گرانی افسارگسیخته: بار سنگین بر دوش زحمتکشان
حاکمیت جمهوری اسلامی با اتخاذ مشی ضد مردمی نولیبرالی در اقتصاد کشور، زحمتکشان میهن ما را دچار فقر و فلاکت بیسابقهای کرده است. تسلط این مشی دهشتناک ضد بشری بر ارکان اقتصاد از سوی حکومت یکشبه نبوده بلکه نتیجه به خاک و خون کشیدن نسلی از مبارزانی بوده که توانستند رؤیای دیرینهٔ زحمتکشان یعنی سرنگونی سلطنت پهلوی را تحقق بخشند……
گرانی بیسابقه اجناس و کالاهای موردنیاز مردم بهمنظور گذران روزمرهٔ زندگیشان، وضعیتی بس هولناک در جامعه بهوجود آورده است. گرانی افسارگسیخته در کنار سطح پایین درآمد زحمتکشانی که دستمزدی ثابت دارند، سبب شده است بسیاری از مردم حتی از تأمین حداقلهای خوراک موردنیاز تغذیهٔ روزانهشان ناتوان و در عذاب بمانند.
افزایش ۳۰ تا ۹۰ درصدی قیمت مواد غذایی
دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی از افزایش ۳۰ تا ۹۰ درصدی قیمت مواد غذایی پر مصرف از ابتدایی سال تاکنون خبر داد.
قاسمعلی حسنی با بیان اینکه با بالا رفتن هزینه تولید شاهد افزایش قیمت محصولات غذایی پرمصرف هستیم، اظهار کرد: در سالجاری قیمت مواد اولیه تولید محصولات کشاورزی مانند سم، کود و بذر و مولفههای تاثیر گذار در هزینه تمام شده مواد غذایی آمانند کارگری و حمل و نقل و … رشد قابل توجهی داشته است. با رشد قیمت عوامل مذکور، افزایش قیمت مواد غذایی اجتناب ناپذیر است و باید مطابق با رشد آنها منتظر افزایش قیمتها برای مصرف کننده باشیم.
به گفته حسنی؛ از ابتدای سال تاکنون قیمت مواد غذایی پر مصرف از ۳۰ تا ۹۰ درصد افزایش داشته است که برخی از آن ها همچنان روند صعودی قیمت را طی میکنند.
وی از جمله این مواد غذایی پر مصرف را کره با ۳۰ درصد افزایش قیمت، خرما با ۳۰ درصد افزایش قیمت، روغن با ۳۵ درصد افزایش قیمت، حبوبات با ۳۰ تا ۳۵ درصد افزایش قیمت، برنج با ۳۸ درصد افزایش قیمت عنوان کرد. وی رکورد دار بیشترین افزایش قیمت از ابتدای سال تا کنون بین مواد غذایی پر مصرف را مربوط به شکر با ۹۰ درصد افزایش عنوان کرد.
وی معتقد است؛ شاید قابل لمسترین افزایش قیمت مواد غذایی در زندگی مردم در ماههای اخیر مربوط به برنج باشد. در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم برنج داخلی از ۳۱ تا ۴۳ هزار تومان رسیده و قیمت برنج خارجی نیز همپای آن بالا رفته است.
وی با تاکید بر اینکه پر مصرف ترین برنج خارجی در کشور ما برنج هندی است، افزود: قیمت هر کیلوگرم برنج هندی در بازار از ۱۹ هزار و ۵۰۰ تا ۲۳ هزار و ۵۰۰ تومان متغیر است.
دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی، قیمت کنونی هر کیلوگرم برنج پاکستانی از دیگر برنج های خارجی پر مصرف در بازار کشور را ۲ تا ۳ هزار تومان بالاتر از برنج هندی اعلام کرد.
بررسی واقعیتهای اقتصادی و مالی کشور نشانگر آن است که برنامۀ دولت های رژیم ولایی خود عامل اصلی پیدایش و تشدید تورم است. متوقف کردن بروز این پدیدههای بحرانی نیاز به برنامهای جامع و برخاسته از قانونمندیهای اقتصادی متکی بر رفاه نسبی اکثر آحاد جامعه دارد. تدوین و اجرای برنامهای اصولی با این ویژگی نیز از عهدهٔ این رژیم و دولت و ارکان بیثباتش که در اختلاس، رشوهخواری، و فساد غرقاند، برنمیآید.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet