اخبار

افشای مذاکرات برجام

برخی از رسانه های آمریکایی به نقل از منابع دولتی این کشور می نویسند: ” اعضای تیم مذاکره‌کننده آمریکا در محافل های خصوصی تقریباً اذعان کرده‌اند که توافق با رژیم ایران دیگر ممکن نیست.”…

پایگاه خبری پولیتیکو به نقل از منابع آگاه به گزارش‌های غیرعلنی ارائه‌شده به کنگره درباره مذاکرات برجام نوشته اعضای تیم مذاکره‌کننده آمریکا در محافل خصوصی تقریباً به چنین چیزی اعتراف کرده‌اند.

گروهی از نمایندگان هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات در سنای آمریکا روز چهارشنبه قطعنامه غیرالزام‌آوری را به تصویب رساندند که از دولت بایدن می‌خواهد به اختلاف‌های فراتر از مسائل هسته‌ای شامل فعالیت‌های منطقه‌ای و برنامه موشکی ایران نیز رسیدگی کند.

پولیتیکو تصویب این قطعنامه را «نخستین شلیک هشدار» از سوی کنگره به سوی دولت بایدن در خصوص توافق هسته‌ای با ایران تعبیر کرده است. این پایگاه نوشته با آنکه این قطعنامه الزام‌آور نیست اما حامل پیامی نمادین از سوی قانونگذاران آمریکایی است مبنی بر اینکه هر گونه توافق هسته‌ای جدید با ایران بایستی از توافق حاصل‌شده در سال ۲۰۱۵ قوی‌تر باشد.

«کوری بروکر»، نماینده دموکرات ایالت نیوجرسی در مجلس سنا درباره دلایل حمایتش از قطعنامه مذکور گفت: «ما خواستار رسیدن به یک توافق طولانی‌تر و قوی‌تر هستیم. من خواستار بهترین توافق ممکن هستم، توافقی که به امنیت منطقه منجر شود و از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کند.»

جمهوری‌خواهان هم که به قانونگذاران هشدار می‌دادند که ایران بیش از هر زمان دیگری به تولید مواد کافی برای بمب نزدیک شده است گفتند: “این رأی نشانه روشنی بود که بایدن و مذاکره کنندگانش به سمت شکست پیش می‌روند.”

این سخنان در حالی مطرح می شود که،  امضای توافق‌نامهٔ “برجام” و “نرمش قهرمانانهٔ” ولی فقیه رژیم، مشابه نوشیدن “جام زهر” از سوی خمینی و قبول توافق آتش‌بس در جنگ خانمان‌سوز ۸ ساله با عراق، در واقعیت امر، عقب‌نشینی‌هایی مفتضحانه از سیاست‌هایی مخرب بود که ولی فقیه در طول هشت سال دولت احمدی‌نژاد تنظیم و به‌اجرا درآورده بود و نتیجه‌اش انزوای بین‌المللی ایران و تحریم‌های خردکنندهٔ اقتصادی‌ای بود که بیش از هرچیز به دشوارتر کردن زندگی و معیشت ده‌ها میلیون ایرانی منجر شد. به‌‌هرصورت، نیرو های مترقی از این عقب‌نشینی رژیم و امضای برجام به‌دلیل تخفیف یافتن تشنج در منطقه و کاسته شدن از خطر درگیری‌های خطرناک نظامی در منطقه استقبال کردند و از همین روست که امروز هم معتقداندحفظ برجام در مقابل سیاست‌های تهاجمی و ضد مردمی دولت ترامپ و متحدان منطقه‌ای‌اش مثل ناتانیاهو و حکومت بن سلمان در عربستان سعودی از اهمیت برخوردار است. آمریکا و متحدانش، نه‌تنها برپایی حکومتی مردمی و دموکراتیک را در ایران خواستار نیستند، بلکه نمونهٔ حکومت مطلوب‌شان در منطقه از سنخ رژیم ضد مردمی و قرون‌وسطایی عربستان سعودی است که در سرکوب خشن و خونین حقوق مردمش با حکومت جمهوری اسلامی تفاوتی چندان ندارد. نیروهای سلطنت‌طلب و مجاهدین که این روزها به زائدهٔ دستگاه‌های تبلیغاتی دولت ترامپ، عربستان سعودی و دولت نژادپرست اسرائیل تبدیل شده‌اند- برخلاف همهٔ ادعاهای‌شان به پایبند بودن به آزادی و حقوق مردم- تنها هدف‌شان رسیدن به قدرت، ادامه دادن به همان سیاست‌های مخرب اقتصاد نولیبرالی، و حفظ ساختار استبدادی حکومت با تغییری در شکل آن است. بدیهی است که هیچ نیروی ملی، میهن‌دوست و مترقی‌ای نمی‌تواند با چنین سیاست‌های ضد مردمی و مزدورانه در جهت سیاست‌های دشمنان کشورمان همراهی یا همبستگی داشته باشد.
دیگر حتی سران رژیم هم اعتراف می‌کنند که میهن ما دورانی پرتلاطم و دشواری را پشت سر می‌گذارد. حاکمیت فاجعه‌بار رژیم ولایت فقیه در چهار دههٔ گذشته- چهار دهه‌ای که جز فقر، محرومیت، پایمال کردن خشن و خونین حق حاکمیت مردم بر سرنوشت‌شان، ظلم، بی‌عدالتی اجتماعی و ورشکستگی اقتصادی چیزی دیگر به‌همراه نداشته است- جامعه را به سمت انفجار اجتماعی و از هم پاشیدگی‌ای بزرگ سوق داده است. دشمنان و مداخله‌گران خارج از مرزهای ایران نیز مصادرهٔ خواست مردم ما که دستیابی به حکومتی مردمی و مترقی است را با نقشه‌هایی شوم تدارک می‌بینند.

به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet

Print Friendly, PDF & Email
دکمه بازگشت به بالا