آمار خودکشی محرمانه است
رئیس سازمان پزشکی قانونی از اخذ ۱۳۰ هزار نمونه از مجرمان و احصای ۴۰ پروفایل در بانک ژنتیک خبر داد.
شرق: عباس مسجدیآرانی در نشست خبری گفت: حدود ۴۰۰ هزار بیمار از بافتهای اهدایی اجساد بهرهمند شدند و تحت درمان قرار گرفتند. او درباره مرگ افراد بیخانمان نیز اظهار کرد: ما در پزشکی قانونی نمیتوانیم بیخانمانبودن افراد را بررسی کنیم و تنها علت مرگ بررسی میشود. به گفته او، سایتی در سامانه پزشکی قانونی وجود دارد که اطلاعات و تصاویر اجساد مجهولالهویه در آن قرار میگیرد و میتوان با مراجعه به آن این افراد را شناسایی کرد.
او به آمارهای مصدومان و فوتشدگان تصادفات رانندگی نیز اشاره کرد و گفت: در ۹ماهه امسال ۲۴۴هزارو ۶۴۶ نفر در تصادفات رانندگی مصدوم شدند. متأسفانه ۱۳هزارو ۱۵۴ نفر نیز فوت شدهاند که در مقایسه با مدت مشابه در سال ۹۹ رشد ۱۱.۷ درصدی را نشان میدهد. او درباره اینکه آیا در سال جاری خودکشی یا مرگهای مربوط به خودکشی افزایش داشته یا کاهش؟ اعلام کرد: این موارد در پزشکی قانونی تحت عنوان مرگهای مشکوک به خودکشی شناسایی میشوند. به هر حال خودکشی شاخص مهمی است که در تمام کشورها و جوامع دارای اهمیت است و در کشور ما حتی یک مورد نیز ناراحتکننده است و نباید رخ دهد؛ اما این آمارها محرمانه بوده و پزشکی قانونی آن را به دادستانی اعلام میکند. مسجدیآرانی درباره آمار گازگرفتگی و مرگ در پی سوء مصرف الکل نیز گفت: در ۹ماهه امسال ۴۱۵ مورد مرگ ناشی از مسمومیت با مونواکسید کربن داشتیم که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل کاهشی ۱۳درصدی داشته است. درباره سوء مصرف الکل نیز متأسفانه سال گذشته آمار زیادی داشتیم که میتوان آن را به شیوع کرونا نیز نسبت داد؛ اما امسال ۳۸۳ مورد مرگ ثبت شده که کاهشی ۶۰ درصدی با مدت مشابه سال قبل را نشان میدهد. رئیس سازمان پزشکی قانونی به آمارهای قصور پزشکی نیز در ۹ماهه ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت: در مجموع به هشتهزارو ۸۵۰ مورد قصور پزشکی در کمیسیونها رسیدگی شده است که از این تعداد ۴۶.۶ درصد یعنی معادل چهارهزارو ۱۲۴ مورد منجر به محکومیت شده و ۵۳.۴ درصد یعنی معادل چهارهزارو ۷۲۶ مورد نیز منجر به تبرئه شده است.
شعلهورشدن آتش کرونا در کودکان
رئیس بیمارستان کودکان علیاصغر با تأکید بر افزایش موارد ابتلای کودکان به کرونا، گفت: اکنون تختهای بیمارستانی بهسرعت در حال پرشدن است و اگر با همین شیب پیش برویم، بهسرعت دچار کمبود تخت میشویم. دکتر فرهاد چوبدار در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به افزایش موارد ابتلای کودکان به کرونا در سویه امیکرون، گفت: دو مشخصه مهم در ۱۰ روز گذشته اتفاق افتاده است؛ اول اینکه تقریبا بیش از ۶۰ درصد تستهای آزمایشگاهی کرونا مثبت میشود که معنای آن شعلهورشدن آتش بیماری است. مشخصه دوم این است که ما مجبور شدیم دو بخش از بیمارستان را مجددا به بخش کرونا تغییر کاربری دهیم. البته با وجود این افزایش ظرفیت، هنوز اورژانس پر از بیمار مبتلا به کووید۱۹ است و ورودی درمانگاه بیماران کرونایی هم افزایش یافته است. او افزود: برخلاف پیکهای قبلی تعداد کودکانی که به کرونا مبتلا میشوند، از بزرگسالان بیشتر است و ظاهرا گروه هدف امیکرون گروه سنی زیر ۱۲ سال است؛ زیرا حتی نوزاد چندروزه مبتلا به کرونای امیکرون هم در بین بیمارانمان بستری داریم. این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره حال عمومی این کودکان، اظهار کرد: حال عمومی کودکان نسبت به ابتلا به سویه دلتا خیلی بهتر است و نیاز به داروهای قوی مانند رمدسیویر، IVIG، کورتون و… در حد بالایی نیست. بیشتر نیازمند درمانهای حمایتی هستند؛ ولی اگر دچار نقص سیستم ایمنی باشند یا تحت شیمیدرمانی و… باشند، طبیعتا بدحالتر میشوند و کارشان به ICU میرسد. دوره کرونای امیکرون در بچهها در پیک ششم افزایش یافته است؛ یعنی گاهی ۲۰ تا ۲۵ روز هم علامتدار هستند که حدس میزنیم علت این اتفاق همراهشدن ابتلا به کرونای امیکرون با ویروسهایی دیگر مانند آدنوویروسها، رینوویروسها یا کروناهایی با سایر سویهها باشد.
این فوق تخصص نوزادان تصریح کرد: بیشتر کودکان عموما از طریق بچههای دیگر در مهدکودکها و پیشدبستانیها به امیکرون آلوده شدند. این کودکان واکسینه نیستند و بهراحتی به بیماری مبتلا شده و میتوانند عامل ابتلای ویروس به گروه بزرگسالان هم باشند. او افزود: بیشتر مراجعات بیمارستانی ما در گروه سنی ۲ تا ۶ سال هستند و حداکثر پیک شیوع در این محدوده قرار دارد؛ ولی مراجعهکننده زیر دو سال یا بین ۶ تا ۱۲ سال هم وجود دارد. ۹۰ درصد مراجعان نیازمند بستری نیستند و اقدامات حمایتی و درمان سرپایی برایشان کفایت میکند؛ ولی آنهایی که بیماری زمینهای دارند، بستری میشوند. درصورتیکه کودک تنها به کرونا مبتلا باشد بین دو تا پنج روز بستری میشود؛ ولی اگر بیماری زمینهای هم داشته باشند بسته به شدت بیماری، گاهی اوقات ممکن است تا یک ماه هم بستری بماند.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet