کشور در وضعیت قرمز کرونایی
نقشه کرونا کشور برای بار ششم آتشین شد. ۱۲۰ شهر به رنگ قرمز درآمد! همچنین ۱۵۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۶۷ شهر در وضعیت زرد و تنها ۸ شهر در وضعیت آبی قرار دارند. بر اساس اعلام وزارت بهداشت، در هفته دوم بهمن تعداد موارد سرپایی مثبت ۱۰۸۵۷۹ نفر، تعداد موارد بستری جدید ۶۷۰۶ نفر و تعداد موارد فوت ۲۰۴ نفر بوده است. البته به گفته کارشناسان آمار مبتلایان بیشتر از آمار رسمی کشور است زیرا بسیاری از افراد مبتلا به مراکز درمانی مراجعه نمیکنند…..
در این ارتباط علیرضا زالی، فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونای استان تهران در تشریح آمار سویه امیکرون گفت: در هفته گذشته مراجعات سرپایی ۱۵۷ درصد رشد داشت. همچنین تعداد بستریشدگان در بخش مراقبتهای ویژه در سه هفته اخیر ۵۱ درصد رشد داشته است. روز گذشته ۱۶ هزار نفر مراجعه داشتهایم که ۲۰ درصد افراد هفتتا ۱۲ ساله بودهاند. افراد صفرتا یک سال یعنی نوزادان نیز میزان ابتلا در سویه امیکرون شدیدتر بوده است. والدین باید سریعاً اقدام به تزریق واکسن به کودکان خود کنند. همچنین دکتر مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا گفت: اکنون باید از هرگونه تجمع جلوگیری شود، محدودیتها افرایش، دور کاریها اعمال و مدارس و دانشگاهها به صورت مجازی به فعالیت خود ادامه دهند. از سوی دیگر دکتر مسعود مردانی توصیه میکند که مردم منتظر واکسن خاصی نباشند و واکسن در دسترس را تزریق کنند.
مینو محرز در گفتوگو با میزان در خصوص لزوم افزایش محدودیتهای کرونایی با توجه بهشدت گرفتن موج ششم این بیماری در کشور گفت: با توجه به ویژگیهای سویه امیکرون بهتر است تا جایی که امکان دارد از حضور در تجمعات و عدم استفاده از ماسک خودداری شود، همچنین تأکید فراوانی به دریافت واکسن و تکمیل واکسیناسیون با تزریق دز یادآور میشود. بازگشایی مدارس سبب ابتلای تعداد زیادی از دانشآموزان به این بیماری شد که خوشبختانه تعطیل شدند.
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در پاسخ به این سؤال که چرا امیکرون بیشتر کودکان و جوانان را درگیر میکند، توضیح داد: دلیل این امر این است که این گروههای سنی کمتر از گروههای سنی بالاتر واکسینه شدهاند؛ درست است که اثربخشی تمام واکسنها تا حدی در برابر امیکرون کاهشیافته است، اما به هر حال واکسنها به میزانی اثربخشی دارند و دلیل این امر هم که بیشتر بیماران مبتلا به امیکرون به صورت سرپایی درمان میشوند، همین تزریق واکسن است؛ البته هر چه با موارد بیشتری از ابتلا مواجه باشیم بهتبع با موارد بستری و مرگومیر بیشتری روبهرو میشویم و بهطورکلی این سویه در افرادی بیشتر درگیری ایجاد میکند که واکسینه نشدهاند.
این متخصص بیماریهای عفونی در رابطه تفاوت علائم در سویه امیکرون با سایر سویهها اظهار کرد: این ویروس بیشتر در دستگاه تنفسی فوقانی تجمع پیدا میکند و برعکس دلتا چندان در ریه درگیری ایجاد نمیکند و به همین دلیل است که سرایت بسیار بالایی دارد و این سویه بیشتر با علائمی نظیر گلو درد، آبریزش بینی، عطسه و بهطورکلی همچون یک سرماخوردگی معمولی ظاهر میشود.
وی ضمن اشاره به اینکه موارد ابتلا به این سویه به سرعت و روزبهروز در حال افزایش است و پیشبینی ما این بود که تا دو هفته دیگر به پیک وحشتناکی میرسیم که به نظر میرسد این روند سریعتر در حال طی شدن باشد، افزود: بعد از رسیدن پیک به قله به تدریج موارد ابتلا کاهش پیدا میکنند و در کشورهای آمریکا و استرالیا هم بعد از رسیدن پیک به قله و ابتلای تعداد زیادی از افراد به این بیماری شدت موج کاهش یافت و پیشبینی میشود به امید خدا قبل از عید نوروز موج ششم در کشور ما در حال فروکش کردن باشد، اما به هر حال تا پایان سال با این پیک مواجه هستیم.
جهش برقآسا و
سریع امیکرون در کشور
مسعود مردانی، عضو کمیته علمی کشوری کرونا در ارتباط با وضعیت شیوع کرونا در کشور به خبرنگار ایلنا گفت: سرعت انتشار او میکرون در حال حاضر در کشور جهشی، برقآسا و سریع است، بهطوری که ممکن است در ادامه روز بین ۳۰ هزارتا ۱۰۰ هزار نفر به این بیماری مبتلا شوند.
او در ادامه گفت: روش گسترش بیماری بهاحتمالزیاد تا اوایل اسفند به اوج میرسد و ممکن است تا چند هفته در اوج بماند. پسازآن در صورتی که کنترل این بیماری به شیوه صحیح انجام شود، به تدریج سیر نزولی پیدا خواهد کرد.
عضو کمیته علمی کشوری گفت: به نظر میرسد در حال حاضر باید شروع به اعمال دوباره محدودیتها کنیم. همانطور که پیشنهاد محدودیتها از سوی کمیته علمی کشوری کرونا در ارتباط با اماکنی مانند رستورانها، مراکز ورزشی و مراکز خرید ارائهشده است. البته در شرایط فعلی هم کسانی که در این مراکز کار میکنند باید واکسیناسیونشان را تکمیل کرده باشند و هم افرادی که به این مکانها مراجعه میکنند، باید حتماً واکسن زده و فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کنند و ماسک بزنند. افراد بهطورکلی از تجمعات غیرضروری خودداری کنند. او تصریح کرد: بازگشایی مدارس و دانشگاهها نیز به نظر میرسد به صلاح است که به تأخیر بیافتد. بهاحتمالزیاد یکی از پیشنهادها کمیته علمی کشوری کرونا در ادامه برای اعمال محدودیتها نیز افزایش دور کاری ادارات است.
او در ارتباط با وضعیت واکسیناسیون دز سوم در کشور گفت: تاکنون ۲۰ میلیون نفر از مردم دز سوم واکسن را دریافت کردهاند. اخیراً جهشی نیز در دز سوم رخداده است اما به نظر میرسد کافی نیست. همه افرادی که دو دز را دریافت کردهاند حتماً برای دریافت دز سوم عجله کنند.
مردانی در ارتباط با تعلل برخی افراد برای دریافت واکسن آسترازنکا گفت: مردم باید بدانند واکسنی که در حال حاضر دریافت میکنند واکسن اول و آخرشان نیست و ممکن است واکسن نوبت چهارم و پنجم هم داشته باشیم. درنتیجه نباید معطل نوع خاصی از واکسن بمانند و خودشان را در معرض آسیبهای ناشی از ابتلای به این ویروس قرار دهند.
کدام گروه بیشتر
در معرض او میکرون هستند؟
باشگاه خبرنگاران نوشت: افراد ۲۰ تا ۳۰ ساله، اغلب مستعد ابتلا به عفونت با سویه امیکرون هستند؛ زیرا آنها در معرض تماس بیشتری خواهند بود. به گزارش اسپوتنیک، محققان سن افراد مستعد ابتلا به عفونت با سویه امیکرون ویروس کرونا را تعیین کردند. به گفته آنها، افراد ۲۰ تا ۳۰ ساله اغلب مستعد ابتلا به عفونت با سویه او میکرون هستند؛ زیرا تماس اجتماعی بیشتری دارند. امروزه، نوجوانان کاملاً فعالانه درگیر هستند؛ زیرا میزان تماس نیز بسیار بالا است و تاکنون میزان بروز بسیار کم در افراد بالای ۶۰ سال بوده است.
افزایش ۴۸ درصدی فوتشدگان
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران تعداد کل مراجعان مبتلا به کرونا را در هفته آخر دی ۷۰۰ نفر، هفته نخست بهمن را پنج هزار و ۸۰۰ و هفته دوم این ماه را ۳۳ هزار و ۳۰۰ نفر اعلام و تأکید کرد: بعد از چهار هفته ثبات نسبی در تعداد مراجعات، متأسفانه در هفته گذشته بار دیگر شاهد افزایش بیسابقه موارد ابتلا هستیم.
۹۰ درصد فوتشدهها
بالای ۵۰ سال هستند
بر اساس آماری که معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در ستاد کرونای استان تهران اعلام کرد در هفته دوم بهمن امسال، تعداد فوتشدگان نسبت به هفته اول این ماه، شاهد رشد ۴۸ درصدی است و ۹۰ درصد فوتشدهها را افراد بالای ۵۰ سال تشکیل میدهند.
هیچ محدودیتی تصویب نشد!
آخرین محدودیت اعمالشده برای جلوگیری از شیوع کرونا، مربوط به چهارشنبه هفته گذشته و مجازی شدن کلاس مدارس ابتدایی و تعطیلی مهدهای کودک و پیشدبستانیها بود، درحالیکه در جلسه دیروز – شنبه – نهفقط محدودیت جدیدی به تصویب نرسید بلکه کاهش روزهای مرخصی استعلاجی از ۱۴ به پنج روز تصویب شد.
افزایش بیسابقه موارد ابتلا
دکتر نادر توکلی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در ابتدای جلسه، آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان تهران را با استناد به آمار و ارقام دانشگاههای علوم پزشکی تشریح کرد و گفت: روز گذشته در این استان تعداد کل مراجعان به مراکز درمانی ۱۱ هزار و ۳۴۳ نفر، مراجعهکننده به مراکز بهداشتی چهار هزار و ۵۰۷ نفر، ۶۰۸ نفر بستریشده عادی، ۱۴۲ نفر بستری به صورت ویژه، ۱۰ نفر فوتی قطعی و ۴ نفر فوتی محتمل ثبت شد.
وی افزود: طی دهه نخست بهمن امسال در هرروز بهطور متوسط ۶ هزار و ۴۰۰ بیمار سرپایی، حدود ۳۰۰ بیمار در بخش عادی و ۱۰۰ بیمار در بخش ویژه مراجعه کرده و بستریشده و ۱۷ مورد فوت نیز رخداده است. توکلی یادآور شد: تعداد موارد ابتلا و بستری که در ۴۰ روز قبل از بهمن روند ثابتی را طی میکرد که از ابتدای بهمن روند بهشدت صعودی را به خود گرفته است. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران تعداد کل مراجعان مبتلا به کرونا را در هفته آخر دی ۷۰۰ نفر، هفته نخست بهمن را پنج هزار و ۸۰۰ و هفته دوم این ماه را ۳۳ هزار و ۳۰۰ نفر اعلام و تأکید کرد: بعد از چهار هفته ثبات نسبی در تعداد مراجعات، متأسفانه در هفته گذشته بار دیگر شاهد افزایش بیسابقه موارد ابتلا هستیم.وی اظهار داشت: بیشترین میزان بستری کرونا در موج پنجم تا تاریخ ۱۶ مرداد امسال به یک هزار و ۸۱۲ نفر میرسید، پسازاین تاریخ تعداد بستریشدگان کرونایی در بخش عادی و ویژه روند کاهش داشت اما از ابتدای بهمن بار دیگر این رقم بهشدت در حال افزایش است تا آنجا که متوسط روزانه بستریشدهها طی پنج روز گذشته به ۵۸۰ نفر رسید. توکلی خاطرنشان کرد: در ابتدای بهمن تعداد متوسط بستریشدگان کرونایی به ۱۷۴ نفر میرسید که این رقم در هشت بهمن به ۳۶۲ نفر و در ۱۴ بهمن به ۵۸۰ نفر رسید. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره تعداد فوت بیماران کرونایی در روزهای اخیر نیز گفت: در موج پنجم کرونا بیشترین رقم فوتیهای ثبتشده مربوط به ۲۰ مرداد با ۲۴۱ نفر بود که این رقم در اواسط دی، تکرقمی شد اما دوباره روند افزایشی به خود گرفت و از ۵ نفر متوسط روزانه فوتیها در دی به ۲۵ نفر در بهمنماه رسیده است.
صعود خطرناک آمار و ارقام کرونایی
وی اضافه کرد: تعداد فوتشدگان از ۴ تا ۱۴ بهمن به ترتیب ۱۲، ۱۳، ۱۶، ۲۰، ۱۵، ۲۷، ۱۸، ۱۸، ۲۵، ۲۴ و ۲۵ ثبتشده است. توکلی اعلام کرد: در هفته دوم بهمن ۷۷ هزار و ۶۹۵ مورد تست کرونا انجامشده که ۵۴ درصد تستها منفی و ۴۶ درصد مثبت بوده است. توکلی بابیان اینکه ۵۰ درصد بستریشدگان کرونایی در گروه سنی بالای ۵۰ سال قرار دارند، یادآور شد: از میان بستریشدگان در هفته دوم بهمن ۴.۷ درصد افراد در گروه سنی زیر ۱۰ سال، ۰.۹ درصد در گروه ۱۱ تا ۲۰ سال، ۳.۱ درصد در گروه سنی ۲۱ تا ۳۰ سال، ۷.۸ درصد در گروه سنی ۳۱ تا ۴۰ سال، ۱۱.۶ درصد در گروه سنی ۴۱ تا ۵۰ سال، ۱۳.۱ درصد در گروه سنی ۵۱ تا ۶۰ سال، ۲۱.۳ درصد در گروه سنی ۶۱ تا ۷۰، ۲۰.۳ درصد در گروه سنی ۷۱ تا ۸۰ سال و ۱۷.۲ درصد در گروه سنی بالای ۸۰ سال قرار داشتند. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در ادامه ۹۰ درصد فوتشدگان کرونایی را مربوط به گروه سنی بالای ۵۰ سال اعلام کرد و اظهار داشت: ۱۲.۷ درصد فوتشدگان در هفته دوم در گروه سنی زیر ۱۰ سال، ۲.۹ درصد در گروه سنی ۱۱ تا ۲۰ سال، ۱۱.۴ درصد را ۲۱ تا ۳۰ سال، ۱۵.۶ درصد ۳۱ تا ۴۰ سال، ۱۱.۶ درصد ۴۱ تا ۵۰ سال، ۱۲ درصد ۵۱ تا ۶۰ سال، ۱۳.۱ درصد ۶۱ تا ۷۰ سال و ۲۰.۸ درصد را افراد بالای ۷۱ سال تشکیل میدهند. وی در ادامه بابیان اینکه مؤثرترین راه برای جلوگیری از شیوع بیشتر این سویه، تزریق دُز سوم واکسن است، تصریح کرد: ما باید آمادگی بالای ۱۰ هزار نفر مبتلای روزانه را در پیک این سویه داشته باشیم و پیشبینی میشود اوج این سویه تا ۲ هفته دیگر رخ دهد.
ستاره صبح
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet