یاسمن آریانی، منیره عربشاهی و مژگان کشاورز زنان زندانی در زندان قرچک ورامین، توسط دادگاه انقلاب تهران مجموعا به ۵۵ سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شدند. حکم این دادگاه روز جاری با حضور متهمین و بدون حضور وکلا به آنها ابلاغ شده است. از این میزان با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۱۰ سال حبس از بابت اتهام “تشویق و فراهم نمودن موجبات فساد و فحشا” در خصوص هر یک از متهمان قابل اجرا خواهد بود. کیفرخواست پرونده یاسمن آریانی، منیره عربشاهی و مژگان کشاورز، در تاریخ ۵ تیرماه در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به این مخالفان حجاب اجباری ابلاغ شده بود….
بیشتر بخوانید »
ماه: مرداد ۱۳۹۸
سه زن مخالف حجاب اجباری مجموعا به ۵۵ سال حبس محکوم شدند
بیانیه شورای بازنشستگان ایران در مورد تحولات اخیر!
پیامد کاهش درآمدهای نفتی، بازهم فشار بردوش ۹۹ درصدیها! مزدبگیران، بیکاران و بازنشستگان برای دفاع از زندگی شان در مقابل این وضعیت، به ایستادگی تا حصول نتیجه ادامه خواهند داد…
بیشتر بخوانید »جنبش اجتماعی، اصلاح و انقلاب؛ کدام راهبرد/هاشم آقاجاری
باید پی برد که یک نیروی اصلاحطلب واقعی بهخصوص در سیستمهایی از نوع سیستم ایران بدون جنبش اجتماعی امکان برداشتن یک گام در مسیر اصلاحات ندارد.
هراس افکنی با آغاز به کار گشت حجاب در مترو
درجدیدترین اقدامات موضوع گشت ارشاد در مترو و برخورد اماکن با مغازههایی که مانتو جلوباز میفروشند، در دستور کار قرار گرفته است. با چنین اقدام هایی مبارزه زنان بر ضد حجاب اجباری متوقف نمی شود.
تداوم بحران سرمایه داری؛ افت رشد اقتصاد امریکا، رکود تولید در آلمان و کاهش رشد اقتصادی فرانسه
برخلاف تبلیغات بنگاه های بزرگ خبری٬ بحران اقتصادی به پایان نرسیده و نشانه های تداوم و ژرفش ان در اقتصاد های امریکا و کشورهای اصلی اتحادیه اروپا به چشم می خورد.
حکم تکاندهنده و ظالمانه
صدور حکمهای سنگین برای وکلای دگراندیش مایهٔ نگرانی جامعه وکلا شده و استقلال کار وکالت را از بین میبرد. نابردباری و ستیز در برخورد با وکلای منتقد، حاکی از ضعف دستگاه قوه قضایی و رویارویی آشکار با فصل حقوق ملت و قواعد بنیادین حقوق بشر و تعرض به حقوق وکلا در امر وکالت است. مقاومت در برابر نقض حقوق انسانی در قشرهای مختلف در جامعه شکل میگیرد و امیدها را به دستیابی مردم به عدالت اجتماعی و رعایت و احترام به شأن انسان را بیشتر میکند. خواستهای برحق وکلای زندانی را بیتردید در مسیر مبارزه مردمی باید دانست. در این مبارزهٔ سترگ، فریاد وکلای مردمی تا دست یافتن به خواستهای انسانی و عدالتخواهانهشان، پرطنین، تحسینآمیز و ستودنی است….
بیشتر بخوانید »بیش از ١۵میلیارد ریال سود فروش گوشت دولتی در جیب دلالها
نخستین جلسه رسیدگی به اتهامات متخلفان فروش گوشت وارداتی دولتی در بازار آزاد برگزار شد.
شهروند| آنگونه که نماینده دادستان اعلام کرده، این پرونده هفت متهم دارد که سه نفر از متهمان کارمند سازمان جهاد کشاورزی استان تهران هستند، اما دو نفر دیگر مدیرعامل شرکت تعاونی مصرف بنیاد مستضعفان استان تهران هستند که به گفته حسینی، دو حواله ۱۵ و ۳۵ تنی گوشت دولتی را از سازمان جهاد کشاورزی دریافت کردند و با حوالههای صوری و سندسازی و تخصیص غیرقانونی سهمیه به جای توزیع با نرخ دولتی در بازار آزاد به فروش رساندند. آنگونه که آمارها نشان میدهد، پارسال حدود ۴هزارمیلیارد تومان ارز ۴٢٠٠ تومانی برای واردات گوشت قرمز اختصاص یافت و حدود ١٧٠هزار تن گوشت قرمز وارد کشور شد، اما هر چه بیشتر وارد میشد، قیمتها بیشتر بالا میرفت. البته عضو انجمن واردکنندگان در اینباره به «شهروند» میگوید که مشکل از آن زمانی آغاز شد که توزیع گوشت منجمد از بخش خصوصی گرفته و به شرکت پشتیبانی امور دام سپرده شد. اما درحالی فعالان بخش خصوصی بر این باورند که برای بهبود وضعیت بازار باید اجازه داد قیمتها براساس نظام عرضه و تقاضا تعیین شود و سهم دولت از کنترل بازار کمتر و کمتر شود که دولت به تازگی ماموریت تنظیم بازار را به وزارت صنعت سپرده است. این درحالی است که همین چندسال پیش برای کنترل بازار مسئولیت تنظیم بازار از وزارت صنعت گرفته و به وزارت جهاد کشاورزی سپرده شده بود. اما آنگونه که به نظر میرسد پاسکاری مسئولیت نمیتواند به تعدیل قیمتها در بازار کمک کند.
٣/١۵میلیارد ریال سود در جیب متخلفان گوشت
طبق گزارشها، چهار حواله گوشت تنظیم بازاری مجموعا به میزان ۴٠ تن نیز به سازمان جهاد کشاورزی ارایه و دریافت شده که از این میزان ١٠ تن مربوط به تعاونی مصرف جهان چیتساز کرج، ٣٠ تن تعاونی خبازهای تهران و ١٠ تن کورهپزخانههای خاتونآباد است که حوالههای مربوطه به درخواست خلیلی و علی سعیدی مدیرعامل شرکت مهام تدبیر آسیا صادر شده است. نماینده دادستان در ادامه گفت: «از این میزان گوشت، سعیدی حواله ٣۵تنی را دریافت و ۴٢میلیون تومان به عسگری پرداخت میکند و گوشتهای ۴هزار و ٢٠٠ تومانی را در بازار آزاد به فروش میرساند.» حسینی میگوید: «متهمان با فراهمکردن درخواست توزیع گوشت برای تعاونیهای مصرف اقدام به فروش آزاد و خارج از چرخه توزیع داشتند. در پاییز ٩٧، قیمت هر کیلو گوشت تنظیم بازار ٢۶۵هزار ریال بود که این متهمان ۴٠٠هزار ریال در بازار آزاد گوشتهایی که برای هر کیلو پنج و نیم دلار ارز تخصیص داده شده بود، میفروختند که مابهالتفاوت آن ١۵میلیارد و ٣٩٠میلیون ریال است.»
کاهش ٣٠درصدی مصرف گوشت قرمز در یکسال
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در بهمن سال گذشته اعلام کرد: «میزان ثبت سفارش واردات گوشت از ١۴٠هزار تن سال گذشته به ٢۶٠هزار تن در سال جاری رسیده است و واردات از یک کشور به ١٧ کشور از اروپا، استرالیا و آفریقا توسعه یافته است.» درست در همان روزهایی که ارز ۴٢٠٠ تومانی برای واردات اختصاص مییافت، نرخ آزاد ارز به ١٩هزار تومان هم رسیده بود و قیمت گوشت در بازار ٢ تا ٣ برابر قیمت وارداتی بود. با افزایش چند برابری قیمتها، سهم گوشت از سبد مصرفی خانوار هر روز کمتر میشد. عضو انجمن واردکنندگان در اینباره به «شهروند» میگوید که میزان تقاضا برای گوشت قرمز در یکسال گذشته ٣٠درصد کمتر شده است. آگاهی میگوید: «بعد از گرانی هم سهم گوشتهای منجمد وارداتی از ١٠درصد به حدود ٢٠درصد رسیده است.»
تفاوت نرخ ارز عامل رانت و فساد
تخلفات به دو صورت بود. برخی ارزهای ۴٢٠٠ تومانی را میگرفتند و به تعهداتشان عمل نمیکردند و ارز سر از واردات اقلام دیگر یا بازار درمیآورد. شیوه دوم تخلف هم فروش گوشتهای وارداتی با ارز دولتی در بازار آزاد به نرخ دو سه برابر بیشتر بود.
١١شرکت که به تعهدات ارزی عمل نکردند
سید یاسر رایگانی، سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی در مرداد سال گذشته با بیان اینکه پرونده تخلف ٧٧٨میلیون دلاری واردکنندگان گوشت دولتی روی میز تعزیرات حکومتی است، اظهار کرد: «طی مکاتبهای که از طرف بانک مرکزی با سازمان حمایت از مصرفکننده و تولیدکننده صورت گرفت، این سازمان فهرست ١١ شرکت واردکننده گوشت قرمز گوسفندی که از اول دی سال ٩۵ تا پنجم فروردینماه سال جاری از طریق بانک مرکزی دریافت کرده را اعلام کرد.» او افزود: «بنا به اظهارات مدیرکل نظارت بر محصولات کشاورزی و مواد غذایی سازمان حمایت از مصرفکننده و تولیدکننده علیرغم مکاتبات متعدد و پیگیریهای صورت گرفته با این شرکتها که ارز دولتی دریافت کردهاند، هیچ مدرک و مستنداتی برای بررسی ارایه نشده و بر همین اساس گزارش تخلف به استناد ماده ١٠ قانون تعزیرات حکومتی درخصوص عدم اجرای تعهدات واردکنندگان در قبال دریافت ارز و خدمات دولتی به سازمان تعزیرات ارجاع شده است.» سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی تصریح کرد: «با دریافت این گزارشها، پرونده تخلف تشکیل و پرونده هفت شرکت به تعزیرات حکومتی تهران و چهار پرونده به استانهای قم، اصفهان، گلستان و سمنان با مجموع ارزش تخلف انجامشده ٧٧٨میلیون و ٢٣هزار دلار برای رسیدگی و تعیین شعبه ارسال شده است.»
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnسه بانک بزرگ جهان به دستکاری ۱.۲ میلیارد دلاری در بازار ارز متهم شدند
بانکهای بزرگ جهان، شامل جیپی مورگان، بارکلیز، آربیاس، یوبیاس و سیتی گروپ به اتهام دستکاری در بازار جهانی ارز تحت پیگرد سرمایهگذاران قرار گرفتند.بیشتر بخوانید »
مصائب توفان شن در سیستان
بیتردید نام استان سیستان و بلوچستان با توفانهای شن گره خورده و این توفانهای بسیار خطرناک برای مردم این استان پدیده بسیار عادی و روزانه است. مردمی که باید ۱۲۰ روز از سال را با ترس مدفون شدن خانه و کاشانه هایشان زیر تلی از شن سپری کنند.
آرمان ملی: خرداد که میآید صدای پای بادهای ۱۲۰ روزه به گوش میرسد، بادهایی که دنباله بادهای موسمی هند هستند و وقتی به افغانستان میرسند در بیابان تار این کشور قدرت می گیرند و با عبور از نواحی کم ارتفاعی چون دشت ناامید افغانستان وارد ایران می شوند. اهالی بومی منطقه سیستان این بادها را باد «لوار» مینامند، یعنی بادی که در تابستان می آید.
چشممان به آسمان خشک شد
دیدن رنگ آبی آسمان این روزها حسرت اهالی بومی سیستان است، مردمی که بین رنگ آسمان و زمینشان دیگر تفاوتی نیست. هرجا را که نگاه کنی خاک است و شن و گاه این شن تا نیمههای پنجره خانه ها سرک میکشد. مردمانی که حالا از آمدن تابستان و بادهایش میترسند. خشایار رامش از اهالی بومی منطقه میگوید: مردم این منطقه به آسمان چشم دوختهاند و برای چند دقیقه باران که آنها را از این خاک خلاص کند لحظه شماری می کنند. او از روزهای طولانی که هوا در منطقه آلوده است و کسی برای رهایی مردمش کاری نمی کند خسته شده. به گفته او اهالی منطقه راهی جز مهاجرت ندارند و اگر این شرایط ادامه یابد چارهاندیشی برای تامین امنیت این منطقه به یکی از چالشهای اساسی تبدیل خواهد شد.
توفانهای شن، مانعی برای توسعه اقتصادی
توفانهای دائمی سیستان و بلوچستان در تابستان حال صدای نماینده مردم این شهر در مجلس را هم درآورده است. نماینده زاهدان در مجلس به «آرمان ملی» میگوید: قرنهاست که مردم این استان با توفانهای شن دست و پنجه نرم میکنند و این توفانها بخشی از زندگی ما شده است، اما برای افرادی که قصد سرمایهگذاری و گردشگری در این حوزه در استان را دارند توفانهای شن عرصه را بر آنها تنگ کرده و یکی از دلایل توسعه نیافتگی این استان پهناور و زیبا همین توفانها است. علیم یارمحمدی خاطرنشان کرد: باید با مطالعه و عزم ملی مشکل شنهای ریز و ماسههای روان را حل کرد. با توجه به خشکسالیهای چند دهه اخیر این توفانها شدت بیشتری داشته و زندگی مردم را تحت الشعاع قرار دادهاند. خشک شدن هیرمند نقش قابل توجهی در تشدید این توفانها و بادها داشت اما با توجه به بارندگیهای امسال، مقدار آبی که از طریق هیرمند وارد دریاچه هامون شد، بخشی از مناطقی که تولید ریزگرد میکرد را حالا آب گرفته، ولی کلیدر توفان شن تا سواحل دریای عمان پیش میرود و باید با مالچپاشی و روشهای دیگر این ریزگردها را کاهش داد، اما نابود نمیشود. در بلوچستان مرکزی نیز ما جازموریان را داریم که آب آن کم و مرکز و منبع ریزگرد شده و بلوچستان را تحت الشعاع قرار داده است.نماینده زاهدان درباره تاثیر توفانهای شن بر افزایش آمار مهاجرت نیز خاطرنشان کرد: قطعا این موضوع بر روی زندگی مردم تاثیر میگذارد و آنها را خسته میکند؛ در خیلی از روزها مدارس بهدلیل توفان شن تعطیل میشوند و بیماریهای تنفسی در بیمارستانها افزایش چشمگیری دارد و روی سلامت مردم تاثیر منفی میگذارد، از سوی دیگر خیلی از مغازهها و کشاورزان در این روزها مغازهشان را میبندند، پس با این اوصاف مهاجرت مردم به استانهای دیگر امری طبیعی است. ما در سالهای قبل برای کنترل این توفانها ردیفهای بودجهای در مجلس تصویب کردیم، اما با کمبود این بودجهها در کشور این موضوع نیز با مشکلاتی همراه بوده و در تلاش هستیم که این بودجه را هرچه سریعتر به استان سیستان و بلوچستان اختصاص دهیم.
جولان سل در غبار سیستان
به گفته مهران عبادتی، مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان هیرمند روستاهای دیگری از جمله تپه کنیز، گمشاد، سراوانی، شندل، صدیف، سنچوری، قرقری، میلک و سنجرانی هم به شدت با بحران توفان شن مواجهند.او همچنین خاطر نشان کرد: این شهرستان با جمعیتی افزون بر ۷۷هزار نفر حدود ۶۰ بیمار سل دارد. ۱۱ مرکز بهداشت در شهرستان هیرمند وجود دارد که بهطور شبانه روزی مشغول خدمات رسانی هستند. تمام مراحل تشخیص و درمان بیماری سل بهطور رایگان انجام می شود. وی ادامه داد: هم مرزبودن شهرستان هیرمند با افغانستان که از وضعیت بهداشتی مناسبی برخوردار نیست و همچنین خشکسالی های اخیر و ریزگردها که عامل مستعد کننده بیماری هستند سبب گسترش بیماری سل در این منطقه شده است. افرادی که همراه با سرفه طولانی مدت( بیش از سه هفته) دارای علائم عمومی از جمله تب، تعریق شبانه، کاهش وزن و کاهش اشتها، هستند باید برای بررسی بیماری سل به پزشک مراجعه کنند.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnدر ایران دو برابرِ مهد نئولیبرالیسم، مدارس خصوصی داریم!
برای اثباتِ «گران اداره شدن آموزش و پرورش» نیاز به چند مولفه و شاخص ارزیابی داریم؛ این شاخصها را اینگونه تعریف میکنیم: میزان سرانه دانشآموزی در ایران و مقایسه آن با متوسط جهانی، سهم آموزش و پرورش از تولید ناخالص ملی و در نهایت، نرخ رشدِ خصوصیسازی آموزش. بیشتر بخوانید »
فاجعه ملی کشتار زندانیان سیاسی ایران
عفو بینالملل اظهارات اخیر پورمحمدی در دفاع از اعدامهای ۶۷ را تکاندهنده و بی اعتنایی آشکار مقامات ایران به قوانین بین المللی خواند. با فرارسیدن مرداد و شهریورماه ۱۳۹۸، سی و یک سال از یکی از تکاندهندهترین جنایتهای سیاسی تاریخ معاصر ایران و جهان، یعنی فاجعهٔ ملی قتلعام هزاران زندانی سیاسی، بهفرمان مستقیم خمینی، سپری میشود. با گذشت بیش از سی سال از این فاجعهٔ بزرگ، برخی گوشه های تاریک این جنایت، امر دهندگان، سازماندهندگان و اجرا کنندگان آن روشن شده است و جای هیچ شبههای باقی نگذارده است که کشتار هزاران زندانی اسیر در تابستان ۱۳۶۷- زندانیانی که بسیاری از آنان قبلاً در بیدادگاههای قوهٔ قضائیه رژیم ولایت فقیه محاکمه و به زندان محکوم شده بودند- جز پاکسازی بزرگ و خونین مخالفان سیاسی و تأمین دوام حکومت جمهوریاسلامی هدفی نداشته است. …
بیشتر بخوانید »کلیات لایحه حذف چهار صفر از پول ملی تصویب شد
سخنگوی دولت روحانی،از تصویب کلیات لایحه حذف چهار صفر از پول ملی در جلسه امروز هیئت دولت خبر داد…
بیشتر بخوانید »«دار» زندگی
خیلی زود خجالت و دلواپس خالیماندن سفره از تکهای نان و قالبی پنیر و شاید پیالهای ماست را فهمید. همان شبهایی که مادر سفره پارچهای سفید را پهن میکرد و چیزی نداشت در کنار نان به بچهها تعارف کند. پنجسال بیشتر نداشت که گرهزدن را یاد گرفت و از هفتسالگی پابهپای مادر رج زد و دفه بر رجها کوبید. تا همین چندسال پیش دار علمکردن و چشم به نقشه دوختن کارش بود تا اینکه مچهای دستش و سوی چشمانش یاریاش نکردند تا «سیما» زورش به دفه نرسد و در ردکردن نخها از تاروپود دار بلند قامتش خجالتزده شود. «٣٠سال بافنده بودم، البته برای اینکه از پس زندگی بربیایم همیشه در کنار دار قالی چرخخیاطیای هم داشتم. همسرم بیشتر اوقات بیکار بود تا اینکه معتاد شد و مخارج اعتیادش به دوش من افتاد. چشمهایم ضعیف شد، پاهایم آرتروز گرفت و دستهایم دیگر توان برداشتن یک استکان را هم نداشتند که دکترها گفتند حق بافتن نداری، برای همین به فکر خریدوفروش افتادم اما خیلیها تا آخر میبافند. مثل «خاتون» که تا ١١۴سالگی بافت و آخرینبار کنار دار نیمهکارهاش بیجان یافتنش. زن مغروری بود و خیلی زود همسرش را از دست داد و سرپرست ٧ پسر و دختر شد. از ۴صبح تا آخر شب قالی میبافت تا بچهها را بزرگ کند. این آخرها هم برای گذران زندگی خودش مجبور بود پای دار بنشیند.» …
حال مدارس خوب نیست!
ایمنسازی مدارس از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، چراکه کودکان مدتزمان به نسبت طولانی را در آنجا سپری میکنند و همچنین به هنگام بروز حوادث طبیعی افراد میتوانند از مدرسه بهعنوان پناهگاه امن استفاده کنند، این در حالی است که امروزه متاسفانه بسیاری از مدارس کشور اعم از دولتی و غیردولتی چندان ایمن نیستند که این خود میتواند زنگ خطری جدی برای سلامت دانشآموزان و همچنین افزایش تلفات به هنگام بروز حوادث باشد. …
بیشتر بخوانید »تأیید افزایش اعتیاد در جوانان
حسن روحانی،در جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر، پیشگیری از قاچاق مواد مخدر و برخورد قاطع با باندهای قاچاق را بسیار با اهمیت خواند و با اشاره به نظرصریح خامنه ای در مصادره همه اموال و داراییهای قاچاقچیان حرفهای مواد مخدر گفت:…
بیشتر بخوانید »زنگ کاهش سن پوکی استخوان در زنان زده شد
پوکی استخوان یا استئوپروز بیماری خاموشی است که استحکام استخوان ها را به تدریج از بین می برد، این بیماری را از آن جهت بیماری خاموش می نامند که تا زمانی که فرد دچار شکستگی استخوانیا مجبور به سنجش تراکم بافت استخوانی نشده باشد، هیچ علامت و نشانه به خصوصی ندارد…
بیشتر بخوانید »رشوه، رانت و تخلف در مجلس شورا؛ آنچه از فساد در میان نمایندگان مجلس میدانیم
وقتی از فساد سیستماتیک در ایران حرف میزنیم، نمیتوانیم، قوه قضائیه، قوه مجریه،قوه مقننه و نمایندگان مجلس شورای اسلامی را از قلم بیاندازیم.درباره فساد مالی نهادینه در ارکان رژیم ولایت فقیه گزارشهایی متعدد در رسانههای داخلی و خارجی انتشار یافته و اندیشههای همگانی کموبیش به آن آشناست. اما تأثیر این فساد مالی بر زندگی تودههای محروم بهویژه طبقه کارگر و زحمتکشان در گزارشهای مطبوعاتی بازتابی چندان نیافته است. تأثیر این فساد مالی، رانتخواری و اختلاس بر زندگی و امنیت شغلی کارگران چگونه است؟…
بیشتر بخوانید »۴۰۵کسری آب زیرزمینی با یک سال جبران نمی شود
مدیرکل دفتر حفاظت و بهرهبرداری از منابع آب زیرزمینی با تاکید بر اینکه ۴۰۵ دشت ایران دارای وضعیت ممنوعه هستند، گفت: در میان ۴۰۵ دشت ممنوعه کشور ۱۳۵ دشت دارای شرایط حادتری قرار دارند.
بیشتر بخوانید »بن بست سیاست های تنش آفرین ؛ حضورگسترده نیروهای نظامی فرا منطقه ای در خلیج فارس به سود کیست ؟
رویکرد سیاسی مبتنی برراهبرد ولی فقه در حوزه خلیج فارس بویژه در خصوص بحران نفت کش ها به بن بست رسیده است. این رویکرد نه تنهاعقبنشینی امریکا و انگلیس را در پی نداشت٬ بلکه سبب حضورگسترده تر نیروهای نظامی فرا منطقه ای در حوزه خلیج فارس شده است.
گفتوگوی تلفنی روحانی و ماکرون
امانوئل ماکرون در این تماس تلفنی، سفر نماینده ویژه رئیس جمهورایران به فرانسه را مثبت ارزیابی کرد.