۶۶درصد از تحصیل کرده ها در ایران خواستار مهاجرت بە دیگر کشورها هستند
بنابر آماری کە “رصدخانە مهاجرت ایران” منتشر کردە، ۶۶ درصد از کسانی کە در ایران تحصیلات عالیە دارند خواستار خروج از ایران هستند….
در گزارش تفکیک شدە “رصدخانە مهاجرت ایران” آمدە: ۴٠ درصد از دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاهی در ایران خواست “بسیار زیاد” و ٢۶ درصد نیز خواست “زیادی” برای مهاجرت بە دیگر کشورها برای پیدا کردن فرصت شغلی و ادامە تحصیل دارند.
در گزارش میل به مهاجرت “بسیار زیاد” برای اساتید و محققان ۵۳ درصد و برای فعالان کسب وکارهای نوپا ۴۳ درصد عنوان شده است.
کارشناسان و ناظران بر این باورند کە در ایران تحت حاکمیت رژیم ولایت فقیە، بە دلیل عدم توجە بە علم و دانش و نبود برنامەای پیگیر برای فارغالتحصیلان از یک سو و از سوی دیگر شرایط بحرانی سیاسی، اقتصادی و اجتماعی این کشور اکثریت تحصیل کردگان میل بە ترک ایران و رفتن بە کشوری دیگر دارند تا شاید بتوانند کاری پیدا کنند.
در دهههای اخیر مهاجرت نیروی کار ماهر به کشورهای توسعهیافته افزایشی چشمگیر داشته است. بر اساس آمار ارائه شده از سوی سازمان ملل متحد، تعداد مهاجران با مدارک دانشگاهی از کشورهای درحال توسعه به کشورهای پیشرفتهٔ صنعتی در بیست سال اخیر رشدی ۷۰ درصدی داشته است. بهطورکلی تعداد افراد مهاجر ساکن در کشورهای توسعهیافته نسبت به سالهای اواخر قرن بیستم، سه برابر شده است. در کشورهای توسعهیافتهٔ اروپای غربی، آمریکای شمالی، و استرالیا، بخش عمدهای از نیروی کار ماهر مورد نیاز از مهاجران کشورهای درحال رشد ازجمله از میهن ما تأمین میشود.
وجود شرایط اقتصادی نامطلوب و بحرانهای اجتماعی- اقتصادیای که بهشیوهٔ سیاستهای اقتصادی نولیبرالی و ویرانگر از جانب سرمایههای انحصاری در کشورهای درحال رشد ایجاد شدهاند باعث شده است که عدهٔ زیادی از بین نیروی کار ماهر و غیرماهر در جستجوی کار و دورنمای آیندهای بهتر برای خود و خانواده شان ناچار برای مهاجرت به کشورهای پیشرفته صنعتی اقدام کنند. همزمان با مهاجرت میلیونها نفر در اثر شرایط ناهنجار اجتماعی ازجمله درگیریهای قومی، جنگهای تحمیلی از سوی کشورهای پیشرفته صنعتی، و تغییرات اقلیمی، عدهٔ کثیری از افراد آموزش دیده در رشتههای تخصصی در کشورهای درحال توسعه نتوانستهاند شغلی مناسب در کشور خود بیابند یا از حداقل وضعیت دلخواه برای کار و زندگی برخوردار نیستند. این نیروهای کار ماهر ازجمله استادان دانشگاهها، پزشکها، مهندسها، تکنیسینها، پژوهشگران رشتههای علمی و بسیاری دیگر با وجود اینکه میتوانستند در وضعیتی دیگر نقشی چشمگیر در توسعه کشور خویش داشته باشند جذب بازار کار کشورهای پیشرفته میشوند.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet