برجام؛ عبور از خط قرمز … در پی تنش زدایی نیستیم!
جو بایدن در نظر دارد برای کاهش وابستگی اروپا به نفت روسیه و همچنین کاهش بهای نفت در بازارهای جهانی، تحریمهای نفتی خود را علیه ایران و ونزوئلا قدری شُل کند….
به نوشتۀ فیگارو، “ویتول گروپ” که از بزرگترین شرکتهای مبادلات نفتی جهان به شمار میرود، با اظهار این مطلب افزوده است : بعید نیست جو بایدن قدری بر صادرات غیرقانونی نفت ایران چشم ببندد، حتی اگر مذاکرات دشوار برای احیای برجام به سرانجام نرسند.
در توضیح این تصمیم نشریۀ فرانسوی افزوده است که در پائیز آینده رئیس جمهوری آمریکا با انتخابات میاندورهای نمایندگان این کشور روبرو خواهد بود و واضح است که از منظر انتخاباتی کاهش بهای بنزین بیشتر به سود بایدن است، تا توقیف نفتکش های ایران که می کوشند تحریمهای نفتی آمریکا را دور بزنند.
این در حالی است که رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، در آستانه نشست شورای حکام آژانس، در نشست مطبوعاتی روز دوشنبه ۱۶ خرداد گفت که ایران به طور مداوم به غنیسازی اورانیوم ادامه میدهد و دستیابی جمهوری اسلامی به منابع قابل توجهی که از خط قرمز عبور کند «خیلی خیلی نزدیک است و چند هفته بیشتر نیست.»
او گفت که «برخی میگویند» که جمهوری اسلامی همین الان هم مقدار به قابل توجه اورانیوم غنیشدهای که خط قرمز را رد میکند، «رسیده است.»
به گزارش رادیو فردا، آقای گروسی در ادامه نیز گفت که اگر تمامی اورانیومهای غنیسازیشده که اکنون در دست جمهوری اسلامی است یکجا جمع شود به آن «مقدار قابل توجه» خواهد رسید.
مدیرکل آژانس گفت که «ایران توضیحاتی ارائه نکرده است که از نظر فنی در رابطه با یافتههای آژانس در سه مکان اعلام نشده در ایران باورپذیر باشد. همچنین ایران مکان یا مکانهای فعلی مواد هستهای یا تجهیزات آلوده به مواد هستهای را که در سال ۲۰۱۸ از تورقوزآباد منتقل شده است، به آژانس اطلاع نداده است.»
در مذاکره با غرب در پی تنش زدایی نیستیم، در پی مقاومت هستیم به عنوان قدرت نوظهور
رادیو فرانسه گزارش داد: همزمان با برگزاری نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی دربارۀ ایران، فریدون عباسی، رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی ایران و عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، گفت که جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات به بن بست رسیدۀ وین نه در پی تنش زدایی، که به دنبال مقاومت است. او گفت : “دنبال کردن مذاکرات از موضع تنش زدایی ما را به شکست محکوم میکند” و بالعکس “اگر در مذاکرات هستهای بر نظریه مقاومت پافشاری کنیم پیروز میدان خواهیم بود.”
عباسی سپس تأکید کرد که در حال حاضر از جانب ایران “نظریۀ مقاومت در مذاکرات وین غالب است و به همین دلیل غرب نمی تواند این را بپذیرد.” فریدون عباسی مدعی شد که مهار برنامۀ اتمی ایران از طریق مذاکرات وین مقدمۀ مهار “قدرت منطقهای و موشکی” جمهوری اسلامی از سوی غرب است. او در جای دیگری از سخنانش افزود که حکومت ایران به پشتوانه همین سه مولفه (قدرت اتمی، قدرت موشکی و قدرت منطقهای) “امروز به یک خطر برای غربیها تبدیل شده است” و به گفتۀ او اگر قدرت “منطقهای ایران” با “اقتصاد قدرتمند چین” و “ظرفیت های روسیه” ترکیب شود، آنوقت “آسیا به قدرت برتر در قرن بیست و یک تبدیل خواهد شد.”
فریدون عباسی حتی مدعی شد که جمهوری اسلامی ایران هم اکنون “یک کشور قدرتمند نوظهور در جهان است و در مناسبات جدید جهانی تاثیر گذار است” و چنین چیزی “برای غربی ها خطرناک است”. به همین دلیل به گفتۀ فریدون عباسی “جمهوری اسلامی در مذاکرات با غربیها از موضع تنش زدایی به نتیجه نخواهد رسید.” عباسی اعتراف کرد که در میان رهبران جمهوری اسلامی “برخی به نظریه تنش زدایی معتقد هستند و به دنبال مذاکره با الگوهای غربی هستند.” اما، به گفتۀ نمایندۀ مجلس اسلامی “نتیجۀ این روش [برای جمهوری اسلامی]باخت خواهد بود”، در حالی که پیشروی “در مذاکرات مطابق نظریۀ مقاومت” جمهوری اسلامی را “برندۀ میدان” خواهد کرد.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet