خواست کارگران توقف خصوصیسازی و حذف پیمانکاران است
چند گزارش از اعتراض کارگران به خصوصیسازی و خواست حذف پیمانکاران
یک فعال کارگری گفت: ادعای اینکه طرح ساماندهی بار مالیِ مضاعفی به دولت وارد میکند را به هیچ وجه نمیپذیریم بلکه معتقدیم با حذف دست واسطهها نه تنها وضعیتِ کارگران بهتر میشود بلکه هزینههای اضافی نیز حذف خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، فرزاد نداف فرد (فعال کارگری) در خصوص لزوم تصویب طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت گفت: این طرح امنیت شغلی بخش زیادی از کارگران را تامین و امید به زندگی را در دل کارگران و خانوادهی آنها زنده میکند و از نابودی بیشتر سرمایه انسانی کشور جلوگیری میکند. ما منتظریم طرح ساماندهی هرچه زودتر به صحن علنی مجلس برسد.
وی گفت: ما از مجلس میخواهیم به هیچ وجه در مقابل مافیای پشت این قضیه سر خم نکند و همانطور که قرار بود انقلابی عمل کند و با تصویب این رأی در صحن علنیِ مجلس مشکل کارگران بسیاری را حل کند. کارگران از نمایندگان انقلابی کمترین حق اجتماعی خود را که همان امنیت شغلی است مطالبه میکنند.
نداف فرد با اشاره به اینکه شرکتهای پیمانکاری برای رسیدن به بیشترین سود، قانون را به درستی در قبال کارگران رعایت نمیکنند، گفت: اگرچه امنیت شغلی کارگران به طور کلی به دلیل رواج قرادادهای موقت پایین است و تا کارگران قراداد دائم نشوند هیچ تضمینی برای امنیتِ شغلی آنها وجود ندارد، اما بینِ کارگران، وضعیتِ کارگران پیمانکاری از همه بدتر است چراکه آنها قربانیِ زیادهخواهیهای شرکت پیمانکار میشوند.
این فعال کارگری در ادامه به وضعیتِ کارگران پیمانکاری شهرداری اشاره کرد و گفت: به طور مثال کارگران پیمانکاری خدمات شهری اصفهان مجبورند اضافه کار بایستند اما در قبال این کار اضافی هیچ مبلغی دریافت نمیکنند. در واقع پیمانکار ترجیح میدهد از همهی ظرفیتِ نیروی کار موجود استفاده کند و کارگر دیگری به کار نگیرد تا سود بیشتری به جیبش برود. این فقط یک نمونه از بیعدالتی نسبت به نیروی کارِ پیمانکار است.
به گفتهی نداف؛ ادعای اینکه طرح ساماندهی بار مالیِ مضاعفی به دولت وارد میکند را به هیچ وجه نمیپذیریم بلکه معتقدیم با حذف دست واسطهها نه تنها وضعیتِ کارگران بهتر میشود بلکه هزینههای اضافیای که صرف دم و دستگاه شرکتهای پیمانکاری میشود نیز حذف خواهد شد.
وی افزود: ما با نمایندگان مجلس برای تصویب این طرح در ارتباط هستیم و آنها به ما این قول را دادهاند که در صحن علنی مجلس این طرح را به تصویب برسانند. امیدواریم به قول خود وفادار بمانند. برای کارگران شریف ایران ذرهای تعلل در تصویب فوری و قاطعانه طرح ساماندهی کارکنان دولت که باعث ایجاد کرامت انسانی و امنیت شغلی و امنیت معیشتی وآرامش خانوادهی میلیونها کارگر مظلوم ایران میشود، غیر قابل قبول است. ..
ادامه نارضایتی کارگران معدن زغالسنگ گلندرود با واگذاری این واحد معدنی به پیمانکار
شماری از کارگران معدن زغالسنگ گلندرود در استان مازندران از واگذاری این واحد معدنی به پیمانکاران ابراز نگرانی کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران معدن زغالسنگ گلندرود که در استان مازندران واقع شده، در انتقاد به واگذاری مسئولیتشان به پیمانکاران تصریح کردند: طی چند ماه گذشته با تصمیم مدیران، یک شرکت پیمانکاری مسئولیت این واحد معدنی و کارگران را برعهده گرفته و ما کارگران از این موضوع رضایت نداریم.
کارگران یاد شده که از بدو شروع به کار به واسطه یک شرکت تامین نیرو طرف قرارداد با شرکت تهیه و تولید مواد معدنی مشغول کار هستند، گفتند: مجتمع زغال سنگ گلندرود با عقد قرارداد باپیمانکار بخش خصوصی، کارگاه و همه کارگران را از قرارداد دولتی به بخش خصوصی تبدیل وضعیت کرده است.
آنها اظهار داشتند: پیمانکار جدید که یک شرکت سرمایهگذاری بزرگ است، از آذر ماه سال گذشته فعالیت خود را در معدن گلندرود آغاز کرده و کارگران مجبور هستند برای تامین امنیت شغلی و معیشتی خود با پیمانکار همکاری کنند.
این کارگران که تعداد آنها به ۳۰ نفر میرسد، گفتند: در حالی پیمانکار فعالیت خود را در معدن گلندرود آغاز کرده که از چند سال پیش فعالیت تولیدی این واحد معدنی با تصمیم مدیران متوقف شده و کارگران از بدو ورود پیمانکار مشغول تعمیر و بازسازی معدن هستند.
آنها با بیان اینکه در حال حاضر نه قراردادی با شرکت دولتی تهیه تولید داریم و نه پیمانکار بخش خصوصی، افزودند: چرا مدیران واحد زغال سنگ گلندرود به وضعیت و امنیت شغلی و سوابق کار کارگران توجه نمیکنند؟ با ورود پیمانکاران مختلف در این مجتمع، ما نگران شغل و معیشت خود شدهایم.
کارگران این واحد معدنی مدعی شدند: دلایل نگرانیهای اخیر ما، یکی فشار برای عقد قرارداد با پیمانکار دسته دوم است که از قرار معلوم پیمانکار اصلی هم حاضر به عقد قرارداد با کارگران نیست و دوم شائبه بازگشت دوباره ۱۳ نفر از همکاران به پیمانکار تامین نیرو طرف قرارداد با شرکت تهیه تولید است.
این کارگران با بیان اینکه مسئولان شرکت تهیه تولید به وضعیت شغلی ما رسیدگی کنند، در خاتمه گفتند: قرارداد کاری ما با شرکت تهیه تولید پایان سال ۱۴۰۰ به اتمام رسیده و با وجود اینکه از شروع سال جاری (۱۴۰۱) ۲۳روز گذشته هنوز وضعیت شغلی مشخصی نداریم.
اعتراض به بلاتکلیفی شغلی کارگران فضای سبز نفت آقاجری ادامه دارد
پس از گذشت بیش از سه ماه از بلاتکلیفی شغلی نزدیک به ۶۳ کارگر فضای سبز شرکت نفت آقاجری، هنوز وضعیت این کارگران مشخص نشده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از «کارگران فضای سبز نفت آقاجری» خواستار مشخص شدند وضعیت شغلی خود شدند.
این کارگران که از آذر ماه سال ۱۴۰۰ در مخالفت با کارفرما برای عقد قرارداد با پیمانکار در بلاتکلیفی به سر میبرند، گفتند: بعد از چندین دوره اعتراضات صنفی کارفرما اخیرا ما را به صورت روزمزدی و موقتی به کار گرفته است.
یکی از کارگران در تشریح مشکلات خود و همکارانش به ایلنا گفت: ما ۶۳ کارگر بدون قرارداد شرکت نفت آقاجری هستیم که از سال ۸۶ در مجموعه فضای سبز این مجموعه مشغول بکاریم تا اینکه از آذر ماه سال گذشته کارفرما به یکباره تصمیم گرفت به جای عقد قرارداد مستقیم با کارگران، مسئولیت شغلی ما را به یک شرکت پیمانکار بسپارد. با ادامه این وضعیت همه کارگرانی که با امضای قرارداد جدید با پیمانکار مخالف بودند از سوی کارفرما امکان ادامه کار پیدا نکردند.
او گفت: پافشاری شرکت نفت آقاجری برای تبدیل وضعیت شغلی کارگران باعث شد چندین بار اعتراض صنفی برگزار کنیم. در نهایت کارفرما تصمیم گرفت تا مشخص شدن وضعیت شغلیمان، ما را موقتا به عنوان کارگر روزمزدی در مجموعه نفت آقاجری بکار گیرد.
طبق اظهارات وی، هیچ یک از کارگران فضای سبز در طول زمان فعالیت قرارداد کاری با شرکت نداشتهاست. بر همین اساس دستمزد، بیمه و سایر مزایایی که به کارگران پرداخت شده، ناقص بوده است.
او گفت: در ماههای پایانی سال گذشته شرکت نفت آقاجری تصمیم به اجرای طرح طبقهبندی مشاغل برای کارگران قراردادی و ثبت اسامی آنها در سامانه ساپنا گرفت اما کارگران فضای سبز نادیده گرفته شدند.
به گفته وی؛ اگر اسامی ما وارد سامانه ساپنا شود، از بسیاری از مزایای شغلی همانند طرح طبقهبندی مشاغل و سایر مزایای قانونی و عرفی که همه پرسنل رسمی، قراردادی و سایر نیروهای پیمانکاری دریافت میکنند، بهرمند میشویم.
این کارگر همچنین گفت: هرچند از سوی مدیران شرکت نفت برای مشخص شدن وضعیت شغلیمان وعدههایی داده شده اما طولانی شدن شرایط بلاتکلیفی، باعث نگرانی ما شده است. به همین دلیل از مسئولان درخواست داریم با عقد قرارداد مستقیم ما را از بلاتکلیفی نجات دهند.
کارگران کیان تایر در انتظار تعیین تکلیف/ کارخانه را به یک نهاد دولتی بدهند
کارگران کیان تایر میگویند: علیرغم اعلام تعطیلی کارخانه بازهم سر کار حاضر میشویم.
کارگران کارخانه کیان تایر در تماسِ خبرنگار ایلنا، از ادامهی بلاتکلیفی خود خبر دادند. این کارگران که در روزهای ابتدایی هفته جاری بعد از یکماه تطعیلی به کارخانه رفتند، با اعلانی موجه شدند که خبر از تعطیلی کارخانه تا اطلاع ثانوی میداد؛ نمایندگان کارگران اما میگویند: در خانه ننشستیم و پیگیر وضعیت کارخانه هستیم.
مهمترین دغدغهی کارگران کیان تایر در این مقطع زمانی، تعیین تکلیف مالکیت کارخانه و بازگردادن مالکیت آن به دولت است. کارگران میگویند: مسیر سقوط کارحانه از سال ۸۲ و بعد از خصوصیسازی آغاز شد؛ چند بار کارخانه را به هیات حمایت از صنایع دادند اما بازهم مشکلات حل نشد. ما انتظار داریم مثل نیشکر هفت تپه عمل کنند و کیان تایر را به دولت یا یک نهاد دولتی بازگردانند تا دوباره سر پا شود و رونق بگیرد.
کارگران این کارخانه که در روزهای ابتدایی هفته جاری، مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند، از نامهنگاری با نهادهای مسئول از جمله استانداری تهران و وزارت صمت خبر میدهند و میگویند: ما کارگران نگران آینده این واحد قدیمی هستیم؛ تنها واگذاری به یک نهاد توانمند دولتی میتواند مشکلات کیان تایر را حل کند و آینده شغلی کارگران را از بلاتکلیفی نجات دهد.
کارخانه کیان تایر حدود هزار کارگر دارد و از انتهای سال ۹۸، اعلام ورشکستگی کرده است.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet