ورود گردو غبار و ریز گرد شدید به ۶ استان
استانهای لرستان، کرمانشاه، اصفهان، ایلام، زنجان و خوزستان از صبح دیروز شاهد ریز گرد و ورود توده گرد و غبار غلیظ هستند. گفتهشده که این گرد و غبار از خاک عراق وارد ایران شده است. با توجه به ورود توده گردو خاک به هوای استانهای جنوبی و غربی کشور افق دید در برخی از این استانها به کمتر از ۱۰۰ متر رسیده است…..
مردم استانهای، لرستان، کرمانشاه، اصفهان، ایلام، زنجان و خوزستان از صبح دیروز شاهد گرد و غبار غلیظ هستند و بر اساس آخرین آمار از ایستگاههای پایش کیفیت هوا، غلظت گرد و خاک در آبادان ۴۵ برابر بیش از حد مجاز بوده است. هوای شهرستان کرمانشاه با شاخص ۵۰۰ در وضعیت خطرناک قرار دارد و گرد و خاک کرمانشاه را فراگرفته است.
در ایلام گرد و خاک باعث افت محسوس کیفیت هوا و کاهش دید افقی استان شد که دید افقی طی صبح دیروز در استان به ۸۰۰ متر و شهرستانهای سرابله و مهران به ۱۰۰ متر رسید.
ریز گردها موجب تشدید بیماریهای تنفسی و آسم در گروههای پرخطر ازجمله سالمندان، کودکان و مادران باردار و نیز عموم بیماران میشود و بسته به مواد موجود در ریز گرد نوع مخاطرات هم متفاوت است.
از ساعات ابتدایی صبح دیروز در استانهای خراسان رضوی و مازندران و گیلان نیز وقوع تندباد شدید گزارششده است به شکلی که سرعت تندباد در استان مازندران به ۱۰۲ کیلومتر در ساعت رسیده است. همچنین باد شدید در تالاب انزلی موجب وقع آتشسوزی در محدوده تالاب شده است.
مشهد در معرض آلودگی هوا
مصرف مازوت در ۶ ماه اول امسال نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد افزایش داشته است
رئیس کمیسیون عمران، حملونقل و ترافیک شورای شهر مشهد گفت: شهر مشهد در زمینه آلودگی هوا به تهران نزدیک شده و با این سرعت که پیش میرود، امکان دارد پایتخت آلودگی هوا شویم.
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، ایمان فرهمندی اظهار کرد: آلودگی هوا از مهمترین مشکلات شهر مشهد و کلانشهرهاست. ما با آلودگیهای بسیاری ازجمله آلودگی آب، خاک، نور و… مواجه هستیم که البته آلودگی هوا وضعیت حادتری نسبت به سایر آلودگیهای نامبرده دارد. اکنون ما با بحران آلودگی هوا مواجهیم.
وی ادامه داد: در سال جاری ۲ روز ناسالم برای تمام گروهها داشتهایم؛ درحالیکه سال قبل فقط یک روز و سال قبلتر هیچ روز ناسالمی برای تمام گروهها نداشتهایم. روزهای هوای پاک نیز کاهش پیداکرده و امسال ۹ یا ۱۰ روز هوای پاک داشتهایم.
وی بیان کرد: منابع آلاینده شهر در ۲ دسته منابع متحرک و منابع ثابت دستهبندی میشود. ۶۴ درصد آلودگی هوا مربوط به منابع ثابت شامل کاربری مسکونی، آموزشی، ساختمانها، جایگاه سوخت، پایانهها، فرودگاه و راهآهن است که از نظر جغرافیایی ثابت است. ۳۶ درصد آلودگی را منابع متحرک همانند خودروها و موتورسیکلتها ایجاد میکند.
فرهمندی ادامه داد: اگر آلودگی را به منابع کاربری حملونقلی و غیر حملونقلی تقسیم کنیم، آلودگی ایجادشده حوزه حملونقل حدود ۷۲ درصد است. ۲۸ درصد آلودگی در حوزههای غیر حملونقلی جا میگیرد. ۱۹ درصد آلودگی یعنی ۸۰ درصد حوزههای غیر حملونقل را چهار واحد نیروگاهی مشهد تولید میکند. هشت درصد دیگر آلودگی را بقیه واحدها همانند واحدهای مسکونی و بقیه صنایع تولید میکند.
رئیس کارگروه بهداشت و محیطزیست شورای شهر مشهد خاطرنشان کرد: ۲ منبع آلودگی بیش از نیمی از آلودگی هوای شهر مشهد را تولید میکند. یعنی این ۲ منبع آلودگی ۵۵ درصد آلودگی هوا را تولید میکند. منبع اول خودروهای شخصی است که ۳۳ درصد آلودگی را بهتنهایی شامل میشود و تقریباً ۶ برابر تمام صنایع اطراف مشهد اعم از سیمان، آجرپزی و ریخته گری آلودگی ایجاد میکند.
فرهمندی ادامه داد: منبع دوم چهار نیروگاه اطراف شهر مشهد است. این چهار نیروگاه در مجموع ۲۰ درصد آلودگی شهر مشهد را تولید میکند. این نیروگاهها بیش از نیاز برق مشهد برق تولید میکند و آلودگی حاصل از آن بر شهر مشهد تأثیرگذار است.
فرهمندی افزود: تقریباً تمام آلودگی اکسیدهای گوگرد مرتبط با نیروگاه توس و نیروگاههای دیگر است که مازوت میسوزانند. در مجموع آلایندگی نیروگاههای مشهد ۹۶ درصد است. نیروگاه توس مازوت و بقیه نیروگاهها گاز میسوزانند.
وی ادامه داد: مصرف مازوت در ۶ ماه اول امسال نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد افزایش داشته است. نسبت به سال ۹۶ سهم نیروگاهها در آلودگی هوا به دلیل افزایش مصرف سوخت مازوت ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایشیافته است.
ستاره صبح
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet