اخبار

بروز شکاف جدید در حاکمیت

فعالان سیاسی و حتی مردم عادی‌ای که مسائل ایران را پیگیری می‌کنند، واقف‌اند که دولت های برگمارده از سوی  خامنه ای و دیگر همفکران او مطلقاً در روند شکل‌گیری مذاکرات برجام هیچ نقشی نداشته و ندارند.در این ارتباط،سایت رویداد ۲۴ نوشت: کافی بود تا مصاحبه‌ حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه با صداوسیما منتشر شود تا به سیل حمله اصولگرایان نزدیک به جبهه پایداری تبدیل شود….

عبداللهیان در صحبت‌هایش توضیحاتی درباره مفاد توافق مذاکرات وین داد و گفت که اگر توافق شود، همان برجام است و تغییری در مفاد آن نیست: «یک ایرادی در این کار وجود دارد، این‌که ما در قالب برجام از تحریم‌های ثانویه آمریکا صحبت می‌کنیم و تحریم‌های ثانویه آمریکا برداشته می‌شود. پیشرفت‌های مهمی در این موضوع حاصل می‌شود. پس یک محدودیت اساسی وجود دارد و این‌که مذاکرات ما از دریچه برجام با همه محدودیت‌هایی که دارد انجام می‌شود و روزی که توافق در وین اعلام شود توافق فراتر از برجام نخواهد بود.

همین دو جمله باعث شد موج حملات شدیدی علیه او آغاز شود. انتقاد مخالفان در همین دو بخش بود. آنها معتقد بودند امیرعبداللهیان بر حوزه کاری‌اش اشراف ندارد. حسین شریعتمداری در سرمقاله‌ای تند خطاب به وزیر خارجه نوشت که او می‌خواهد سپاه را با آمریکا تاخت بزند.

یاسر جبرائیلی روزنامه‌نگار اصولگرا هم در توییتی به امیرعبداللهیان حمله کرد و نوشت: سطح سیاست‌ورزی و سیاستمداری، تا حدود زیادی وابسته به ارتفاع اندیشه‌ورزی و سخنوری است. تا زمانی که عیار فکر و بیان افراد در نتیجه کنش و واکنش در عرصه عمومی مشخص نشده باشد، انتصاب آن‌ها به مناصب سیاسی خطاست.

نکته دوم انتقاد به خود برجام مربوط بود که مخالفان معتقد بودند اگر قرار است همان برجام امضا شود، بهتر است که امضا نشود. امیرحسین ثابتی مجری برنامه جهان‌آرا در توییتی با اشاره به سخنان امیرعبداللهیان نوشت: بازگشت به برجام سودی برای اقتصاد ایران ندارد، چون طبق برجام ساختار تحریم‌های اصلی حفظ میشود، به لحاظ سیاسی نیز اثری ندارد جز مدعی کردن مثلث اصلاح‌طلبان-روحانی-لاریجانی در داخل کشور…

مهم این است که اکنون دیگر خنجر به پشت ظریف که از جناح مقابل بود، زده نمی‌شود بلکه این بار هدف، حسین امیرعبداللهیان است که اتفاقا هم‌جناحی منتقدان است.

انتقاد از امیرعبداللهیان از یکی دو ماه گذشته آغاز شده بود. آنها پیش‌بینی می‌کردند که وزیر خارجه مسیری را برود که چندان خوشایند آنها نباشد. بهمن ماه سال گذشته خبرگزاری تسنیم نزدیک به نهادهای نظامی، حمله به امیرعبداللهیان را کلید زده بود. تسنیم در گزارشی نوشته بود: عبدالهیان نباید در مصاحبه با شبکه الجزیره، درباره رابطه با غرب صحبت می‌کرد.

اکنون که حتی دولت رئیسی هم به این نتیجه رسیده که باید راه تعامل را برگزیند و تنش‌ها را برطرف کند، گروه دیگری مخالف مذاکره شده‌اند و فشار را به دولت افزایش داده‌اند. عمده این چهره‌ها، سیاسیون نزدیک به جبهه پایداری و سعید جلیلی هستند.

احتمالا با باز شدن مجلس پس از تعطیلات، آنها کار را بر امیرعبداللهیان سخت کنند. با شناختی که از اصولگرایان تندرو وجود دارد، آنها تا امیرعبداللهیان را برکنار نکنند، از پا نخواهند نشست. آیا رئیسی در بحبوحه مذاکرات به این فشار تن خواهد داد؟

فعالان سیاسی و حتی مردم عادی‌ای که مسائل ایران را پیگیری می‌کنند، واقف‌اند که دولت های برگمارده از سوی  خامنه ای و دیگر همفکران او مطلقاً در روند شکل‌گیری مذاکرات برجام هیچ نقشی نداشته و ندارند. دولت روحانی تنها نقش بیرونی را در مذاکراتی که از قبل و به‌طور پنهانی بین ایران و آمریکا در جریان بود، به‌عهده گرفت. ولایتی نیز در این مذاکرات پنهانی، نقشی مهم ایفا می‌کرد. مهره‌های فاسد و سر سپرده ای همچون ولایتی، نمونه‌یی مشمئزکننده از تبار سیاست‌گذارانی‌اند که باید برای ۸۵ میلیون ایرانی تصمیم بگیرند، تصمیماتی که منافع گروهی خاص در حاکمیت را تأمین کنند. رژیم ضد مردمی ولایت فقیه، به‌رغم گزافه گویی‌های متداولش، دوران استیصال را تجربه می‌کند. در این رهگذر، مهره‌های ثابت و مورد اعتماد حاکمیت، با استتار نقش مخرب‌شان در روندهایی که به فجایعی بسیار در میهن و وضعیت مردم منجر شده است، بار دیگر در قامت یک قهرمان، به انتقاد از رویکردی پرداخته‌اند که خود بانی، دست‌اندرکار و پشتیبان آن بوده‌اند.  رژیم “ولایت فقیه”در نهایت و به‌ منظور حفظ خود، ‌عقب‌نشینی‌هایی را خواهد پذیرفت. اما این بدان معنا نخواهد بود که میهن ما مخاطراتی جدی‌ را پشت سر خواهد گذاشت. تنها وجود دولتی مردمی می‌تواند سیاست‌های مخرب آمریکا و هم‌پیمانان منطقه‌ای آن همچون اسراییل و عربستان را خنثی کند.

به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet

Print Friendly, PDF & Email
نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا