نژادپرستی در ایستگاه جدید
نگارنده طرفدار برخورد مؤثر در ساماندهی پناهجویان هر جنگی ازجمله درگیری اخیر است و منظور از ذکر این اتفاقات، انتقاد به یک بام و دو هوای موجود و تأکید بر این مسئله است که رفتاری برابر و همسان با سایر پناهجویان بهعنوان حقی انسانی باید مدنظر قرار گیرد
پرده اول:
از مرزهای غربی اوکراین جایی که آسیبدیدگان جنگ اخیر به سمت کشورهای اروپایی پناه میبرند، گزارشهایی منتشر شده که از برخوردهای متفاوت و نژادپرستانه با پناهجویان غیراروپایی نسبت به اروپایی تباران خبر میدهد. اتفاقی غیرانسانی که برخلاف اصول اولیه اعلامیه حقوق بشر بوده و شرایط جنگ تأثیرات منفی آن را بیشتر هم میکند.
پرده دوم:
این موج مبتذل رفتارهای نژادپرستانه با برخی پناهجویان اوکراینی به گفتمان رسانهای نیز رسوخ کرده و میبینیم که در رسانههای رسمی و روی آنتن برخی از خبرگزاریها آشکارا از برتری جنگزدگان اوکراینی بر سایر قربانیان جنگ مثل مردم سوریه، یمن عراق و … با کلیدواژههایی چون «سفیدپوست»، «بلوند»، «مسیحی» و…سخن گفته میشود.
پرده سوم:
دامنه این رفتارها به نوع برخورد با پناهجویان بعد از ورود به کشورهای اروپایی نیز کشیده شده است، دراینارتباط پذیرش و برگرداندن پناهندگان به نسبتاً ثابت در مورد پناهجویان جنگ اخیر در حالی در حال انجام شدن با حداکثر سرعت است که وضع بسیاری از پناهجویان دیگر که از بد حادثه زیر آسمان اروپا به دنیا نیامدهاند، علیرغم گذشت سالها همچنان نامشخص و معلق است.
نگارنده طرفدار برخورد مؤثر در ساماندهی پناهجویان هر جنگی ازجمله درگیری اخیر است و منظور از ذکر این اتفاقات، انتقاد به یک بام و دو هوای موجود و تأکید بر این مسئله است که رفتاری برابر و همسان با سایر پناهجویان بهعنوان حقی انسانی باید مدنظر قرار گیرد.
بر اساس این سه پرده متأثرکننده، درحالیکه در گرماگرم جنگی ویرانگر تقویت روح همدلی و اتحاد بین انسانها و حمایت از تمام آسیبدیدگان جنگ بهعنوان یک کلیت مورد انتظار است، اما متأسفانه عملاً در کنار همه اقدامات بشردوستانه قابلستایش مردمی بر ضد جنگ، گروههایی فرصتطلب با سوءاستفاده از آشفتگی شرایط جنگی، به اجرای تفکرات نژادپرستانه مبادرت کردهاند و اینجاست که واقعیت زشت جهان متمدن امروز با سماجت رخ نموده و نشان میدهد که ازنظر بخش قابلملاحظهای از دنیا هنوز که هنوز است برخی آدمها از سایرین برابرتر! خونشان رنگینتر! و ذاتشان اصیلتر! است.
اینجاست که روح رایش سوم شاد به اعمال اعقاب خود لبخند رضایت میزند که سنت او را نزدیک به ۸۰ سال بعد از مرگش همچنان زنده نگه داشتهاند.
البته طی دههها و سالهای اخیر احزاب مختلفی با تمایلات نژادپرستانه تحرکات جدیدی را آغاز کرده و حتی در برخی از موارد با شعارهای افراطی بر احساسات مردم سوار شده، قدرت را هم به دست گرفتهاند، اما حداقل در مقیاس کلی و عمومی، خود را مجبور به ملاحظات و حفظ ظاهر میدیدند. نکته مهم اتفاقات نژادپرستانه جنگ اخیر، رسیدن سطح این رفتارها به مرحلهای جدید و شروع فصلی نوین و شوم در این مورد است.
به خاطر داریم در نوبت قبلی که یک ذهن بیمار با اندیشه برتری نژادی در فضای اهمال و بیخیالی دنیا قدرت را در دست گرفت، جنگی خانمانسوز و جهانی به پا شد تا هذیان فضای حیاتی رایش هزارساله محقق شود و جهان قبل از تجربه تلخ دهها میلیون نفر کشته و چند برابر این تعداد آسیبدیده و جنگزده، نتوانست نفسی بهراحتی بکشد.
به همین دلیل است که اقدامات مؤثر در شکستن فضای نژادپرستانه فعلی، امری ضروری برای حال و آینده دنیا است و توسل به شرایط جنگی نباید به بهانهای برای کوتاه آمدن و پنهانکاری در این مورد تبدیل شود. چراکه اساساً زشتی خود جنگ نیز از زیر پا گذاشتن حقوق بشری ناشی میشود و نمیتوان در این مورد قائل به استاندارد دوگانه بود.
ستاره صبح، بابک خطی-طبیب و فعال اجتماعی
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet