهار (ملک الشعرا)، عارف و عشقی و فرخی و لاهوتی که تنها راه نجات میهن خود را در انقلابی فراگیر و قهرآمیز به سان انقلاب اکتبر می‌دیدند…
    بیشتر بخوانید »

  • بیانیۀ کمیتهٔ مرکزی حزب تودهٔ ایران به‌مناسبت صدمین سالگرد پیروزی انقلاب کبیر اکتبر

    انقلاب اکتبر نقطهٔ پایانی بر اندیشهٔ ابدی بودنِ سرمایه‌داری بود و نشان داد که جهانی دیگر ممکن است!

    اندیشه‌ها و آرمان‌های انقلاب  اکتبر زنده است و راهگشای آیندهٔ بشریت‌ در قرن بیست و یکم ‌

    بیشتر بخوانید »

  • اکتبر کبیر

    تقدیم به لنین

    در بلندای کبیر اکتبر

    توچگونه فرا خواندی

    خیل ستارگان رنج و زحمت را

    که هنوز هم می درخشند

    در این زورق حیات؟

    بیشتر بخوانید »

  • انقلاب اکتبر و تأثیر ماندگار آن بر جهان

    متن سخنرانی گرگ گودلز، نویسنده و متفکر آمریکایی

     در مراسم سالانه یادبود جیمز کونولی۱، دوبلین، ایرلند، ۱۳ می‌۲۰۱۷
    این برای من افتخار بزرگی است که دعوت شده‌ام تا در مراسم سالانه یادبود جیمز کونولی صحبت کنم. ایثار کونولی برای استقلال ایرلند و تعهد و پایبندی‌اش برای رهایی کارگران، تحسین و دلبستگی انسان‌های راستین را در همه جهان به خود جلب کرد. ما، -در ایالات متحده آمریکا – به خاطر سال‌ها فداکاری و پایبندی جیمز کونولی در حمایت از جنبش طبقه کارگر در کشور خودمان، برای او احترام ویژه‌ای قائل هستیم. او در مبارزات عصر خود، چهره‌ای برجسته و رهبری واقعاً تأثیرگذار با خالصانه‌ترین و عمیق‌ترین احساسات ملی و بین‌المللی بود…
    بیشتر بخوانید »

  • سرود اکتبر/« نبرد دوباره ادامه خواهد داشت»

    کار زیبای « نبرد دوباره ادامه خواهد داشت» از اسطوره ی آهنگسازان شوروی سابق یعنی «الکساندرا پاخموتوف» است که در سال ۱۹۷۰ تنظیم و اجرا شده است. بخشی از ترجمه ی این سرود پر شور که به زبان روسی خوانده شده، به قرار زیر است.بیشتر بخوانید »

  • تاثیر انقلاب اکتبر روسیه بر جنبش‌های انقلابی در ایران

    از آغاز جنبش مشروطه‌خواهی در ایران، اندیشه‌های انقلابیان روس بر ایرانیان تاثیرگذار بود. بعدها در نتیجه‌ی انقلاب اکتبر در روسیه، سه جنبش انقلابی در مناطق شمالی ایران شکل گرفت که به درجات مختلف از این انقلاب متاثر بودند.بیشتر بخوانید »

  • لنین و آموزش وی در زندگی و مبارزه ما

    با نام لنین و تحقق اندیشه‌های وی مرحله جدیدی در تاریخ آغاز میگردد. پیروزی انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر، پیدایش و گسترش سیستم جهانی سوسیالیستی، تلاشی سیستم مستعمراتی امپریالیسم و رونق جنبش های رهائی بخش ملی و کارگری و همه پیروزی های دیگر پروسه انقلابی جهان با نام لنین بزرگ پیوند ناگسستنی دارند. تمام آن‌ها تجلی حقانیت لنینیسم، مارکسیسم دوران امپریالیسم و انقلابهای پرولتری در عرصه های مختلف گیتی و در شؤون گوناگون زندگی جوامع بشری است.بیشتر بخوانید »

  • به مناسبت صدمین سالگرد انقلاب سوسیالیستی اکتبر ۲۰۱۷ – ۱۹۱۷ – روسیه در میان دو انقلاب

    لنین علامت‌های وضعیت انقلابی یا شرایط عینی انقلاب را به طور خلاصه چنین می‌دید: طبقات پایین دیگر نخواهند زندگی را با شرایط موجود ادامه دهند، و طبقات بالا نیز نتوانند به شکل و شیوهٔ پیشین به حکومت ادامه دهند؛ فقر و نابرابری تشدید می‌شود؛ و توده‌های زحمتکش بیش از پیش به مبارزهٔ تاریخی مستقل جلب می‌شوند. امّا او خوب می‌دانست که هر وضع انقلابی، به انقلاب تبدیل نمی‌شود…

    بیشتر بخوانید »

  • به مناسبت صدمین سالگرد انقلاب سوسیالیستی اکتبر ۲۰۱۷ – ۱۹۱۷: «یک گام به پیش، دو گام به پس»

    مارکسیست-لنینیست‌های جهان در تلاش خود به منظور شکست دادن امپریالیسم و نظام سرمایه‌داری و جایگزین کردن آن با نظام سوسیالیستی باید به درس‌های “یک گام به پیش، دو گام به پس “در مورد ضرورت وجود تشکیلات منسجم حزبی و کار تشکیلاتی منظّم و منضبط در مبارزهٔ سیاسی به طور جدّی توجه کنند و آنها را مطابق با شرایط کار خود به کار بندند.

    بیشتر بخوانید »

  • «دولت و انقلاب» – مروری بر یک اثر کلاسیک لنینیسم و زمینه‌های تاریخی و اجتماعی آن

    لنین کتاب «دولت و انقلاب» را در زمانی نوشت که انقلاب پرولتری و دولت سوسیالیستی به‌جز برای مدّت کوتاهی در کمون پاریس هنوز از عرصهٔ اندیشه به عمل درنیامده بود. این کتاب، نوشتهٔ کلاسیک منحصر به فردی از لحاظ مطرح کردن شیوهٔ برخورد انقلاب پرولتری به دولت طبقاتی، چه از لحاظ ماهیت آن و چه از لحاظ شکل آن است.

    بیشتر بخوانید »

  • به مناسبت صدمین سالگرد انقلاب سوسیالیستی اکتبر ۲۰۱۷ – ۱۹۱۷ – دربارهٔ حق ملّت‌ها در تعیین سرنوشت خویش

    دیده می‌شود که لنین ناسیونالیسم بورژوایی و انترناسیونالیسم پرولتری را کاملاً دو نقطهٔ مقابل یکدیگر می‌دانست. از اوّلی برای اعمال ستم ملّی و پیشبُرد منافع بورژوازی در داخل و در جنگ امپریالیستی جهانی اوّل استفاده می‌شد، و دوّمی، راهکار زحمتکشان برای غلبه بر بورژوازی و برقراری حقوق دموکراتیک همهٔ زحمتکشان در همهٔ ملّت‌ها بود.

    بیشتر بخوانید »

  • به مناسبت صدمین سالگرد انقلاب سوسیالیستی اکتبر ۲۰۱۷ – ۱۹۱۷ – «چه باید کرد؟»

    لنین با نقل قول از مانیفست کمونیست که «کمونیست‌ها از هر جنبش انقلابی پشتیبانی می‌کنند» یادآوری می‌کند که «ما باید وظایف دموکراتیک عمومی را در برابر تمام مردم بیان داریم و روی آنها تکیه کنیم بدون آنکه حتّی برای یک لحظه معتقدات سوسیالیستی خود را پنهان داریم.»

    بیشتر بخوانید »

دکمه بازگشت به بالا