سناریوی انتخاب هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی
در حکومت قرونوسطایی رژیم ولایی، مجلس شورای اسلامی کارکردی مؤثر در جایگاه قوه مقننهٔ کشور ندارد. اکثر نمایندگان در مجلس شورای اسلامی دلالانیاند که با استفاده از موقعیت ویژهٔ نمایندگی مجلس مشغول واسطهگری و خدمترسانی برای شبکههای مافیایی ثروت و قدرت هستند. آنان صرفاً عروسکهای خیمهشببازی ”نظام“اند که برای اجرای نمای مسخرهٔ دموکراسی اسلامی به روی صحنه آمدهاند….
به گزارش روزنامه همدلی، انتخابات اجلاسیه سوم هیات رئیسه مجلس یازدهم هفته آینده، چهارشنبه چهارم خردادماه برگزار میشود. طبق اعلام اعضای کنونی هیات رئیسه مجلس، پس از برگزاری انتخابات هیات رئیسه و تعیین هیات رئیسه جدید نمایندگان مجلس به دیدار خامنه ای میروند. با نزدیکتر شدن به این انتخابات گمانهزنیها درباره سرنوشت محمدباقر قالیباف افزایش پیداکرده است. برخی نمایندگان از عملکرد هیات رئیسه و بهخصوص محمدباقر قالیباف رئیس مجلس ناراضی هستند و انتقاداتی را به او وارد میکنند. طی هفتههای اخیر نیز با افشا شدن سفر خانواده او به ترکیه که با عنوان «سیسمونی گیت» مشهور شد، فشارها بر قالیباف بیشتر شد. ضمن اینکه همچنان چند پرونده مالی در سطح افکار عمومی مطرح است که هرچند وقت یکبار نام قالیباف هم در میان آن شنیده میشود. بسیاری معتقدند که شرایط عمومی علیه قالیباف است اما بااینحال این عوامل مختلف نمیتواند منجر به این شود که قالیباف ریاست قوه مقننه را رها کند و مانند دیگر نمایندگان در صحن علنی بنشیند. تحلیلگران معتقدند تنشهای اقتصادی اخیر و همچنین حمایتهای برخی گروهها از قالیباف باعث میشود که شانس او برای رئیس ماندن از سوی رهبر رژیم “ولایی” افزایش یابد. ضمن اینکه او رقیب خاصی ندارد. به همین خاطر تحلیلها به این سمت است که احتمال انتخاب مجدد او به عنوان رئیس مجلس وجود دارد.
در همین راستا، احمد علیرضابیگی نماینده در مجلس شورای اسلامی معتقد است که گرچه محمدباقر قالیباف عملکرد خوبی در اداره امور مجلس نداشته و گاها در موضوعاتی دست به مهندسی آرای نمایندگان زده است و در عملکرد خود نیز جانبدارانه اقدام کرده اما به دلیل اینکه سرنوشت رئیس مجلس خارج از مجلس و با اراده جریانهای خاص[ از سوی علی خامنه ای] تعیین میشود احتمال ادامه ریاست او بر مجلس وجود دارد. علیرضا بیگی معتقد است که او رقیبی ندارد و همین باعث میشود که نمایندگان بگویند او بهعنوان رئیس مجلس باقی خواهد ماند. علیرضا بیگی همچنین تأکید دارد که به دلیل همسویی دولت و مجلس فعلی هیچ ارادهای برای مخالفت با تصمیمات دولت وجود ندارد و نمیتوان انتظاری داشت که مجلس در برابر دولت اقدامی انجام دهد.
احمد علیرضابیگی، که در چند سخنرانی خود منتقد شرایط کنونی کشور بوده، در گفتوگو با خبرنگار سیاسی روزنامه همدلی کارنامه محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی را بررسی کرده است. علیرضا بیگی درباره احتمال ادامه ریاست قالیباف بر مجلس گفت: «به نظر میرسد که آقای قالیباف رقیب قابلتوجهی ندارد و با توجه به رای ثابتی که دارد، مجدداً بهعنوان رئیس مجلس انتخاب خواهد شد.»
وی در ادامه در خصوص تأثیر حواشی پیشآمده برای قالیباف، در آینده سیاسی او، اظهار کرد: « قالیباف به واسطه اینکه برآیند اراده جریانی است که فاتح انتخابات گذشته بودند، در مسئولیت ریاست مجلس باقی خواهد ماند.»
علیرضا بیگی تصریح کرد: «حضور قالیباف در رأس مجلس به دلیل محبوبیت ایشان نیست و اصلاً بحث محبوبیت مطرح نیست، چراکه نمایندگان [مجلس] از طیفهای [ گوناگون] در مجلس حضور دارند و سرنوشت رئیس مجلس و ریاست مجلس در بیرون از مجلس …تعیین میشود.»
وی ضمن مرور اقدامات قالیباف در عرصه ریاست مجلس عملکرد وی را ارزیابی و اظهار کرد: «در موضوعات مختلف انتقادات خود را به قالیباف و هیات رئیسه هم در نطقها و هم در تذکراتم بیان کردهام. قالیباف در خصوص موضوعات روز و تاراجی که از اموال مردم صورت گرفت، عملکرد ضعیفی داشت، باید در آن زمان وزیر اقتصاد دولت روحانی را به مجلس اظهار میکردیم و از او درباره چگونگی به یغما رفتن داراییها و ثروت مردم بازخواست میکردیم اما متأسفانه استیضاح وزیر اقتصاد به هیات رئیسه اعلام وصول نشد.»
این سنخ با سابقههایی از فساد و ظلم در دستگاههایی ضد مردمی و ضد انسانی ازجمله در مجلس شورای اسلامی،شورای نگهبان، تشخیص مصلحت نظام، دستگاه قوه قضائیه و دیگر نهادهای سرکوبگر گردهم آورده شدهاند و تنها مأموریت محول شده به آنان از جانب ولی فقیه حفظ استبداد دینی در میهن بلازده ماست. مردم میهن ما بیشازپیش بدتر شدن شرایط و تشدید فشارهای اقتصادی و اجتماعی را با گوشتوپوست خویش لمس میکنند. تنها راه برای “اداره کشور” حکومت ملی و دمکراتیک است که بههمراه همه نیروهای ملی، دموکراتیک و آزادیخواه در کنار تودههای مردم و برای بسیجِ “جنبش مردمی” در راستای گذار از “دیکتاتوری ولایی” نقشی مؤثر داشته باشند و با طرد رژیم “ولایت فقیه” حکومت ملی و دمکراتیک را جایگزین کنند.
علیرضا بیگی افزود: «همینطور در مورد حادثه آبان ۹۸ که در هنگام انتخابات مجلس شورای اسلامی، به مردم قول داده بودیم که به این موضوع رسیدگی خواهیم کرد و عاملان و مسببان این جنایت را مورد بازخواست قرار خواهیم داد، مغفول واقع شد و استیضاح وزیر کشور بهعنوان کسی که دستور برخورد با مردم را صادر کرده بود، در هیات رئیسه اعلام وصول نشد و استیضاح وزیر کشور هم ناکام ماند.»
علیرضابیگی اضافه کرد: «بهواسطه بسیاری از بیکفایتی و ناتوانی دولت حسن روحانی موارد عدیدهای وجود داشت اما آقای قالیباف در موضوع استیضاح رئیسجمهور ملاحظاتی داشتند چونکه میگفتند مقام معظم رهبری استیضاح رئیسجمهور را مصلحت نمیدانند. لیکن مقام معظم رهبری در مورد سؤال از رئیسجمهور و بازخواست از رئیسجمهور به مجلس این حق را میدهند. قالیباف هم به ما این اطمینان را داد که حتماً جلسه سؤال از رئیسجمهور را برگزار خواهد کرد اما حتی همین موضوع هم اتفاق نیفتاد.»
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: « قالیباف در خصوص عضویت من در کمیسیون ویژه بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی نیز جانبدارانه و باانگیزه مهندسی آرا کمیسیون رفتار کرد و من هم به ایشان در جلسه علنی مجلس تذکر دادم.»
او در ادامه در خصوص همراهی و حمایت رئیس مجلس از دولت سیزدهم گفت: «دولت و مجلس فعلی در یک سمتوسو قرار دارند و حتماً همچنین انتظاری نیست که با ترکیب فعلی که در مجلس وجود دارد و تعهدی که مجلس در قبال موفقیت دولت به رئیسی دادند، مجلس اقدام خاصی را انجام دهد.»
علیرضابیگی در همین راستا به نوع برخورد مجلس در دولت فعلی با دولتهای گذشته اشاره کرد و یادآور شد: «نوع برخورد مجلس هشتم در ارتباط با طرح هدفمندی یارانهها را با دولت احمدینژاد در سال ۸۸-۸۹ با آنچه در مجلس فعلی و در شرایط حاضر در دولت رئیسی اتفاق افتاد مقایسه کنید.»
ناگفته روشن است که با وجود دیکتاتوری “نظام ولایی”، مجلس مفهوم واقعیاش را از دست داده است. رسوایی “ انتخابات اجلاسیه سوم هیات رئیسه مجلس یازدهم” و عملکرد ضد مردمی مجلسنشینان در ادوار مختلف، ناامیدی و رویگرداندن تودهها از رژیم، نبود تمایل به شرکت اکثر مردم در انتخابات گوناگون در پار چوب جمهوری اسلامی، معضلات روبهرشدی که رژیم دچار آنهاست، روند برگزاری مضحکهٔ انتخابات مهندسیشدهٔ چه مجلس شورای اسلامی و چه ریاست جمهوری ، همهٔ این مسائل، ارتجاع حاکم را کاملاً نگران می کند که مردم از آنان روی گردان شده و علیه خواست های رژیم عمل می کنند. رژیم برای تکرار سناریوی انتخابات مهندسیشده بهدنبال مانورهایی گوناگون میگردد. واقعیت این است که، انتظار برگزاری انتخاباتی سالم و شفاف در نظامِ سراپا غرق در فساد، دروغ، تقلب، غارتگری و جنایت در بهترین حالت خاماندیشی است و بس!