اخبار

ورود قبایل عرب خوزستان به آبادان

تصاویر منتشره در شبکه‌های اجتماعی حاکی از ادامه اعتراضات مردم آبادان در رابطه با ریزش ساختمان متروپل و اعلام همبستگی عشایر خوزستان با معترضان است. در همین حال خبرگزاری ایرنا از افزایش شمار قربانیان به ۳۱ تن خبر داده است….

با گسترش اعتراض های خیابانی مردم آبادان به دیگر شهرهای استان خوزستان، گروهی از عشایر عرب زبان این استان نیز با برافراشتن پرچم های خاص خود به اعتراض های خیابانی پیوستند و نسبت به ادامۀ سرکوب و تیراندازی نیروهای نظامی حکومت به معترضان هشدار دادند.

تصاویری در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که از ورود عشایر خوزستان به آبادان و درگیری نیروهای امنیتی با معترضان حکایت می‌کرد.

بنابر ویدئوهایی منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی، این عشایر با برگزاری مراسم یزله شعارهایی به زبان عربی سر داده و درباره ادامه تیراندازی نیروهای حکومتی به سوی مردم هشدار دادند.

داریوش معمار، روزنامه نگار محلی نوشت:عشایر عرب ماهشهر و شادگان که ابتدا توسط نیروهای امنیتی به سمتشان شلیک شد و برای روشن شدن فاجعه متروپل به آبادان آمده اند گفته اند تا زمانی که تکلیف روشن نشود این شهر را ترک نخواهند کرد. بزرگان بختیاری هم با عشایر عرب اعلام همبستگی کرده اند.

سعید حافظی نیز نوشت:خوزستانی‌ها میدانند وقتی عرب با پرچم طایفه به خیابان بیاید یعنی چه!.. عرب‌، کرد، بختیاری و لر کف خیابان هستند برای خون‌خواهی.

این در حالی است که مردم آبادان بساط امام جمعه خامنه‌ای را با شعار بی‌شرف بی‌شرف بهم زدند.

طبق ویدئوهای منتشره در شبکه‌های اجتماعی، شامگاه یکشنبه ۸ خرداد (۲۹ مه) گروهی از عشایر خوزستان با در دست داشتن پرچم‌های طوایف خود وارد آبادان شده و با مراسم یزله با خانواده‌های قربانیان همدردی کردند.

آن‌ها‌ با سر دادن شعار به مأموران امنیتی هشدار دادند که در صورت تیراندازی به سوی مردم و توسل به خشونت مقابله خواهند کرد.

تصاویر ویدئویی حاکی از شلیک مستقیم تیراز سوی مأموران به سوی تظاهرکنندگان، پرتاب گاز اشک‌آور و مقابله شدید با آنان است.

شعارهای به‌گوش رسیده از جمله “بسیجی برو گمشو”، “ما همه اهل جنگیم، بجنگ تا بجنگیم” و “نترسید، نترسید ما همه با هم هستیم” هستند.

تصاویر دیگری نیز حاکی از تجمع‌های اعتراضی در مسجد سلیمان، یکی دیگر از شهرهای استان خوزستان است.

روز دوشنبه ۹ خرداد خبرگزاری ایرنا از پیدا شدن دو جسد دیگر در زیر آوارهای ساختمان متروپل در دقایل اولیه بامداد توسط نیروهای امدادرسانی خبر داد. با احتساب این دو نفر تعداد کشته‌شدگان این فاجعه به ۳۱ نفر رسیده است.

استاندار خوزستان پیش‌تر شمار مفقودشدگان را ۳۸ نفر اعلام کرده بود.

ایرنا همچنین نوشت، یک نفر دیگر نیز توسط امدادگران شناسایی شده، اما به دلیل قرار گرفتن در زیر بتن هنوز از زیر آوار خارج نشده است.

بخش‌هایی از ساختمان ۱۰ طبقه متروپل که گفته می‌شود به دلیل فساد و زد و بند با مقام‌های مسئول با چشم‌پوشی بر ضوابط قانونی ساخته شده بود، روز دوم خرداد فروریخت.

از آن زمان تا کنون نیروهای امداد و نجات در حال جست‌وجو و آواربرداری هستند.

به گزارش رادیو فرانسه، بر اساس آمار رسمی هشت روز پس از فروپاشی ساختمان “متروپل” شمار قربانیان حادثه به ۳٨ تن رسیده است، در حالی که از سرنوشت دهها نفر دیگر خبری در دست نیست. اعتراض های خیابانی مردم آبادان دیروز یکشنبه نیز ادامه یافت و مردم در خیابان ها و محلات علیه مقامات جمهوری اسلامی به ویژه رهبر حکومت اسلامی ایران، علی خامنه‌ای، شعار سر دادند به طوری که سیمای جمهوری اسلامی ایران ناچار شد پخش زندۀ سخنرانی یک روحانی حکومتی در محل حادثه ساختمان “متروپل” را قطع کند، زیرا جمعیت خشمگین حاضر در محل یک صدا او را “بی شرف” می خواندند.

بر اساس تصاویر ویدیویی منتشر شده در شبکه های اجتماعی، عشایر عرب زبان خوزستان در شعارهایی که به زبان عربی سر می دادند به رهبران جمهوری اسلامی هشدار دادند که در صورت ادامه خشونت ها و تیراندازی به سوی معترضان، آنان نیز از خود مقاومت نشان خواهند داد. به غیر از دزفول، اندیمشک، اهواز و خرمشهر، مردم مسجد سلیمان نیز در همبستگی با مردم عزادار آبادان به خیابان ها آمدند. در شاهین شهر اصفهان نیز مردم ناراضی که قصد داشتند با برگزاری تظاهرات خیابانی، همبستگی خود را با مردم آبادان اعلام کنند با برخورد شدید نیروهای امنیتی مواجه شدند.

گزارش های مستقل از استقرار نیروهای ضدشورش در تقریباً کلیه شهرهای استان خوزستان و قطع شدن اینترنت و تلفن های همراه خبر می دهند. هنوز گزارش رسمی درباره شمار دستگیر شدگان و سرنوشت آنان از سوی مقامات جمهوری اسلامی اعلام نشده است.

 

به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet

Print Friendly, PDF & Email
نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا