رشد نقطه به نقطه قیمت مسکن ۹۱.۷ درصد!
بررسیهای میدانی از مشاوران املاک در مناطق مختلف شهر تهران حاکی از افزایش بهطور میانگین ۲۰ درصدی اجارهبها از اسفندماه سال گذشته تاکنون است؛ به گفته مشاوران املاک ازآنجاکه افزایش نرخ تورم و از بین رفتن ارزش پول ملی ارزش مبلغ ودیعه را تا پایان قرارداد کاهش خواهد داد مالکان خواستار افزایش اجارهبها همسو با افزایش مبلغ ودیعه هستند….
از طرف دیگر پرداخت دهها میلیون تومان اجارهبها ماهیانه برای مستأجران متناسب با درآمدشان نیست به همین دلیل بازار مسکن در رکود است. به گفته مشاوران املاک برای مثال قیمت مسکن در منطقه ۴ تهران در مناطق هروی، لویزان و … از متری ۶۵ میلیون تومان در اسفند سال ۱۴۰۰ اکنون به متری ۸۰ تا ۸۵ میلیون تومان رسیده است. همچنین مبلغ رهن خانه از ۸۰۰ میلیون تومان در اسفندماه سال گذشته به یک میلیارد تومان رسیده است. در همین حال بر اساس جدیدترین آمار بانک مرکزی از بازار مسکن طی فروردین ۱۴۰۱ قیمت مسکن تهران نسبت به ماه قبل از آن (اسفند ۱۴۰۰) ۲.۴ درصد کاهش را نشان میدهد.
به گزارش ستاره صبح به نقل از همشهری آنلاین، بر اساس آمار بانک مرکزی که برگرفته از آمارهای خام سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور است طی فروردین ۱۴۰۱ تعداد آپارتمانهای مسکونی معاملهشده در شهر تهران به ۳۴۰۰ واحد مسکونی محدود شد که نسبت به ماه قبل ۴۹.۹ درصد کاهش و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۶۳.۷ درصد افزایش نشان میدهد.
در ماه مورد گزارش، متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع واحد مسکونی از طریق بنگاههای معاملات ملکی شهر تهران ۳۴ میلیون و ۲۷۰ هزار تومان بود که حاکی از کاهش ۲.۴ درصدی نسبت به ماه قبل (اسفند ۱۴۰۰) است. درعینحال این قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل (فروردین ۱۴۰۰) ۱۶.۹ درصد افزایش داشته که در مقایسه با رشد نقطه به نقطه فروردین سال ۱۴۰۰ (معادل ۹۱.۷ درصد) به مراتب کمتر بوده که مبین کُند شدن آهنگ رشد نقطه به نقطه مسکن در فروردینماه ۱۴۰۱ است. بررسی توزیع تعداد واحدهای مسکونی معاملهشده در شهر تهران به تفکیک عمر بنا نیز نشان میدهد که از مجموع ۳۴۲۷ واحد مسکونی معاملهشده، واحدهای تا ۵ سال ساخت با سهم ۲۸.۷ درصد بیشترین سهم را به خود اختصاص دادهاند. با این وجود سهم مذکور در مقایسه با فروردینماه سال قبل حدود ۶.۳ درصد کاهشیافته است و در مقابل سهم واحدهای با قدمت بالا در گروههای (۱۱ تا ۱۵) و (بیش از ۲۰) سال ساخت افزودهشده است. توزیع تعداد معاملات انجامشده بر حسب مناطق مختلف شهر تهران در فروردینماه سال ۱۴۰۱ حاکی از آن است که از میان مناطق ۲۲ گانه شهر تهران، منطقه ۵ با سهم ۱۵.۶ درصدی از کل معاملات بیشترین تعداد قراردادهای مبایعهنامه را به خود اختصاص داده است. همچنین منطقه ۱۰ با سهم ۱۰.۷ درصدی و مناطق ۲ و ۴ با اختصاص سهم مشابه ۸ درصدی در رتبههای بعدی قرارگرفتهاند. در میان مناطق ۲۲ گانه، بیشترین متوسط قیمت یک متر زیربنای مسکونی معاملهشده معادل ۷۵ میلیون و ۱۶۰ هزار تومان به منطقه یک و کمترین آن با ۱۵ میلیون و ۷۷۰ هزار تومان به منطقه ۱۸ تعلق داشته است. همچنین توزیع فراوانی تعداد واحدهای مسکونی معاملهشده در شهر تهران طی فروردین سال ۱۴۰۱ نشان میدهد به لحاظ مساحت، واحدهای مسکونی با سطح زیربنای کمتر از ۸۰ مترمربع سهمی معادل ۵۶.۳ درصد از معاملات انجامشده را به خود اختصاص دادهاند. همچنین ۵۹.۳ درصد واحدهای مسکونی با قیمتی کمتر از متوسط قیمت هر مترمربع یعنی ۳۲ میلیون و ۲۷۰ هزار تومان معاملهشده و ۴۵.۳ درصد از معاملات نیز به واحدهای مسکونی باارزش کمتر از ۲ میلیارد تومان اختصاص داشته است.
بررسی شاخص کرایه مسکن اجاری در تهران و کل مناطق شهری نیز در طی فروردینماه امسال، نشاندهنده رشد به ترتیب نشاندهنده رشد ۴۵.۶ و ۵۰.۱ درصد نسبت به فروردینماه سال ۱۴۰۰ است.
افزایش ۲۰ درصدی اجارهبها در یک ماه
احمدرضا سرحدی، کارشناس بازار مسکن، در گفتوگو باخبر آنلاین گفت: اصل موضوع افزایش قیمت مسکن به تورم بازمیگردد و تورم افزایش پیدا میکند و اجارهبها نیز در راستا آن افزایش پیدا میکند و در این میان عدهای که از طریق اجارهبها امرار معاش میکردهاند نیز طبیعتاً تابع تورم نرخ اجارهبها را بالا خواهند برد. این کارشناس بازار مسکن در ادامه با اشاره به این موضوع که مسئله اصلی اینجا است که چرا مشاهدات ما با مشاهدات دولتمردان متفاوت است؛ گفت: برای حل هر مسئلهای در ابتدا باید صورت مسئله را بشناسید، مشخص است که مسئولان مسئله را نمیشناسند یا عمده نمیخواهند آن را بررسی کنند درنتیجه راهحلهایی که پیشنهاد داده میشود نیز به نتیجهای نمیرسد چه مسکن مهر باشد و یا چه مسکن ملی. سرحدی در ادامه و در پاسخ به این پرسش که پروژه مسکن ملی چقدر میتواند در کنترل بازار مسکن مؤثر باشد؛ گفت: مسکن ملی نیز مانند مسکن مهر ازجمله پروژههایی است که در این دستگاه جواب ده نبودهاند و بخشی از پاسخگو نبودن این پروژهها دلیل اقتصادی دارد و بخشی از آنها نیز به سوء مدیریت بازمیگردد؛ از شروع مسکن مهر نیز این بحث مطرح بوده است که در نقاطی که در آن میانگین قیمت زمین پایین بوده است خانه ساخته شود و عملاً دیدیم که با گذشت سالها از اجرای این پروژه نهتنها وضعیت بازار مسکن بهبود پیدا نکرده است بلکه بدتر نیز شده است.
ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی نشدنی است
وی در ادامه افزود: گفتهشده است که ماسالی ۴ میلیون واحد مسکونی میسازیم بدون توجه به این موضوع که آیا امکانات ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی در کشور وجود دارد یا خیر و اینکه آیا ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی ضروری است یا خیر آن همزمانی که ما به تعداد چشمگیری واحد مسکونی خالی در کشور داریم و عملاً نیز این اتفاق نیافتاده است و ساخت ۴ میلیون واحد مسکن نیز نشدنی است.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet