سن ســرطان، کم و کمتر شد…
آمارها نشان میدهد که افزایش سرطان در ایران، از میانگینهای جهانی بیشتر است.
آرمان ملی: سن ابتلا به سرطان پستان در کشور پایین آمده و طبق آخرین اعلام رسمی که رنگ و بوی هشدار دارد، افزایش شیوع سرطان در کشور ما قابل توجه خواهد بود، چراکه در حال حاضر جمعیت جوان است اما این جمعیت به سمت پیری میرود و طبیعتا میزان بروز سرطان در آن افزایش خواهد یافت. در این شرایط علی قنبری مطلق، رئیس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت با اشاره به روند رو به افزایش سرطان در ایران، در موارد جدید سرطانهای شایع اعلام کرد: «۱۳۵ هزار مورد جدید سرطان در کشور وجود دارد و در حال حاضر سرطان پستان شایعترین سرطان در میان زنان است.
روند بروز سرطان به صورت کلی در جهان در حال افزایش است در ایران نیز میزان بروز و شیوع سرطان بالاتر از میانگین جهانی است. علاوه بر سرطان پستان، سرطانهایی چون روده بزرگ، معده، پوست و تیروئید سرطانهای شایع در میان ایرانیان است.» این گفتهها در شرایطی مطرح میشود که چند روز پیش آماری از ابتلای سالانه به سرطان پستان از سوی رئیس بخش رادیولوژی انستیتوی سرطان بیمارستان امام خمینی اعلام شد که نشان میداد در ایران سالانه ۶هزار سرطان پستان ثبت میشود؛ آماری که از سوی رئیس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت، ۱۷هزار نفر و از سوی یکی از اعضای هیاتمدیره پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی ۱۹هزار نفر اعلام شد.
نبود غربالگری، اصلیترین دلیل
در این شرایط کارشناسان و متخصصان فعال در حوزه سرطان، تأکید میکنند که موارد ابتلا به سرطان پستان در ایران نسبت به سایر کشورها پایین است، آنهم بهدلیل جوانبودن جمعیت است. اما نکته اینجاست که در سالهای اخیر، سن ابتلا به سرطان پایین رفته و موارد ابتلا در میان زنان زیر ۴۰سال هم دیده میشود. متخصصان میگویند نبود غربالگریهای پیشرفته و ناآگاهی زنان و همچنین تشخیص دیرهنگام این بیماری، موارد ابتلا را بالا برده است. این همان موضوعی است که رئیس بخش رادیولوژی انستیتوی سرطان بیمارستان امام خمینی به آن اشاره میکند و میگوید: «سالانه بیش از هزار نفر بهدلیل این بیماری جانشان را ازدست میدهند که دلیل اصلی آن، دسترسینداشتن به غربالگری و تشخیصندادن بهموقع تومور است.»
بهگفته او، در ایران، هنوز غربالگری سرطان پستان بهطور جامع و فراگیر انجام نمیشود. با این حال رئیس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت در رابطه با وضعیت مرگ و میر در میان افراد مبتلا به سرطان در کشور اظهار کرد: «ما از شاخصی به عنوان بقای ۵ ساله برای بیماران مبتلا به سرطان که مراحل درمانی خود را طی کرده یا در حال مداوا هستند، استفاد میکنیم. بهطور مثال در ایران شاخص بقای ۵ ساله در مورد سرطان پستان حدود ۶۸ درصد است و در مورد روده بزرگ حدود ۴۱ درصد است. این اعداد در کشورهای دیگر هم تقریبا مشابه است. وی در ادامه در رابطه با وضعیت داروهای سرطان در کشور اظهار کرد: «داروهای موجود در فارماکوپه ایران در دسترس هستند، اما مواردی هم مشاهده شده که برخی از داروها در زمانهایی در دسترس نیستند، اما اینها تعداد معدودی هستند.»
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet