واردات پنج میلیون تن گندم و غلات همزمان با روزانه ۶۰ تن گوشت وارداتی به بازار
وزیر نفت ایران از نهایی شدن واردات پنج میلیون تن گندم و غلات از روسیه طی سال جاری خبر داد….
جواد اوجی روز پنجشنبه پنجم خرداد گفت همچنین مقرر شد که تجارت دوجانبه ایران و روسیه ۱۰ برابر شده و به ۴۰ میلیارد دلار در سال برسد.
آمارهای گمرک روسیه از افزایش ۱۱۵ درصدی صادرات این کشور به ایران طی سال گذشته میلادی خبر میدهد.
روسیه در سال ۲۰۲۱ سه میلیارد و ۶۸ میلیون دلار صادرات به ایران داشته است، در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۰ حدود ۱.۴ میلیارد دلار بود.
ایران همچنین در سال گذشته خورشیدی ۱۶ میلیون تن واردات غلات داشت که هفت میلیون تن آن گندم بود. برآورد شده است که واردات غلات ایران امسال به ۲۰ میلیون تن اوج بگیرد.
آقای اوجی که همزمان رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه است روز چهارشنبه به مسکو سفر کرد و با مقامات ارشد این کشور دیدار داشت.
آقای اوجی گفته است از محورهای مهم توافقات صورت گرفته بین ایران و روسیه، مسائل پولی و بانکی بود که مقرر شده است استفاده از ارزهای ملی و پیمانهای پولی دوجانبه، اتصال سوئیچ کارت شتاب ایران به سوئیچ کارت روسیه زیر نظر بانک مرکزی و تشکیل کارگروه مشترک در این حوزه در دستور کار دو کشور قرار گیرد.
او افزود: محور بعدی توافقات، مربوط به استفاده از خط اعتباری پنج میلیارد دلاری است که روسیه به جمهوری اسلامی ایران اختصاص داده و تاکنون ۵۰ درصد از آن استفاده شده است تا پروژههایی را در حوزههای مختلف اجرایی کنیم.
این در حالی است که مدیرعامل شرکت پشیبانی امور دام می گوید: قیمت تمام شده دام زنده در ایران نسبت به کشورهای همسایه از جمله پاکستان بالاتر است از اینرو باهدف حمایت از مصرفکنندگان واردات دام انجام میشود.
به گزارش ایلنا؛ دامداران واردات دام را به مثابه تیشهای بر ریشه تولید دام در کشور قلمداد میکنند که منافع حاصل از واردات آن بر جیب یک عده سودجو و دلال میرود و در نهایت مصرفکننده نهایی نمیتواند با نرخ مناسب گوشت قرمز را خریداری کند. این در حالیست که به زعم مخالفتهای جدی فعالان این حوزه شرکت پشتیبانی امور دام برای تنظیم این بازار در بیشتر فصول سال مبادرت به واردات دام میکند.
حسین سلامی مدیرعامل شرکت پشیبانی امور دام در گفتوگو با ایلنا، در پاسخ به این پرسش که آیا برنامهای برای واردات دام زنده از پاکستان دارید، گفت: تصمیم به واردات گوشت و دام زنده داریم اما هنوز عملیاتی نشده است.
وی با اشاره به آغاز بررسیهای اقتصادی برای واردات گوشت، تصریح کرد: شرکت پشیبانی امور دام برای تامین ذخایر استراتژیک همواره اقدام به واردات دام میکند. اما در سال جدید وارداتی انجام نشده و خریدها مربوط به سال گذشته است.
مدیرعامل پشیبانی امور دام با اشاره به لزوم حمایت از تولید داخلی، گفت: قیمت تمام شده دام زنده در ایران نسبت به کشورهای همسایه از جمله پاکستان بالاتر است از اینرو باهدف حمایت از مصرفکنندگان واردات دام انجام میشود.
به گفته این مقام مسئول؛ در حال حاضر کمبودی در زمینه ذخایر استراتژیک سازمان پشیبانی امور دام وجود ندارد و این سازمان گوشت گوساله کیلویی ۱۱۵ هزار تومان و گوشت گوسفند کیلویی ۱۰۰ هزار تومان را در میادین میوه و ترهبار و واحدهای صنفی توزیع میکند.
سلامی در پایان گفت: گوشتهای منجمد موجود در بازار تولید داخل و خارج کشور هستند.
همچنین در این رابطه افشین صدر دادرس مدیرعامل اتحادیه سراسری دام سبک، در گفتوگو با ایلنا، در پاسخ به این پرسش که خبرهایی مبنی بر واردات دام زنده از پاکستان برای تنظیم بازار گوشت قرمز به گوش میرسد به نظر شما آیا این واردات میتواند بازار گوشت را متعادل کند، گفت: سالهاست که ورود دام زنده از پاکستان به ایران به دلیل رعایت نکردن شرایط بهداشتی در پرورش دام در این کشور ممنوع بود.
وی با اشاره به بیم انتقال بیماری از دامهای پاکستانی به دام و انسان در ایران، تاکید کرد: در یک مقطع کوتاه اجازه ورود دام از پاکستان به سیستان و بلوچستان داده شد که در همان استان کشتار و گوشت استحصال شده از آن در کشور توزیع میشد.
این فعال اقتصادی ادامه داد: در شرایط فعلی دامداران داخلی با چالشهای جدی مواجه هستند از اینرو بهتر بود وزارت کشاورزی همزمان که به فکر مصرفکنندگان است راهکاری نیز برای حل مشکلات و مصائبی که تولیدکنندگان با آنها درگیر هستند میاندیشید.
مدیرعامل اتحادیه سراسری دام سبک با استناد به آمار مدیر سازمان پشتیبانی امور دام تهران، افزود: بنا به آمار سازمان پشتیبانی امور دام روزانه ۶۰ تن گوشت وارداتی به بازار تزریق میشود، اینجا این پرسش مطرح است که چرا با وجود عرضه این حجم از گوشت منجمد درعمل شاهد تعادل در نرخ گوشت در بازار نیستیم از اینرو مسئولان برای کنترل بازار باید چاره بیاندیشند.
وی در پایان تصریح کرد: بازار با واردات تنظیم نمیشود، باید بر عوامل آن نظارت کنیم و مانع دلالبازیها در عرضه گوشت با قیمتهای غیر واقعی شویم.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet