عقب نشینی یا تسلیم؛ آشفتگی فکری یا خدعه گری
عقب نشینی جمهوری اسلام ادامه دارد؛ وزیر خارجه دولت سیزدهم : لازم باشد با آمریکا مذاکره میکنیم.سخنگوی دولت سیزدهم: توافق موقت در مورد برجام در دستور کار ایران نیست.علی شمخانی : به شرط “توافق خوب” روش مذاکره با آمریکا را عوض میکنیم. واقعیت امر آن است که رئیسی و قالیباف، رئیسان دو قوه از سه قوه حکومت و سرکردگان جناحهای قدرت نیک میدانند که جمهوری اسلامی در حیطۀ روابط خارجی از نظر توان اقتصادی، یا در عرصهٔ سیاست بینالمللی و حتی در حال حاضر در زمینهٔ امنیت کشور در شرایطی نیست که در مذاکرات با آمریکا “شرط” تعیین کند….
پس از آن که وزارت امور خارجۀ آمریکا در واکنش به سخنان حسین امیرعبداللهیان آمادگی واشنگتن را برای انجام مذاکرات مستقیم با ایران اعلام کرد، علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی رژیم، گفت که تهران زمانی وارد گفتگوی مستقیم با آمریکا می شود که “یک توافق خوب در دسترس” باشد.
شمخانی توضیحی دربارۀ ماهیت این “توافق خوب” نداد. اما، پیش از او سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجۀ جمهوری اسلامی گفته بود که تهران در پی یک توافق پایدار و قابل اتکاء و تؤام با ضمانتهای لازم از سوی آمریکا از جمله عدم خروج دوبارۀ این کشور از توافق جدید با ایران است.
دیروز دوشنبه بیست و چهار ژانویه حسین امیرعبداللهیان با تکرار همین نظر گفت که “اگر در روند مذاکرات به مرحلهای برسیم که رسیدن به یک توافق خوب با تضمین بالا لازمهاش این باشد که سطحی از گفتگوها را با آمریکاییها داشته باشیم این را هم نادیده نخواهیم گرفت.”
در پی این سخنان، علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی رژیم، نیز در پیامی مشابه در صفحۀ توئیتر خود نوشت : “تاکنون ارتباط با هیئت آمریکایی حاضر در وین با مبادلۀ نوشتار غیررسمی انجام شده و نیازی به بیش از این نیز نبوده و نخواهد بود. این روش ارتباطی تنها زمانی با روش های دیگر جایگزین می شود که توافق خوب در دسترس باشد.”
سخنگوی وزارت خارجه دولت سیزدهم :موضوع زندانیان دو تابعیتی در کمترین زمان قابل حل است
حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران، درباره مذاکره مستقیم این کشور با ایالات متحده گفته است “اگر نیاز باشد این کار انجام خواهد داد”.
امیرعبداللهیان امروز در تهران گفته است “طرف آمریکایی از طرق مختلف پیام هایی را به ایران ارسال میکند که خواهان سطحی از مذاکرات مستقیم با ایران است”.
او گفته اخبار منتشر شده درباره مذاکره مستقیم با آمریکا “صحت ندارد” اما تاکید کرد که “اگر در روند مذاکرات به مرحلهای برسیم که رسیدن به یک توافق خوب با تضمین بالا لازمهاش سطحی از گفتگوها با آمریکا باشد، آن را نادیده نمیگیریم.”
علی خامنهای که مذاکره مقام های دولت حسن روحانی با نمایندگان دولت آمریکا را “ممنوع” کرده بود اخیرا در سخنانی گفت “اینکه در مقطعی با دشمن مذاکره، صحبت و تعامل شود به معنای تسلیم شدن در مقابل آن نیست، همچنانکه تاکنون تسلیم نشده و از این پس نیز نخواهیم شد”.
ایران حاضر به نشان دادن نرمش برای آزادی زندانیان ایرانی-آمریکایی است
همزمان ساعاتی پس از آنکه رابرت مالی مذاکره کننده ارشد اتمی ایالات متحده هشدار داد که بدون توافق آزادی زندانیان ایرانی-آمریکایی احیای توافق برجام بعید است، ایران اعلام کرده که به دلیل “انسان دوستانه” حاضر است در این زمینه نرمش نشان دهد.
سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت خارجه ایران، در یک نشست خبری در تهران گفته است “اگر ایالات متحده به توافقاتی که از قبل هم انجام داده بود، پایبند باشد این موضوع انسانی در کمترین زمان قابل حل است.”
سخنگوی کابینه سیزدهم : توافق موقت در مورد برجام در دستور کار ایران نیست
علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت روز سهشنبه در نشست خبری گفت توافق موقت هستهای در دستور کار ایران نیست و در سفر روسیه هم صحبتی پیرامون این موضوع نشده. او گفت در سفر روسیه بر توافق دائم و لغو کلیه تحریمها تاکید شد.
ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران اخیرا در سفری دو روزه روسیه با ولادمیر پوتین و مقامات ارشد این کشور دیدار و رایزنی کرد.
شبکه خبری ان.بی.سی در خبری اختصاصی به نقل از چند مقام آمریکایی گزارش داده بود که روسیه با اطلاع آمریکا، به ایران پیشنهاد داده که با توافق موقت هستهای، در برابر اعمال برخی محدودیتهای هستهای، از لغو پارهای از تحریمها بهرهمند شود. هر چند آمریکا و ایران از این طرح استقبال کردهاند.
مذاکرات در دوره ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی، پس از ۵ ماه وقفه ای که در انتقال دولت از حسن روحانی به وی ایجاد کرد از آذر ماه امسال آغاز شده و به جز چند روز توقف، تاکنون ادامه داشته است.
برخی رسانهها داخلی در ایران از جمله خبرگزاری ایسنا امروز گزارش دادند که “مذاکرات در وین به روزها و ساعات پایانی و حساس خود نزدیک شده است”.
موضوع مذاکرات با آمریکا و “بازگشت به برجام” درحال حاضر بهاصلیترین مسئله بحثهای رسانهای و رقابتهای سیاسی تبدیل شده است. اما واقعیت امر آن است که از منظر منافع ملی، تجربه نشان داده است “برجام” چیزی بیش از عاملی مسدود کننده در برابر سیاستهای هستهای ماجراجویانه رژیم ولایی نمیتوانسته باشد. “برجام” راهحل سیاسی و بینالمللیای موقت در رفع بحران بوده است که سران “نظام” و در رأس آن خامنهای برای مدیریت کردن برخی از مشکلهای اقتصادی و بهخاطر سرازیر شدن سرمایههای کلان خارجی به آن امید بسته بودند و هنوز هم امیدوارند. “برجام” توانایی و نیروی بالقوهٔ بهوجود آورندهٔ دگرگونیهای بنیادی در اقتصاد ملی و بهویژه در وضعیت معیشت تودهها را هیچگاه نداشته و نخواهد داشت.برای برونرفت میهن از این وضعیت بحرانی و فروپاشی اقتصاد ملی و همینطور بهمنظور جلوگیری از ناامنی و دستاندازی به حاکمیت ملی و تخریب آن از جانب محفلهای امپریالیستی و متحدان آن در منطقه، تنها راه بهجلو، حذفِ کامل حاکمیت مطلق ولایت فقیه و تغییر جهت اساسی در اقتصاد کلان کشور با ایست کامل برنامههای اقتصادی نولیبرالی است.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet