گلایههای زنان کشتیگیر بعد از کسب مدال
سپیده بابایی پس از کسب نقره آسیا گفت: کشتی آلیش جزو رشتههای سنتی است و هیچ شرایط شغلی برای ما فراهم نمیشود حتی از نظر شهریه دانشگاه هم مشکل داریم. سحر غنیزاده هم که در آزاد به مدال طلا و در کلاسیک به مدال نقره دست پیدا کرد میگوید گاهی یک تبریک را هم از ما دریغ میکنند…
به گزارش ایسنا، تیم ملی کشتی آلیش زنان ایران در دو بخش آزاد و کلاسیک عنوان قهرمانی آسیا را به دست آورد.
سپیده بابایی ملیپوش وزن ۵۵ کیلوگرم در هر دو بخش موفق به کسب مدال نقره شد. بابایی در گفتوگو با ایسنا به سطح این مسابقات اشاره و بیان کرد: مسابقات آسیایی از جهانی سنگینتر است و سطح بالایی داشت. از نظر میزبانی هم نسبت به قبل بهتر بود. با وجود ناداوریها خوب کار کردیم و با مدالهای رنگارنگ برگشتیم.
او با بیان اینکه حریفم در فینال قرقیزستانی بود و با ناداوری طلا را از دست دادم، ادامه داد: شرایط مسابقات با تمرینات ما فرق داشت، کشتیها با کفش برگزار میشد و مسابقاتمان در فضای باز بود. این مسائل را در بخشنامه مسابقات ذکر نکرده بودند و ما در عمل انجام شده قرار گرفتیم. در فینال بدون هیچ دلیلی اخطار میدادند و چلنج نداشتیم. زمانی که فینال آزاد تمام شد و به هتل برگشتیم، داور هندی با یک جعبه شیرینی پیش ما آمد و از من عذرخواهی کرد. گفت برایت متاسفم که طلا نگرفتی.
بابایی به احساس خود از کسب دو مدال نقره آسیا اشاره کرد و گفت: خدا شانسی به من داد که بتوانم در دو سبک شرکت کنم و مدال بگیرم. نقره آسیا کم نیست اما حقم طلا بود. نتوانستم با پرچم کشورم دور افتخار بزنم که این خیلی برایم تاسف آور است. امیدوارم بتوانم در مسابقات جهانی مدال طلا بگیرم.
او در ادامه گفت: قبل از اعزام از طرف کمیته ملی المپیک به اردوی ما آمدند و یکسری حرفها و قولها داده شد. کشتی آلیش جزو رشتههای سنتی است و هیچ شرایط شغلی برای ما فراهم نمیشود. حتی از نظر شهریه دانشگاه هم مشکل داریم. ما با حجاب تلاش میکنیم و پرچم ایران را بالا میبریم اما حتی این شرایط برایمان فراهم نیست که درصدی از شهریههایمان پرداخت شود یا شرایط شغلی نداریم. قول دادند که این مشکلات برطرف شود.
ملیپوش کشتی آلیش زنان افزود: ما برای حضور در تیم ملی حقوق نمیگیریم. سری قبل دو ماه در اردو بودیم و از کار افتادیم. مربی هستم و وقتی در اردو باشم، باشگاهم بسته میشود و منبع درآمدی ندارم. این به ضرر من است چون باشگاهم اجارهای است و تمام امورات زندگیام از این طریق میگذرد.
بابایی در پایان گفت: از مربیان و سرپرست تیم تشکر میکنم. امیدوارم به مردم ثابت کرده باشیم که زنان میتوانند موفقتر از مردان باشند. امیدوارم پیگیری شود. خیلی بد است یک ورزشکار به خاطر کم لطفی و دیده نشدنها ورزش را کنار بگذارد.
سحر غنیزاده: گاهی یک تبریک را هم از ما دریغ میکنند
سحر غنیزاده که در آزاد به مدال طلا و در کلاسیک به مدال نقره دست پیدا کرد، در گفتوگو با ایسنا به سطح مسابقات اشاره و بیان کرد: ما در آسیا حریفان خوبی داریم و از این جهت سطح مسابقات بالا بود چون کشورهای خوب این رشته مثل قرقیزستان، ازبکستان، قزاقستان و مغولستان آسیایی هستند و در رقابتها حضور داشتند.
او افزود: روز اول در بخش کلاسیک شرکت کردیم که من چهار مبارزه داشتم و فینالم با ترکمنستان بوداما متاسفانه با ناداوری مدال طلا را از دست دادم. در بخش آزاد هم با همان کشتیگیر ترکمنستان فینالیست شدم که خوشبختانه با امتیاز عالی به مدال طلا رسیدم.
غنیزاده در مورد حس خود از کسب دو مدال طلا و نقره در آسیا گفت: برای اولین بار در مسابقات برون مرزی مدال طلا گرفتم که خیلی حس قشنگی بود.
او با بیان اینکه مردم قهرمانی ما را میبینند، به بیتوجهی مسئولان به کشتی زنان اشار کرد و گفت: مسئولان توجه خاصی به رشته ما ندارند و شاید گاهی یک پیام تبریک را هم از ما دریغ میکنند اما این هدف و انگیزه است که باعث میشود حرکت کنیم و سختیها را به جان بخریم.
این کشتیگیر ادامه داد: خیلی وقت است که بیمهری زیادی میبینیم. تیمی که با اقتدار در دو روز قهرمان شد، آنگونه که باید حمایت نمیشود. تیم ما در مسابقات جهانی و آسیایی روی سکوی قهرمانی رفت اما آنگونه که باید حمایت نشد. این یکی از نگرانیهای ماست که گاهی دلسرد میشویم در حالی که اگر حمایت کنند انگیزهمان بیشتر میشود. انتظار دارم فدراسیون هم پیگیر این موضوع باشد تا مسئولان بیشتر به این رشته توجه کنند.
غنیزاده در پایان از علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی و کادر فنی تیم ملی زنان تشکر کرد.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet