ماه: تیر ۱۴۰۱

  • بیانیه تروئیکای اروپایی: ایران در دوحه مباحث فرعی مطرح کرد؛ اقدامات تهران پنجره توافق را می‌بندد

    تروئیکای کشورهای اروپایی در بیانیه‌ای از ایران خواستند با کنار گذاشتن مسائل فرعی و غیر مرتبط با برجام از فرصت موجود برای احیای توافق هسته‌ای استفاده کند.بیشتر بخوانید »

  • تعهد رهبران آمریکا، کره جنوبی و ژاپن به همکاری نزدیک‌تر برای مقابله با کره شمالی

    رهبران آمریکا، کره جنوبی و ژاپن نسبت به آزمایش‌های موشکی کره شمالی ابراز نگرانی کردند.بیشتر بخوانید »

  • عفو بین‌الملل: جمهوری اسلامی نرگس محمدی را در زندان شکنجه می‌کند

    سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرد حکومت جمهوری اسلامی نرگس محمدی فعال مدافع حقوق بشر را در زندان از جمله با محروم کردن عمدی از مراقبت‌های بهداشتی و امتناع از ارائه دارو به او به تلافی فعالیت‌های حقوق بشری‌اش، شکنجه می‌کند.بیشتر بخوانید »

  • ترکیه فرماندهی نیروی ضربت مشترک ناتو را بر عهده گرفت

    ترکیه مسوولیت یک گروه ضربت ناتو موسوم به “گروه ضربت با آمادگی بسیار بالا” را که مختص عملیات‌های دریایی و فعالیت‌های آموزشی برای استفاده از مین در جنگ است، بر عهده گرفت.بیشتر بخوانید »

  • ۱۷ نکته درباره بیابان‌زایی و شیوه‌های کنترل آن

    بیابان‌زایی یکی از پدیده‌هایی است که بیش از پیش با آن مواجهیم. در این شرایط عرصه‌هایی که قابلیت تولید داشت، شور و غلیایی و یک منطقه کشاورزی حاصلخیز به یک منطقه غیرقابل زراعت تبدیل شده و یا تغییر کاربری یافته است این در حالیست که می‌توانست جلوه‌ای از ویژگی‌های طبیعت را داشته باشد.

    به گزارش ایسنا،خشکسالی و تغییرات اقلیمی تاثیرات بسیار مخربی بر محیط زیست می‌گذارند که یکی از این آسیب‌ها افزایش کانون‌های گرد و غبار و بیابان‌زایی است.  به گفته وحید جعفریان – مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی – بیابان‌زایی نتیجه مدیریت نادرست است چراکه عرصه‌ای با قابلیت‌های بسیار به دلیل سوء مدیریت و عوامل انسانی، فاقد جلوه‌های حیاتی شده و ظاهری شبیه به یک منطقه بیابانی پیدا کرده است. در ادامه به ۱۷ نکته درباره بیابان‌زایی و راه‌های کنترل آن اشاره خواهیم کرد:

    * این روزها درحال گذراندن سخت‌ترین خشکسالی جهانی هستیم.

    * یکی از  پیامدهای خشکسالی افزایش گرد و غبار است که نه تنها در محدوده  کشور ما بلکه یک ماهیت منطقه‌ای دارد و چالش‌ها و مشکلاتی را ایجاد می‌کند که می‌تواند چندین کشور را در برگیرد و راه حل های مواجهه با گرد و غبار هم حتما نیازمند مشارکت موثر چند کشور و مشارکت‌های منطقه‌ای است.

    * با توجه به ماهیت پیچیده و چند وجهی خشکسالی نیاز است که برنامه‌ها و سیاست‌های تعریف شده توسط بخش‌های مختلف با هم‌سویی،هماهنگی و هم‌افزایی به نوعی ترتیب داده شوند که ما با مشارکت و کمک هم بتوانیم از فراز خشکسالی عبور کنیم.

    * خشکسالی می‌تواند موجب تشدید بیابان‌زایی شود و مخاطرات متعددی را به عنوان پیامدهای ناشی از بیابان‌زایی به دنبال داشته باشد.

    * بیابان‌زایی اشاره بر موضوع سوء مدیریت دارد.چرا که عرصه‌ای با قابلیت‌های بسیار به دلیل سوء مدیریت و عوامل انسانی، فاقد جلوه‌های حیاتی شده و ظاهری شبیه به یک منطقه بیابانی پیدا کرده است.

    * در نتیجه عدم مدیریت حاصلخیزی خاک کاهش یافته و پوشش گیاهی افزایش یافته است.عرصه‌هایی که قابلیت تولید داشت، شور و غلیایی شده و یک منطقه کشاورزی حاصلخیز به یک منطقه غیرقابل زراعت تبدیل شده و یا تغییر کاربری یافته است در صورتی که می‌توانست جلوه‌ای از ویژگی‌های طبیعت را داشته باشد اما با تغییر کاربری عملا مناطق مسکونی و … تحصیل شده است.

    * جنگل‌زدایی، تخریب مراتع، تبدیل عرصه‌های جنگل‌ها به سایر کاربری‌ها و تغییر کاربری ها مصداقی از بیابان‌زایی است.

    * مسئله بیابان‌زایی به‌حدی برای جامعه جهانی حیاتی است که یکی از کنوانسیون‌های جهانی که در رابطه با سرزمین تدوین شد، کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی بود علاوه بر آن کنوانسیون تغییرات اقلیمی و تنوع‌زیستی اقدامات گسترده‌ای برای تغییر افکار عمومی، ارتقای آگاهی‌ها، تسهیل تبادلات دانش و به اشتراک گذاشتن تجارب موفق بین کشورهای مختلف انجام می‌دهند.

    * کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی که کشور ما یکی از اعضای آن است، یکی از مهم‌ترین معاهده‌هایی است که کشور ما از ابتدا در آن نقش آفرین بوده و از سال ۱۳۷۵ که با تصویب مجلس شورای اسلامی ایران نیز به عضویت این  کنوانسیون درآمد و فعالیت‌های گسترده‌ای در زمینه مقابله با بیابان‌زایی انجام داده است.

    * ساختار ملی کارگروه ملی مقابله با بیابان‌زایی پس از الحاق ایران به کنوانسیون مربوطه شکل گرفته است.

    * کارگروه بیابان‌زایی اگرچه در دوره‌هایی چندان فعال نبوده اما با تلاش دولت سیزدهم بعد از یک دوره نسبتا طولانی در دی ماه سال ۱۴۰۰ این کارگروه به‌صورت فعال دوباره آغاز به فعالیت کرد و ساختارهایی در حوزه بخش‌های علمی، تحقیقاتی و دانش‌بنیان و همینطور بخش‌هایی در حوزه سازمان‌های مردم نهاد و تشکل‌های اجتماع محور را مجددا بازسازی کرد و برنامه‌های خوبی را برای سال ۱۴۰۱ در دستور کار خود قرار داد.

    * محوریت فعالیت این کارگروه  توجه به مباحث کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی و بهره‌برداری از ظرفیت‌های آن در جهت مواجهه با خشکسالی و پیامدهای آن است.

    * کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی ابزار خوبی را می‌تواند در دسترس دیپلماسی کشور قرار دهد و از این طریق قادراست در جهت تعریف برنامه‌های منطقه‌ای، مدیریت گرد و غبار و ایجاد یک فضای موثر، کارآمد و عملیاتی برای همکاری کشورهای اطراف مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

    * از طریق تقویت پوشش گیاهی در  مناطق بیابانی از تشدید فرسایش بادی جلوگیری و می‌توان به کاهش فرسایش بادی کمک می‌کنیم.

    * پوشش گیاهی یک اقدام موثر برای کنترل کانون توفان‌های ماسه‌ای و گرد و غبار  و راهکاری مناسب برای ایجاد شرایط بهتر در مواجهه با پیامدهای خشکسالی است بنابراین جایگزین کردن گونه‌های درختی و درختچه‌ای با گونه‌های بوته‌ای که نیاز آبی کمتری دارند در دستور کار سازمان منابع طبیعی قرار گرفته است.

    * گونه‌های بومی قابلیت و ظرفیت‌های خودشان را در مواجهه با خشکسالی‌های گذشته نشان دادند و بهترین گزینه برای حمایت و تکثیر هستند تا بتوانیم در مناطق بیابانی ازآن‌ها استفاده کنیم.

    * تا کنون همکاری موثری با بخش‌های تحقیقاتی و دانشگاهی برای بقای گونه‌های گیاهی متعددی که در مناطق مختلف وجود دارد صورت گرفته و در سیاست‌های اجرایی ما متنوع کردن گونه‌های گیاهی با تاکید بر گونه‌های بوته‌ای و با تاکید بر استفاده از گونه‌های بومی در دستورکار است.

     

     

    به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
    @sedayemardomdotnet

  • نگاهی به برخی تجمع‌های اعتراضی روز در تهران، تبریز و اهواز

    بازنشستگان تامین اجتماعی با راهپیمایی در اهواز خواستار استعفای دولت «قانون شکن» شدند. کارکنان رسمی نفت نیز در پی بی‌نتیجه ماندن مذاکرات با مسئولان درباره مطالباتشان، مقابل ساختمان وزارت نفت در تهران تجمع کردند.بیشتر بخوانید »

  • انتقال شاکر بهروز، زندانی کرد محکوم به اعدام به مکانی نامعلوم

    «حکم اعدام شاکر بهروز همچون بسیاری دیگر از زندانیان، بدون دادرسی عادلانه و براساس اعتراف زیر شکنجه صادر شده و غیر قانونی است»بیشتر بخوانید »

  • جمهوری اسلامی ایران اعتراض‌ها را با کمک شرکتی که در اروپا نمایندگی دارد سرکوب می‌کند

    در حالی که اعتراض‌های مردمی در ایران گسترش یافته‌اند، رژیم جمهوری اسلامی با قطع و اخلال در دسترسی به اینترنت سعی در سرکوب دارد. گزارش‌گران بدون مرز (RSF) این سرکوب را محکوم وشرکت «ابرآروان» را فرا می‌خواند به همکاری با رژیم در سانسور اینترنت پایان دهد.بیشتر بخوانید »

  • مذاکرات دوحه بدون نتیجه‌ای مشخص به پایان رسید!

    گفتگوهای غیر مستقیم ایران و آمریکا در دوحه قطر به گفته نماینده تیم اروپایی هماهنگ کننده مذاکرات بدون دستیابی به پیشترفت‌های مورد انتظاری که اروپا بدان امید داشت، چهارشنبه شب به پایان رسید.بیشتر بخوانید »

  • افزایش تعداد گشت های ارشاد در خیابان‌ها

    چند هفته‌ای است که حضور خودرو‌ها و ماموران گشت ارشاد تحت عنوان «پلیس امینت اخلاقی» پررنگ‌تر از همیشه شده است. در تمام ایستگاه‌های مترو و میدان‌های شهر و چهارراه‌ها، ماشین‌های ون سبز رنگ گشت ارشاد ایستاده‌اند و با آنچه «مظاهر بی‌حجابی» می‌خوانند، برخورد می‌کنند.بیشتر بخوانید »

  • تخریب محیط زیست؛ تعداد استان‌های بیابانی کشور افزایش یافته است

    در آغاز برنامه چشم‌انداز ۲۰ساله، مناطق بحرانی برای ریزگردها ۶ میلیون هکتار بوده  و اکنون به نزدیک ۱۴ میلیون هکتار رسیده است. تعداد استان‌های بیابانی ما از ۱۴ استان به ۲۱ استان افزایش یافته است.بیشتر بخوانید »

  • مردم توان خرید و اجاره مسکن را ندارند

    میانگین قیمت هر متر مربع واحد مسکونی شهر تهران به مرز ۴۰ میلیون تومان رسید.همچنین اجاره بها نیز بیش از ۱۰ برابر شده است.بیشتر بخوانید »

  • مدیریت باشگاه استقلال قرارداد وریا غفوری را تمدید نکرد

    سردار مصطفی آجرلو از فرماندهان سپاه پاسداران مدیرعاملی باشگاه استقلال را برعهده دارد. او مخالف اصلی تمدید قرارداد وریا غفوری است.بیشتر بخوانید »

  • خوشا شیراز و وضع بی مثالش

    جامعه معلمان همواره گفته است، نسبت به این بی قانونی ها معترض بوده و با حربه سرکوب نیز میدان مطالبه گری را ترک نخواهد گفت. حاکمیت نیز باید درس های نخوانده ی پاس نکرده در دلایل متقن ناکار آمدی سرکوب را آویزه گوش قرار دهد و طریقی دیگر را از سر گیرد. به هر سوی نظر کنیم بحران ناکارآمدی در فرایند تصمیم سازی های کلان موجب شکل گیری گسترده و روز افزون اعتراضات در سطوح مختلف جامعه شده است. راه حل آن را حاکمیت همواره در دو چیز جسته است: نخست پاک کردن صورت مسئله و دوم سرکوب….
    بیشتر بخوانید »

  • سازمان ملل متحد: طی ١٠ سال بیش از ٣٠٠ هزار غیر نظامی سوری کشتە شدند

    دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد در اخیر گزارش خود نسبت بە وضعیت حقوق بشر در سوریە ابراز نگرانی کرد و فاش کرد کە از ماە مارس ٢٠١١ تا مارس ٢٠٢١، بیش از ٣٠٠ هزار غیرنظامی سوری در نتیجە جنگ داخلی این کشور کشتە شدند….
    بیشتر بخوانید »

  • موسسه آمریکایی: رکود اقتصادی اروپا تا سال ۲۰۲۳ ادامه دارد

    موسسه مالی استنلی مورگان شهر نیویورک در آخرین گزارش خود، پیش بینی کرده است که تورم و رکود اقتصادی اروپا تا سال ۲۰۲۳ میلادی ادامه داشته باشد.بیشتر بخوانید »

  • اخبار ضد و نقیض در مورد پایان بی‌نتیجه مذاکرات برجام در قطر

    خبرگزاری تسنیم از پایان بی‌نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا بر سر احیای توافق اتمی خبر داده است. در همین حال سخنگوی وزارت خارجه دولت رئیسی این خبر را تکذیب کرده و آمریکا و اتحادیه اروپا نیز هنوز این موضوع را تائید نکرده‌اند….
    بیشتر بخوانید »

  • علی خامنه‌ای و «زخمِ پرونده‌های باز»

    نظام جمهوری اسلامی در طول چهار دهه گذشته توانسته آرشیو کاملی از پرونده‌های قضایی بی‌سرانجام، مبهم و بدون پاسخ به بایگانی تاریخ بفرستد؛ پرونده‌هایی که ناگهان در میانه دادرسی متوقف شدند، شکایت‌هایی که هرگز به جریان درنیامدند، دادخواهانی که از اساس انکار شدند و کسی مسئولیت شکایت آنها را نپذیرفت و در نهایت پرونده‌هایی که نتیجه آنها بخشی از اسرار مگوی نظام بود و در صندوقچه رازهای سر به مهر بایگانی شدند….
    بیشتر بخوانید »

  • هشدار چین به مقامات آمریکا؛ واشنگتن باید همه ارتباطات رسمی با تایوان را متوقف کند

    وزارت خارجه چین ضمن هشدار به مقامات تایوان درباره اصرار به جدایی‌طلبی، خواستار توقف تمام ارتباطات رسمی آمریکا با این منطقه شد.

    بیشتر بخوانید »

  • زنان ایرانی: دیگر تحمل حجاب اجباری را نداریم

    زنان می‌گویند: «چرا شال باید ۲۰۰ هزار تومن باشه؟ چرا مانتوی کوفتی و حجاب لعنتی باید ۷۰۰ تومن باشه؟ چرا پولی که اینقدر به سختی به دست میاریم رو باید برای حجاب اجباری هزینه کنیم؟»….

    بیشتر بخوانید »

دکمه بازگشت به بالا