اجتماعی

تداوم طوفان و گرد و غبار وارداتی

چند روز پیش بود که بروز گرد و غبار در استان خوزستان، وضعیت چندین شهر را در شرایط قرمز قرار داد و حالا این طوفان و گرد و غبار به شهرهای مرکزی ایران از جمله یزد و اصفهان رسیده، اما در قالب پدیده‌ای نادر که همراه با طوفان شن همراه است.

آرمان ملی: پدیده طوفان سرخ که از صبح ۲۰ اسفندماه آغاز شده، یزد را درنوردید و به استان اصفهان رسید. در پی این اتفاق برخی از محورهای مواصلاتی این استان هم مسدود شده است. مدیرکل راهداری یزد گفته است: «کانون کرمان به یزد و برعکس، اردکان به نایین و بالعکس، ابرکوه به دهشیر و بالعکس و کمربندی غربی یزد بسته شده و امکان ترد خودرو در آن‌ها نیست. مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان هم اعلام کرد: «علت رنگ قرمز این تندباد وجود خاک رس و ادغام آن با گرد و غبار است.» در این میان روز گذشته تندبادی با سرعت ۱۱۰ کیلومتر در چوپانان، انارک، جندق، نایین و سمیرم و پادنا رخ داد و خساراتی به شبکه‌های برق وارد کرد که برخی مسیر‌ها بسته شدند.

۹ مصدوم و یک کشته در جاده

در این شرایط مهدی ولی پور رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر از امدادرسانی به حادثه دیدگان طوفان شن در استان‌های اصفهان و یزد خبر داد و گفت: «با توجه به گرفتاری مردم در طوفان شنی که منجر به انسداد جاده اردکان- نایین شد، تاکنون هفت تیم از امدادگران و نجاتگران به محل حادثه اعزام شده و با وجود شرایط بد جوی، امدادرسانی را آغاز کرده‌اند. سه تیم از استان یزد و چهار تیم هم از استان اصفهان در حال امدادرسانی هستند، امدادگران اقلام غذایی را میان حادثه دیدگان توزیع و اقدام به برپایی چادرهای اسکان اضطراری نیز کرده‌اند، همچنین هشت تیم هم برای امدادرسانی به آسیب دیدگان از طوفان شن به عنوان پشتیبان حضور دارند.» وی با اعلام اینکه طبق گزارش‌های رسیده شیشه اتومبیل‌ها شکسته و یک فقره تصادف هم در این جاده رخ داده است، افزود: «سرعت وزش باد بیش از ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت گزارش شده که منجر به شکستگی شیشه اتومبیل‌ها و تصادف یک سواری حامل اتباع افغان با تریلی شده است؛ طبق اعلام اورژانس ۹ نفر در این تصادف دچار مصدومیت شده و یک نفر هم جان خود را از دست داده است.»

اثرات تغییر اقلیم

تغییر اقلیم و خشکسالی‌های پیاپی دلیل بروز این طوفان‌ها و خیزش گرد و غبار اعلام شده، گرد و غباری که مربوط به خشکیدگی مناطق غربی عراق به ‌ویژه استان الانبار و رهاشدگی اراضی کشاورزی و کمبود آب در این کشور است. در این میان بر کسی پوشیده نیست که در صورت ادامه این روند و سهل انگاری دستگاه‌های مربوطه که فقط مالچ پاشی مخرب برای محیط زیست، تنها راه حل بروز این طوفان‌ها و خیزش گرد و غبار می‌دانند. در این شرایط مطالعات نشان می‌دهد که بحث تغییر اقلیم موجب تشدید و نیز تغییر جهت این جریانات شده است. به‌طورکلی وقتی در کشور ما و کشورهای همسایه ما تغییر فصول اتفاق می‌افتد که اصطلاحا به آن اعتدالین گفته می‌شود همواره شاهد جریانات کم‌فشار و پرفشاری هستیم که باد ایجاد می‌کنند و منشا گردوغبار می‌شوند. براساس مطالعات صورت گرفته، وسعتی معادل ۲۷۰ میلیون هکتار مناطق غبارخیز پیرامونی شناسایی‌ شده که از جهات مختلف گردوغبار را به سمت کشور ما گسیل می‌کنند.

 

 

به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet

Print Friendly, PDF & Email
دکمه بازگشت به بالا