معمای افزایش قیمت گوشت؟
افزایش قیمت اقلام اصلی سفره مردم مانند پروتئین، نان، برنج و لبنیات که در ماههای اخیر شاهد آن هستیم، باعث شده بنا بر اعلام وزارت بهداشت مصرف پروتئین و لبنیات در ایران کاهشیافته و دهکهای پایین جامعه که در استانهای محروم مانند خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و … هستند با سو تغذیه مواجهاند. در این ارتباط مدیرعامل اتحادیه دام سبک هشدار داد و گفت: «قیمت گوشت افزایش خواهد یافت زیرا وزارت کشاورزی بیش از دو ماه است که نهادههای دامی وارداتی را توزیع نکرده و به دست تولیدکنندگان نرسانده است.» وقتی نهاده دامی با قیمت دولتی توزیع نشود تولیدکنندگان باید آن را با قیمت بازار آزاد که چند برابر قیمت اصلی آن است تهیه کنند. در این صورت قیمتها افزایش مییابد. پرسش از وزارت جهاد کشاورزی این است که حال که به گفته دولت ورود دلار به کشور افزایشیافته است پس چرا واردات نهادههای دامی صورت نگرفته است. ممکن است به دلیل سو مدیریت باز هم شاهد فاسدشدن فراوردهها در گمرک باشیم….
مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: تناسب بین قیمت گوشت و دام زنده وجود ندارد و وقتی قیمت دام ۴ هزار تومان گران میشود قیمت گوشت در بازار ۴۰ هزار تومان افزایش نرخ را تجربه میکند. بازار گوشت مناسبات خاص خود را دارد و از قیمت دام زنده چندان تأثیر نمیپذیرد. افشین صدر دادرس در گفتوگو با ایلنا، با اشاره به دلیل متوقف شدن صادرات دام، گفت: بالا رفتن قیمت گوشت در بازار داخلی باعث شد که روند صادرات دام متوقف شود تا بتوانند قیمت آن را در بازار داخلی تنظیم کنند. این فعال اقتصادی با اشاره به نبود نظارت نهادهای دولتی بر بازار گوشت، گفت: دولت بیشترین فشار خود را بر تولید و دامداران وارد و صادرات دامی که در دست دامدار مانده بود را متوقف کرد و اینچنین تراکم دام در داخل کشور را افزایش داد.
وی در ادامه تصریح کرد: شرکت پشتیبانی امور دام وعده داده است که ضرر و زیان دامداران را متقبل میشود که امیدواریم این وعده عملی شود. اما توقف صادرات یک بعد خارجی نیز دارد صادرکنندگان با طرف خارجی قرارداد بستهاند و این مسئله در معاملات آینده شرکتهای خارجی به خصوص کشورهای حوزه خلیجفارس تاثیرخواهد گذاشت. صدر دادرس با انتقاد از نگاه راهبردی مسئولان کشور، تصریح کرد: نگاه مدیریتی در وزارت کشاورزی میانمدت و بلندمدت نیست و به گذران حال اتکا دارد. عدمحمایت از تولیدکنندگان گوشت کشور در میانمدت به ضرر کشور است و مسئولیت آن به عهده کسانی است که اینچنین برنامهریزی میکنند.مدیرعامل اتحادیه دام سبک بابیان اینکه هیچ اتفاق مثبتی در زمینه توزیع نهادههای دامی نیفتاده است، گفت: وزارت کشاورزی به استناد تبصره ۲ بند ۱ مصوبه شماره ۶۴۰۱۵/ت مورخ ۹۸ هیئتوزیران وقت، مسئول تنظیم بازار نهادههای دامی شد و تا به امروز این وزارتخانه در اجرای این وظیفه موفق نبوده و هیچ نهادی پیگیر این موضوع و رفع خطاهای آن نبوده است.
وی با اشاره به بالا رفتن قیمت نهادههای دامی، افزود: قیمت ۲ نهاده اصلی وارداتی چندین برابر شده و قیمت جو از کیلویی ۱۸۰۰ تومان به کیلویی ۹۵۰۰ تومان رسیده است، همچنین قیمت یونجه کیلویی ۷۵۰۰ هزار تومان، سبوس کیلویی ۶۵۰۰ هزار تومان و کاه کیلویی ۶۵۰۰ هزار تومان شده است این افزایش نرخ نشان میدهد وزارت کشاورزی در وظیفهای که برعهدهگرفته شکستخورده است.صدر دادرس تصریح کرد: دامداران سبک در برخی از استانها ۲ ماه است که نهاده دامی و توزیع سهمیه دریافت نکردهاند و از دولت طلب دارند که متأسفانه وصول نمیشود. وزارت کشاورزی سهمیه نهاده تولیدکنندگان گوشت را نمیدهد اما انتظار دارد که در زمان مشخص تولیدکنندگان به آنها گوشت تحویل بدهند اما باید بگویم که این انتظار منصفانه نیست.
ستاره صبح
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet