مقایسه اینترنت ایران با طالبان
با افزایش انتقادات نسبت به کاهش سرعت اینترنت در کشور، وزیر ارتباطات میگوید سرعت اینترنت در کشور صد پله بالاتر از افغانستان است. طی روزهای گذشته کاهش سرعت اینترنت در ایران واکنشهای بسیاری در پی داشته است تا جایی که مهرداد ویس کرمی، دبیر کمیسیون مشترک طرح صیانت نیز کندی اینترنت را تأیید میکند. علاوه بر واکنشهای مردم در فضای مجازی درباره کندی اینترنت که موضوع جدیدی نیست، بخشهای رسمیتر جامعه نیز به این موضوع واکنش نشان میدهند تا جایی که روزنامه جمهوری اسلامی سرعت اینترنت ایران و طالبان را با هم مقایسه کرده است؛ اما وزیر ارتباطات دولت رئیسی نهتنها زیر بار چنین مقایسهای نمیرود بلکه از سرعت اینترنت ایران نیز دفاع میکند، اما شاید عمر این دفاع بیملاحظه آنقدر هم دراز نباشد چرا که به گفته یکی از نمایندگان طرح صیانت قرار است بهزودی در مجلس تصویب شود. به نظر شما آیا آن موقع نیز وزیر ارتباطات بر سرعت پایین اینترنت چشمپوشی میکند؟….
روایت رنج دانشگاهیان از سرعت پایین اینترنت
مهرداد ویس کرمی، دبیر کمیسیون مشترک طرح صیانت در گفتوگویی با سایت انتخاب کندی اینترنت را تأیید کرده اما آن را به طرح صیانت بیارتباط دانسته است. ویس کرمی میگوید از علت کندی اطلاعی ندارد اما به گمان او میتواند به دلیل برخی تجمعات باشد. اما کاهش این سرعت صدای برخی مسئولان در وزارتخانههای دیگر را نیز درآورده است. علی اکبر صفوی، رئیس کارگروه یادگیری الکترونیکی وزارت علوم در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا، از افزایش فشار روانی بر جامعه دانشگاهی به علت کندی سامانه مجازی روایت کرده است.
صفوی میگوید: جامعه دانشگاهی از اختلالات اینترنت در طول چهار تا پنج ماه اخیر گلایه داشته است و از این موضوع برای نحوه برگزاری کلاسهای الکترونیکی و انتخاب واحد هم رنج میبرد. طبق گفته مسئولان آموزش عالی، ظرفیت مصرفی کشور در بستر اینترنتی با اختلاف روبهرو شده و کیفیت سرویسدهیها پایینتر آمده است. این مشکل در طول چند ماه اخیر وجود داشته و در بازه زمانی امتحانات هم دردسرساز شده است.
او گفت: اختلال در بستر اینترنتی باید در حوزه وزارت ارتباطات پیگیری شود و اختلال در کیفیت و سرعت اینترنت در چند ماه گذشته زیاد و موجب آزار و اذیت در برگزاری کلاسها و امتحانات شده است.
مسئولان وزارت نیز مشکل را تأیید کردهاند
رئیس کارگروه یادگیری الکترونیکی وزارت علوم گفته: به نظر من نوسانات و اختلالاتی که در اینترنت و کیفیت آن وجود دارد در چند ماه گذشته خیلی بیشتر شده است. من این موضوع را طی یک سری سؤالات از برخی همکاران و مدیران آموزش الکترونیکی دانشگاههای مختلف استانهای گوناگون کشور پرسیدم، آنها نیز همین نظر را داشتند.
صفوی با بیان اینکه این مشکل را با برخی از مسئولان وزارت ارتباطات مطرح و آنها نیز مشکل را تأیید کردهاند اظهار داشت: نیاز به اینترنت و پهنای باند مربوط به دوره شیوع کرونا نیست. شغلها و کسبوکارهای متعددی در این زمینه وجود دارد، وقتی ما نمیتوانیم مرتباً صنایع بزرگ بزنیم و شغل ایجاد کنیم باید از فرصت اینترنت استفاده کنیم، زیرا یکی از روشهایی که میتوان توسط آن شغل ایجاد کرد و مردم با آن شغلها و بیزینسهای خود را مدیریت کنند، در بستر اینترنت رخ میدهد. او گفت: با ایجاد اختلالات اینترنتی، میزان استرس و فشار روحی که به دانشجو، استادان، مدیریت دانشگاه و کارشناسهای فنی وارد میشود بسیار زیاد خواهد بود.
مقایسه اینترنت و خودروی ایران با طالبان
موضوع کندی اینترنت باعث شده، روزنامه جمهوری اسلامی نیز به آن واکنش نشان دهد. جمهوری اسلامی با همرده دانستن رتبه ایران با افغانستان مینویسد: سرعت اینترنت در ایران، همرده با افغانستان تیتری است که یکی از پایگاههای خبری برگزیده است تا به زبان بیزبانی انتقادی کرده باشد از وضعیت اینترنت در کشور، مسئلهای که هر روز روان فرساتر هم میشود. آرامترین فرد باشید وقتی قرار باشد از اینترنت همراه استفاده کنید، به ناآرامترین فرد تبدیل خواهید شد بس که کند است و سوهان به اعصاب میکشد. شاید شما هم دیده باشید که برخیها زیر لب و روی لب، غر میزنند. گاه کار به لعن و نفرین هم کشیده میشود. این روزنامه ادامه داده است: گفته میشود، ایران در ردهبندی جهانی کشورها از نظر سرعت دانلود اینترنت همراه هفت پله پایین آمد و به رده ۷۹ رسید؛ یعنی جنگ اعصاب، هفت پله بالاتر رفته است از قبل. قیمتها هم نهتنها پایین نیامده که بالا رفته و باز هم خواهد رفت چون زارعپور وزیر ارتباطات گفته سال آینده قیمت را بالا خواهند برد! وضعیت اینترنت در ایران مثل صنعت خودروسازی است، همانکه هر روز کیفیتش کمتر میشود و قیمتش بالاتر میرود و باز هم از عالم و آدم طلبکارند. افغانستان اگر در سیطره طالبان، اینترنتش سرعت ندارد، وضعیت خودروهایش به حدی است که برای ما حسرتانگیز میشود اما وضعیت خودروهای ما دقیقاً شانهبهشانه اینترنت است و ما در قیاس با هم سایه دوبهیک باختهایم!
وزیر ارتباطات: سرعت اینترنت ایران بد نیست
همرده دانستن سرعت اینترنت در ایران و افغانستان از سوی روزنامه جمهوری اسلامی با واکنش وزیر ارتباطات روبهرو شده است. عیسی زارع پور وزیر ارتباطات دولت سیزدهم در حاشیه مراسم افتتاح پروژه فیبر نوری FTTX درباره همرتبه شدن اینترنت ایران با افغانستان گفت: این خبر که کذب است و آن را تکذیب میکنم. بر اساس آماری که سایت مورد استناد این ادعا منتشر کرده، ما ۱۰ پله از افغانستان بالاتر هستیم. او سرعت اینترنت در ایران را مناسب دانسته و با بیان اینکه رتبه ایران و افغانستان در اینترنت جهان ۷۷ و ۱۸۳ است، گفته است: برخیها این روزها به دروغگویی و برچسبزنی عادت کردهاند و این خبر نادرست نیز در فضای مجازی بهصورت گسترده منتشرشده است. وزیر ارتباطات اضافه کرد: سرعت اینترنت در افغانستان ۱.۷مگابیت بر ثانیه است و سرعت ما در اینترنت همراه میانگین ۲ مگابیت بر ثانیه است که نسبت به میانگین جهانی (۲۹مگابیت بر ثانیه) عدد بدی نیست.
فردا هم تکذیب میکنید؟
دفاع وزیر ارتباطات از سرعت اینترنت بهرغم انتقاداتی که از سوی افراد مختلف حاکمیتی و غیر حاکمیتی مطرح میشود در حالی است که طرح صیانت از فضای مجازی هنوز به سرانجام نرسیده و بسیاری بر این باورند که با اجرایی شدن آن سرعت اینترنت حتی از وضعیت کنونی نیز کندتر خواهد شد؛ مسدود شدن سرویسهایی پرمصرفی مثل گوگل در کاهش اینترنت تأثیرگذار است. طرح صیانت هم شهرت دارد، در ۳۷ماده تنظیمشده و در حال حاضر در مرکز پژوهشهای مجلس در حال بررسی است به گفته احمدحسین فلاحی، نماینده همدان در مجلس شورای اسلامی این طرح تا هفته آینده در مجلس تصویب میشود. سؤالی که به وجود میآید آن است که آیا وزارت ارتباطات و نمایندگان بعد از پیش بردن طرح صیانت خود که آینده مبهمی دارد و به نظر کارشناسان ضربه مهلکی بر بدنه اینترنت کشور وارد خواهد کرد، در ماههای آینده نیز هم رقابت بین ایران و افغانستان بر سر پایینترین اینترنت را تکذیب خواهند کرد و باز هم سرعت اینترنت را مساعد ارزیابی میکنند؟
همدلی
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet