۹ میلیون خانوار زیر خط فقر
نتیجهٔ اجرایِ سیاستهای اقتصادی ویرانگرِ دیکتهشده از سوی نهادهای امپریالیستی “صندوق بینالمللی پول” و “بانک جهانی” جهتِ “آزادسازیِ” اقتصاد، ویرانیِ تولید ملی کشورمان و بیکاری میلیونها تن از زحمتکشان بوده است. رژیم ضدملی ولایتفقیه علاوه بر دستیابی به منابع مالی کلان، یورشی همزمان را به معیشت و حقوقِ کارگران بهوسیلهٔ لایحهٔ “اصلاح قانون کار”، چپاولِ اموال کارگران در سازمان تأمین اجتماعی در راستایِ خصوصیسازی بیمهها، گسترشِ لجامگسیختهٔ مناطق “آزاد و ویژه اقتصادی” جهت حذفِ قانون کار بهمنظور تحمیل حالتی تدافعی به جنبشِ کارگری لازم میبیند.نتیجه این ساست های خانمان سوز نارضایی عمومی را بر انگیخته است…
نارضایتی عمومی از مجموعهٔ سیاستهای ظالمانه حاکمیت ارتجاعی و تقابل فزایندهٔ تودهها با جمهوری اسلامی، ابعادی وسیعتری بهخود گرفته است. صدای اعتراض کارگران و زحمتکشان میهن ما و اعتراضهای گسترده مردم در مناطق مختلف به سیاستهای نابخردانه رژیم ولایت فقیه و ادامهٔ آنها، هر روز اوجی فزایندهتر میگیرد و مبارزه تودهها در این راه شکلهایی عالیتر پیدا میکند. بسیاری از مناطق کشور با مسئلهٔ بیآبی، کمبود ذخایر آب،تورم روز فزاینده و گرانی سرسام آور،تخریب محیط زیست،دزدی، فساد، اختلاس و آتشسوزیهای سریالی مراتع و جنگلها درگیرند و اکنون نیز با قطعیِ گاه و بیگاه برق و انترنت هم روبهرو هستند. پیامدهای مخرب پدیدهٔ خشکسالی و سوءِ مدیریت در حوزه منابع آبی و زیستمحیطی بیشازپیش بر اوضاع زندگی و معیشت مردم تأثیر گذاشته است و همچنان میگذارد. بیتوجهی به وضعیت معیشت مردم، افزایش فقر، نابسامانی، نبود امکانات بهداشتی مناسب و نادیده گرفتن مسئله بیآبی در حوزه شرب و عمدتاً در بخش کشاورزی و دامداری تا جایی ادامه داشته که شهروندان عرب استان خوزستان در اعتراض به بیآبی، تبعیض، و سوءِمدیریت مسئولان، شعارهایی ازجمله من تشنه هستم، نان در سفر ندارم، سر دادند.
به گزارش پایگاه خبری شفقنا،محمد حسن آصفری ،عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی میگوید ۹ میلیون خانوار زیر خط فقر هستند.
محمد حسن آصفری به پایگاه خبری شفقنا گفته است، «وقتی میخواهیم مشکلات اقتصادی کشور را از جیب مردم حل کنیم، نه تنها فقر را نمیتوانیم ریشهکن کنیم، بلکه فقر روز به روز شدیدتر هم میشود».
اشاره وی به افزایش چندین برابری قیمت آرد و لغو ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی است. دولت ابراهیم رئیسی با ادعای «فسادزا» بودن ارز ترجیحی و آرد یارانهای میخواهد راهکار افزایش یارانهها را جایگزین آنها کند.
طی روزهای گذشته قیمت انواع نان، ماکارونی، شیرینیجات و دیگر محصولات تولیدی از آرد به شدت اوج گرفته و قیمت برنج و حبوبات نیز ۱۲۰ تا ۱۳۰ درصد رشد کرده است.
آصفری گفته است بسیاری از خانوادهها در نوبت هستند تا تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی قرار بگیرند.
آخرین گزارش وزارت کار ایران که ۳۰ مهر پارسال منتشر شد نشان میدهد که در سال ۹۹ بیش از یک سوم جمعیت ایران در «فقر مطلق» بودهاند. «خط فقر مطلق» در سال ۱۳۹۹ برای خانوار سهنفره ۲ میلیون و ۷۵۸ هزار تومان تعیین شده بود.
گزارشها همچنین نشان میدهد ۵۵ درصد مردم ایران زیر خط فقر معمولی با درآمد زیر ۵.۷ میلیون تومان برای خانوادههای سه نفره در سال ۹۹ بودهاند. هنوز آمارهای جدیدی از وضعیت فقر در کشور منتشر نشده است.
اکثریت قریب بهاتفاق مردم بر اثر عملکرد منفی و زیانبار رژیم ولایت فقیه در عرصههای گوناگون به ویژه عرصه اقتصادی-اجتماعی با دشواریهایی بزرگ و کاهشی جدی سطح زندگی روبرو بودهاند یا بهعبارتی دیگر، در وضعیت زیر خط فقر زندگی میکنند. گسترش دردناک پدیده فقر و بههمراه آن رشد ناهنجاریهای اجتماعی از پیامدهای سقوط سطح زندگی در میهن ماست. تودههای کار و زحمت برای برخورداری از حقوق راستینشان و اعتلای سطح مادی و معنوی زندگیشان میرزمند. نیروی متحد آنان سلاح اعتصاب و گام نهادن در میدان نبرد طبقاتی و رو در رویی با رژیم دیکتاتوری و چپاولگر است. این عرصه نبرد را نمی بایست نادیده گرفت.
راه پیروزی همه زحمتکشان ایران اتحاد و به کارگیری اشکال عالیتر مبارزه جمعی در کنار اعتصاب و تظاهرات است.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet