عملکرد اقتصادی رژیم و پیامد های تسلط آن
موضوع سیاست چیزی جز مناسبات تولیدی و مبارزه طبقاتی نیست. نگرههای سیاسی، نهادهای سیاسی و دولتمردان درمجموع روبنای سیاسی جامعه را بهوجود میآورند که در خدمت مناسبات اقتصادی و شکل مالکیتی معین قرار دارد. در این ارتباط، روزنامه جهان صنعت می نویسد: اقتصاد ایران روزهای سختی را پشتسر میگذارد و شرایط بغرنج آن حاکی از این است که حال و احوال این بیمار فرسوده هر روز بدتر از روز گذشتهاش شده و درمانش نیز سختتر میشود….
اقتصاد ایران همانگونه که از شاخص های کلان آن پیداست آنقدر بحران ها را درهمتنیده کرده که به نوعی این بحران ها همافزایی کرده و یک سینرژی عظیم برای به چالش کشیدن بخشهای غیراقتصادی ایجاد کردهاند. تورمهای بالای ۴۰ و ۵۰درصد، یک دهه رشد اقتصادی نزدیک به صفر، مشکلات متعدد در فضای کسبوکار…
جهان صنعت افزود: نه تنها شرایط سیاسی و اجتماعی کشور در وضعیت نامناسبی قرار دارد، بلکه بسیاری از بحران های اقتصادی هم تبدیل به ابر بحران شدهاند و هر روز که میگذرد، ریشه آنها در اقتصاد ایران تنومندتر میشود. برآوردها نشان میدهد تورم سالجاری حدود ۵۰درصد بوده و به همین حدود تورم هم برای سال آینده پیشبینی میشود. اقتصاد «فروپاشیده نظام» فرصت زیادی برای جلوگیری از سقوط نهایی ندارد.
آمار تاملبرانگیز از میزان خط فقر مطلق در ایران
محمدحسین شریف زادگان، وزیر اسبق رفاه گفت: ۳۲ میلیون نفر در ایران زیر خط فقر مطلق هستند.
به گزارش جماران، وی گفت: ما جزو کشورهای رانتی هستیم که غلبه درآمد دولت از درآمد نفت است. اقتصاددانان می گویند فقر با توسعه اقتصادی در تضاد است و از این رو برای توسعه اقتصادی کاهش فقر ضروری است.
در دولت خاتمی خط فقر به ۱۰.۵ درصد، در دولت احمدی نژاد به ۳۴.۶ و سال ۹۹ به ۳۸ درصد رسید. یعنی دولت اعلام کرده از ۸۴ میلیون نفر، ۳۲ میلیون نفر زیر خط فقر مطلق هستند.
برای سمتگیری عادلانه اقتصادی -اجتماعی سالم، مستقل و پویای کل اقتصاد کشور لازم است بخش دولتی برنامه ریزی و نظارت کلیدیترین، حیاتیترین و اساسیترین عرصههای اقتصاد ملی را در دست داشته باشد. این یگانه راه کنترل نظام غیر عادلانۀ سرمایهداری است. مقام دوم را باید بخش تعاونی بهدست گیرد تا دست واسطههای غارتگر را کوتاه کرده، شرایط بهرهگیری از وسایل تولید را در مقیاس گسترده و با مراعات موازین علمی و اقتصادی فراهم کند و امکان شرکت وسیع مردم، یعنی تودههای زحمتکش را در کلیه زمینهها بهوجود آورد. امروز بخش خصوصی با داشتن آزادی عمل از سوی رژیم ولایت فقیه در لوای شعار “سپردن کار مردم بهدست مردم” – شعاری که قبلاً در دوران رژیم ضد مردمی شاه نیز امتحان خود را پس داده بود و حاصلش استقرار نظام سرمایهداریای وابسته بود که پیامدهای مخرب آن تا امروز نیز بر دوش میلیونها مردم ما سنگینی میکند.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet