از هر دری سخنی

رتبه ۴۳ ایران در واردات مواد غذایی در جهان

ایران باوجوداین که هفدهمین کشور پرجمعیت جهان است در رده‌بندی کشورها از نظر واردات مواد غذایی رتبه ۴۳ را به خود اختصاص داده است. به گزارش ایرنا، جدیدترین آمار منتشرشده از سوی سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) نشان می‌دهد کشورهای صنعتی بزرگ‌ترین واردکنندگان مواد غذایی در جهان هستند…..

فائو در رده‌بندی ۱۹۵ کشور جهان که بر اساس آمار سال ۲۰۲۰ تهیه‌شده است آمریکا را به عنوان دومین واردکننده بزرگ محصولات کشاورزی معرفی کرده است. آمریکا در این سال بیش از ۱۴۶ میلیارد دلار محصول کشاورزی وارد کرده است که بیش از هر کشور دیگر به‌طور چین است. چین که پرجمعیت‌ترین کشور جهان است با واردات ۱۵۷ میلیارد دلاری محصولات کشاورزی در صدر این رده‌بندی قرار دارد. کشورهای صنعتی آلمان، هلند، انگلیس، ژاپن، فرانسه، ایتالیا، بلژیک و کانادا نیز در رده‌بندی بزرگ‌ترین واردکنندگان محصولات کشاورزی رتبه‌های سوم تا دهم جهان را به خود اختصاص داده‌اند. واردات محصولات کشاورزی آلمان در سال ۲۰۲۰ بالغ بر ۹۵.۷ میلیارد دلار، هلند ۶۹.۹ میلیارد دلار، انگلیس ۶۱.۷ میلیارد دلار، ژاپن ۵۶.۸ میلیارد دلار، فرانسه ۵۶.۲ میلیارد دلار، ایتالیا ۴۲.۵ میلیارد دلار، بلژیک ۳۸.۴ میلیارد دلار و کانادا ۳۵.۸ میلیارد دلار بوده است. بر اساس این گزارش ایران باوجوداین که هفدهمین کشور پرجمعیت جهان است با واردات ۸.۳ میلیارد دلاری محصولات کشاورزی در رتبه ۴۳ رده‌بندی جهانی بزرگ‌ترین واردکنندگان این محصولات قرارگرفته است.

وضعیت بازار سکه و طلا
طبق تحلیل دبیر هیئت‌مدیره اتحادیه طلا و جواهر تهران از وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلای داخلی، علیرغم اینکه از اواسط هفته به بعد میزان تقاضای شدت گرفته در بازار از اوج خود فاصله گرفت اما سبب کاهش قیمت‌ سکه و طلا نشد؛ این در حالی است که اونس جهانی طلا این هفته ۱۲ دلار افزایش‌یافته اما نرخ ارز نوسانات کاهشی ۳۰۰ تومانی را تجربه کرده است. نادر بذرافشان در گفت‌وگو با ایسنا، در این رابطه اظهار کرد: طی هفته‌ای که گذشت نوسان قیمت‌ها در بازار اونس جهانی طلا در محدوده سه دلار بود و تا روز پنج‌شنبه به ۱۸۴۶ دلار رسید اما روز جمعه این میزان این میزان به افزایش ۱۲ دلاری رسید. از سوی دیگر اما نوسان نرخ ارز در بازار داخلی کاسته شد و کاهش ۳۰۰ تومانی نرخ ارز در این هفته دیده شد. دبیر هیئت‌مدیره اتحادیه طلا و جواهر تهران ادامه داد: همان‌طور که شاهد بودیم، میزان تقاضا در بازار سکه و طلا نیز از عید فطر به بعد، روندی افزایشی داشت که منجر به ایجاد التهاب قیمت در بازار شده و قیمت‌ سکه و طلا را در مسیر افزایش قرارداد که علت آن علاوه بر نوسانات (بیشتر افزایشی) بازار اونس جهانی و نوسان نرخ ارز در بازارهای داخلی بود. ضمن اینکه نگرانی مردم از ادامه‌دار شدن روند افزایش بیشتر قیمت‌ها نیز بر این بازار تأثیرگذار بود.

نیم‌سکه و ربع‌سکه در کانال ۷ و ۵ میلیون تومان
عضو هیئت‌مدیره اتحادیه طلا و جواهر تهران در رابطه با تغییرات قیمت انواع قطعات سکه و طلا نسبت به ابتدای هفته و آخرین نرخ‌های معامله‌شده در بازار گفت: هر قطعه سکه تمام با افزایش ۱۴۰ هزارتومانی نسبت به ابتدای هفته به ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است. سکه‌های طرح قدیم نیز با افزایش ۱۲۰ هزارتومانی در آخرین معاملات پایانی هفته به ۱۳ میلیون و ۹۳۰ هزار تومان رسیده‌اند. نیم‌سکه و ربع‌سکه نیز در یک هفته اخیر به ترتیب افزایش ۹۰ هزارتومانی و ۸۰ هزارتومانی داشته‌اند؛ در پایان هفته نیم‌سکه هشت میلیون تومان و ربع‌سکه پنج میلیون تومان معامله‌شده‌اند. سکه‌های گرمی بانک مرکزی نیز با افزایش ۳۰ هزارتومانی نسبت به ابتدای هفته در پایان هفته دو میلیون و ۸۱۰ هزار تومان تعیین قیمت شده‌اند. حباب سکه نیز در حال حاضر در محدوده ۸۵۰ هزار تومان قرار دارد. بذرافشان ادامه داد: هر مثقال طلای آب‌شده (١٧ عیار) به شش میلیون و ۱۰ هزار تومان در آخرین معاملات هفته رسید که به نسبت ابتدای هفته ۱۶ هزار تومان افزایش داشته و هر گرم طلای ١٨ عیار نیز به‌طور متوسط با افزایش ۳۵۰۰ تومانی در یک هفته اخیر روبرو شده و در آخرین معاملات هفته یک‌میلیون و ۳۸۷ هزار معامله‌شده است.
ستاره صبح

به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet

Print Friendly, PDF & Email
دکمه بازگشت به بالا