رشد ۱۲۰ درصدی، ۸۴۰۰۰ قلم کالا!
متأسفانه افزایش قیمت کالاها با نزدیک شدن به شب عید با شتاب در حرکت است. وقتی قیمت کالاها افزایش پیدا میکند، اتفاقی که رخ میدهد این است که قدرت خرید عموم مردم به ویژه فرودستان کاهش پیدا میکند….
این روزها در حالی قیمتها روند افزایشی به خود گرفتهاند که مسئولان وعده کنترل و کاهش قیمتها را داده و میدهند. در تازهترین اظهارنظر معاون وزیر صمت و رئیس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در یک برنامه تلویزیونی گفت: ۸۴ هزار قلم کالا در کشور رشد قیمت تا ۱۲۰ درصد داشته است! در همین حال او گفت: افزایش قیمت کالاهای اساسی ممنوع است. این در حالی است که قیمتها را با حرف و دستور نمیتوان کنترل کرد بلکه باید برای مقابله با گرانی بر بازارها نظارت کرد یا کالا به میزان کافی وارد کشور کرد. از سوی دیگر وزیر کشور در واکنش به افزایش قیمتها گفت: «گرانی کالاها منطق ندارد! زیرا کمبود کالای اساسی نداریم.» پرسش از وزیر کشور این است که پس چرا گرانی کالا داریم و مشکل کجاست؟ این در حالی است که سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان و سازمان استاندارد که باید حامی مصرفکنندگان باشند به دلیل نبود نظارت کافی تعیین قیمت کالاها را به تولیدکنندگان و توزیعکنندگان کالا سپردهاند و درحالیکه کیفیت کالاها رو به افول است اما قیمت کالاها به بهانههای مختلف روند صعودی به خود گرفته است. در این شرایط دولت و سازمانهای نظارتی به نظر میرسد برنامهای جز دعوت مردم به نظارت در قیمت کالاها ندارند و درج قیمت کالاها بر روی آنها اعمال و اجرا نمیشود. این در حالی است که افزایش قیمت خوراکیها با تورم ۵۰ درصدی مواجه است و قیمت لوازم خانگی نسبت به سال گذشته بیش از ۳ برابر شده است.
به گزارش آفتاب نیوز؛ عباس تابش، رئیس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان گفت: تا پایان سال افزایش قیمت کالاها به ویژه کالاهای اساسی را نداریم و تأکید دولت بر این است. واحدهای صنفی مکلف هستند قیمت را روی کالا نصب کنند.
به نوشته تسنیم؛ وی بابیان اینکه فروشنده باید برگ خرید فروش به خریدار بدهد و این حق مسلم یک مشتری است افزود: برای اینکه این ابهامات برطرف شود درج قیمت تولیدکنندگان روی کالا در دستور کار قرار گرفت و از تولیدکنندگان درخواست کردیم این عدد را روی کالا بزنند.
رئیس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان با اشاره به اینکه سازمان مالیاتی نیز مالیات را بر اساس همین عدد حساب میکند گفت: با درج قیمت تولیدکنندگان روی کالا دیگر قیمت توزیع افزایش نخواهد داشت و هیچ سوءاستفادهای نخواهد شد. در این صورت خود مردم هم مطالبه گر هستند.
تابش با ابراز اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت دنبال این نیست که رقابت از دست برود اضافه کرد: هیچ کالای مصرفی نباید بالای ۳۰ درصد قیمت تولید به فروش برسد و خود مردم قیمتها را کنترل میکنند.
وی بابیان اینکه کرایه حمل، انبار، کارگر، آب، برق و همه اینها در دل ۳۰ درصد دیدهشده است و هیچ فروشندهای حق ندارد بیشتر از آن بگیرد عنوان کرد: ۳ هزار و ۳ نوع کالا مشمول درج قیمت کالا شده است و خود مصرفکنندگان میتوانند قیمتها را کنترل کنند که گرانتر نخرند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با یادآوری “میوه شب عید امسال بهاندازه کافی ذخیرهسازی شده است و نگرانی از این بابت نیست” خاطرنشان کرد: تا پایان سال هیچ افزایش قیمتی در کالاها به ویژه کالاهای اساسی مردم نخواهیم داشت و تأکید دولت بر این است.
وزیر کشور: گرانی منطق ندارد
وزیر کشور نیز با تأکید بر اینکه مشکل کمبود کالاهای اساسی نداریم، گفت: گرانی یا باید به علت کمبود ایجاد شود یا به علت تغییر در برخی از مسائل اقتصادی، اما اینها اتفاق نیفتاده است و این افزایشهای بیمورد منطقی ندارد.
احمد وحیدی با حضور در برنامه «نگاه یک» شبکه یک سیما گفت: ستاد تنظیم بازار که معمولاً با مسئولیت معاون اول رئیسجمهور و با حضور وزرای ذیربط تشکیل میشود، مرتب قیمتها را کنترل میکند و تلاش بر کنترل قیمتهاست. گاهی برخی پدیدهها پیش میآید مانند گرانی برنج و سیبزمینی که تلاش میکنند آن را کنترل کنند؛ سامانه بازار گام که وزارت جهاد کشاورزی آن را راهاندازی کرد درحالتوسعه است تا بتوانند کالاها را با قیمت مناسب به دست مردم برسانند و تلاشها از جنبههای مختلف در حال انجام است.
او با اشاره به اینکه برخی از قیمتها بدون ضابطه رشد میکند، ادامه داد: اصناف موظف هستند قیمتها را کنترل کنند و تلاش همگانی در حال انجام است. با نظارت بیشتر و برخورد و کنترل اصناف و نظارت ستاد تنظیم بازار، امیدواریم کمکم، این قیمتها کنترل شود.
ستاره صبح
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet