معمای بازگشایی مدارس
در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید، بازگشایی مدارس تبدیل به معمایی پیچیده در کشور شده و هنوز مشخص نیست سال تحصیلی پیش رو کلاسهای درس و نیمکتهای مدارس پذیرای دانشآموزان خواهند شد یا مانند سال گذشته بار آموزش بر دوش گوشی و تبلتهای دانشآموزی میافتد و آموزش آنلاین در دستور کار قرار میگیرد……
خیز کرونا در قالب پیک پنچم و عدم واکسیناسیون تمام کادر آموزشی و همچنین دانشآموزان از یک سو و ضرورت آموزش حضوری و تاثیرگذاری آن بر یادگیری دانشآموزان از سویی دیگر، باعث شده بازگشایی مدارس مخالفان و موافقان زیادی داشته باشد و اظهار نظر و دیدگاههای متناقض و متعددی در اینباره مطرح شود. همین دیدگاههای متعدد و مختلف بازگشایی مدارس را با اما و اگرهای زیادی مواجه کرده است. بهرغم درگیری چند نهاد با موضوع بازگشایی مدارس و همچنین اختلاف نظرهای که در این حوزه وجود دارد؛ اما تصمیم نهایی درباره اعلام زمان بازگشایی مدارس بهعهده ستاد ملی کروناست، با این حال هنوز از سوی این نهاد تصمیم قطعی برای بازگشایی مدارس اعلام نشده و تصمیمات در حد احتمال و مشروط بهشرایط خاصی است. در جدیدترین اخبار درباره بازگشایی مدارس به احتمال زیاد با اتمام واکسیناسیون معلمان، والدین، سرویس مدارس و کادر مدارس از اول آبان ماه همه مدارس و از اول مهر ۳۰ تا ۴۰درصد مدارس بازگشایی شوند. در جلسه دو روز پیش ستاد ملی مقابله با کرونا اعضای ستاد پیشنهاد کردند تا ابتدا تمام شرایط و زیرساختهای بهداشتی ضروری، نظیر تامین استانداردهای مطلوب سرویسهای بهداشتی در مدارس، ایجاد امکان رعایت حداقل تراکم در کلاسهای درس، تهویه کلاسها، واکسیناسیون معلمان و کادر اداری، واکسیناسیون والدین دانشآموزان و در صورت تامین واکسن، واکسینه کردن آن دسته از دانشآموزان که دارای بیماریهای زمینهای هستند، انجام شده و سپس درباره دایر شدن حضوری کلاسهای درس تصمیمگیری شود.
آموزش ترکیبی راهبرد آموزش و پرورش برای سال تحصیلی جدید است
علیرضا رئیسی معاون وزارت بهداشت و سخنگوی ستاد ملی کرونا در این زمینه گفته: «آموزش مجازی و حضوری در مدارس مدنظر است، حتی در برخی مدارس دانش آموز ٢روز بهمدرسه برود و دروس اصلی در این روزها تدریس شود و تعداد روزهای حضور در مدرسه بستگی بهجمعیت دانش آموزان در مدرسه دارد و اگر بتوانند سقف ١۵دانش آموز در کلاس را رعایت کنند مدرسه میتواند هر روز حضوری برگزار شود.»
رئیسى درباره زمین بازگشایی حضوری مدارس نیز گفته: «پیشبینی من این است از اول آبان ماه همه مدارس و از اول مهر ماه ٣٠ تا ۴٠درصد مدارس بهصورت حضوری بازگشایی شوند.»
بهرغم تاکید سخنگوی ستاد کرونا بر بازگشائی مدارس، با این حال وی گفته تا زمانیکه واکسیناسیون کامل نشده است نمیتوان امیدوار بود که مدارس بازگشایی شوند. سرپرست وزارت آموزش و پرورش هم خبر داده که آموزش ترکیبی یا برگزاری کلاسهای آموزشی خلوت راهبرد جدید آموزش و پرورش برای سال تحصیلی آینده خواهد بود.
علیرضا کاظمی بهرسانهها گفت: «در فضاهای مختلف آموزش و پرورش با رعایت شیوه نامهها به سمت آموزش ترکیبی که تلفیقی از کلاسهای حضوری و فضای مجازی است میرویم.» ابراهیم رئیسی رییس جمهور نیز دو روز پیش در ستاد ملی کرونا در مورد بازگشایی مدارس تاکید کرد: «دستگاههای مرتبط در مدت زمان باقی مانده تا آغاز سال تحصیلی، مقدمات لازم از جمله واکسیناسیون والدین، کادر آموزشی و همه اطرافیان دانشآموز و توسعه زیرساختهای بهداشتی مدارس را فراهم نمایند.»
درحالیکه رئیس جمهور بر واکسیناسیون دانش آموزان تاکید کرده است، که کمبود واکسن بهدلیل محقق نشدن وعده تولید انبوه واکسن برکت و ناتوانی در تامین واکسن از خارج از کشور یکی از چالشهای این روزهای نظام سلامت کشور است و هنوز بسیاری از میانسالان و گروه سنی بالای ۱۸سال نیز واکسن دریافت نکردهاند.
بهارستانیها مخالف بازگشایی مدارس
بهرغم تلاش ستاد مقابله با کرونا و آموزش و پرورش برای بازگشایی مدارس، اما بهارستانیها موافق این امر نیستند. کمیسیون آموزش مجلس باتوجه بهشیوع کرونا و پیک پنجم و فراهم نبودن شرایط موافق بازگشایی مدارس نیست. دیروز مهدی اسماعیلی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره بازگشایی حضوری مدارس در ابتدای مهر ماه به تسنیم گفت: «حفظ سلامت و جان دانش آموزان برای همه مسئولان و همچنین اعضای کمیسیون آموزش در اولویت است لذا هرگونه تصمیمگیری در اینباره با دقت و تدبیر اتخاذ خواهد شد تا سلامت دانشآموزان بهخطر نیفتد.»
وی افزود: «با توجه بهشرایط فعلی و میزان شیوع ویروس کرونا و اینکه برخی از مسئولان حوزه سلامت عنوان میکنند که ما هنوز به قله پیک پنجم نرسیدهایم کمسیون آموزش موافقت بازگشایی مدارس بهصورت حضوری در ابتدای مهر ماه نیست؛ مگر اینکه واکسیناسیون عمومی با سرعت بیشتری انجام و واکسنی که برای سنین پایینتر استفاده میشود تهیه و به آنها تزریق شود، بتوان مدارس را بهصورت حضوری بازگشایی کرد.»
بدیهی است یکی از ضلعهای سه گانه بازگشایی مدارس خانواده دانشآموزان است. بدون تردید اگر دو ضلع آموزش و پرورش و ستاد مقابله با کرونا هم به بازگشایی مدارس تاکید کنند، بعید است در صورت کامل نشدن واکسیناسیون بسیاری از خانوادههاحاضر به فرستادن فرزندان خود به مدارس شوند، درحالیکه وضعیت کرونا وخیم است و سویه جدید لامبدا نیز ممکن است وارد ایران شود.
همدلی
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet