صدور قطعنامه جدید علیه تهران چه تبعاتی دارد؟
شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی با اکثریت قاطع، قطعنامەای را علیه جمهوری اسلامی به تصویب رساند و “نگرانی عمیق” خود نسبت بە عدم همکاری ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی را ابراز داشت…..
از ٣۵ کشوری کە عضو شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی هستند، سی کشور به این قطعنامه رای مثبت دادند. دو کشور چین و روسیه رای مخالف و سه کشور هند، پاکستان و لیبی هم رای ممتنع دادند.در این قطعنامه شورای حکام از مقامات جمهوری اسلامی ایران خواستە است کە بدون اتلاف وقت با آژانس انرژی اتمی همکاری کنند.
اسرائیل از این قطعنامه ستایش و نسبت به مداخله شورای امنیت سازمان ملل در آینده در این موضوع ابراز امیدواری کرده است.
واکنش تهران به قطعنامه شورای حکام: گامهای عملی متقابل برمیداریم.
وزارت خارجه رژیم از تصویب قطعنامهای علیه ایران در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی انتقاد کرد و گفت “گامهای عملی متقابلی” را اتخاذ خواهد کرد. اسرائیل و عربستان سعودی از اقدام آژانس استقبال کردهاند. به گزارش ایسنا وزارت خارجه ایران روز پنجشنبه ۱۹ خرداد در بیانیهای به تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی واکنش نشان داد و گفت این کشور “به دلیل رویکرد غیرسازنده آژانس و تصویب این قطعنامه، گام های عملی متقابلی را اتخاذ کرده که نصب سانتریفیوژهای پیشرفته و غیرفعال سازی دوربینهای فرا پادمانی از جمله آنها است”.
در این بیانیه از تصویبب قطعنامه شورای حکام به عنوان “اقدامی سیاسی، نادرست و غیرسازنده” به شدت انتقاد شده است. قطعنامه از سوی آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان به شورای حکام ارائه شده است. این نهاد روز گذشته با اکثریت قاطع آنرا به تصویب رساند و از مقامات جمهوری اسلامی ایران خواست بدون اتلاف وقت با آژانس انرژی اتمی همکاری کنند.
بیانیه وزارت خارجه جمهوری اسلامی در مقابل این خواست میگوید “بر اساس بیانیه مشترک مورخ ۵ مارس ۲۰۲۲ ، حسن نیت خود را در تعامل با آژانس با ارائه اطلاعات فنی دقیق” نشان داده و انتظارش این بوده که آژانس نیز “با رویکردی مستقل، بیطرفانه و حرفهای، اقدامی سازنده و واقع بینانه در جهت عادی سازی موضوعات پادمانی” کند. ایران مدعی است که “موضوعات گذشته یکبار و برای همیشه در ۱۵ دسامبر ۲۰۱۵ توسط شورای حکام بسته شد”.
جمهوری اسلامی ایران همچنین مدعی است همواره با آژانس “همکاری سازندهای” داشته و برنامه هستهای این کشور “شفافترین برنامه صلح آمیز هستهای” در میان کشورهای عضو آژانس است.
این در حالی است که مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی جمهوری اسلامی را متهم کردە است که به برخی از پرسشهای این نهاد، از جمله درباره منشاء مواد رادیواکتیو کشف شده در سه مکان اعلام نشده، پاسخهای قانعکنندهای نداده است.
وزارت خارجه ایران تصویب قطعنامه شورای حکام را اقدامی “شتابزده و غیر متوازن” از سوی رافائل گروسی، مدیرکل آژانس و “مبتنی بر اطلاعات دروغین و ساختگی” اسرائیل دانسته است. جمهوری اسلامی تهدید کرده است که گامهای عملی متقابلی را برخواهد داشت که “نصب سانتریفیوژهای پیشرفته و غیرفعال سازی دوربینهای فرا پادمانی” از جمله آنها است.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet