اجاره خانهها، عامل افزایش طلاق در بین سالمندان
آمارهای کشور در زمینه طلاق نشان میدهد که جدایی بین سالمندان افزایش پیدا کرده است. البته فراوانی آن هنوز زیاد نیست.
آرمان ملی: بخشی از طلاقها به دلیل مسائل مالی، بخشی از طلاقها به دلیل بیکار شدن و در خانه ماندن است که نیاز آن آموزشهای لازم برای مهارت زندگی در بازنشستگی است.. بالا رفتن اجاره بهای مسکن تبدیل به مشکلی برای همه خانوادههای ایرانی شده است. سران قوا برای حل این مشکل مصوبهای را تصویب کردهاند تا صاحبخانهها تنها ۲۵ درصد در تهران و ۲۰ درصد در شهرستانها اضافه کنند. همچنین روز سه شنبه (امروز) نیز در مجلس طرحی با همین عنوان به رأی گیری گذاشته میشود تا شاید بتواند مشکل مستاجران را حل کند. اما در این بین راههای فرار زیادی برای صاحب خانهها وجود دارد تا این قوانین را دور بزنند.
سرگردانی مردم
مستاجران در استیصال بسر میبرند که همین مساله در افزایش آسیبهای مختلف و آمار طلاق نیز به گفته کارشناسان تاثیرگذار بوده است. یکی از آسیبهای افزایش نجومی اجاره بها در شهرهای بزرگ برای سالمندان مسیر حرکت به سمت طلاق و جدایی را ایجاد کرده است. اختلافات خانوادگی با افزایش اجاره خانهها شکل گرفته و در نهایت به جدایی زوجین نیز میتواند ختم شود. یکی از شهروندان تهرانی که راننده مسافرکشی در پایتخت است از سالمندان این شهر بزرگ است ضمن گلهمندی از افزایش اجاره بها منازل از نارضایتی همسرش از شرایط میگوید و تاکید دارد باید شهر تهران که تولدگاه او است ترک کند تا شاید در شهری دیگر بتواند خانه کرایه کند و همین دور شدن از شهری که سالها در آن زندگی کرده است به اختلافات خانوادگی منجر شده که امکان جدایی را نیز شکل داده است. داستان پیرمرد تنها یکی از هزاران داستانی است که هر روز برای مردم اتفاق میافتد و بدون شک در آینده نزدیک با آسیبهای زیادی مثل این مواجه خواهیم بود که مسئولان برای آن باید چارهای بیندیشند.
طلاق در میان سالمندان؟
سیدحسن موسوی چلک رئیس انجمن مددکاران اجتماعی، درباره افزایش اجاره بها و تاثیر آن روی طلاق گفت: وقتی شرایط اقتصادی جامعه بهم ریخته میشود و افراد برای تامین نیازهای اساسی خود مثل مسکن دچار عسر وحرج میشوند طبیعتا مشکلات زیادی را شاهد خواهیم بود که اول از همه جابهجایی محیط مسکونی به مناطق فرودستتر است. یعنی فرد اگر امروز در یک محل متوسط زندگی میکند مجبور میشود به محلاتی نقل مکان کند که چه از نظر خدمات عمومی و چه از نظر اجتماعی شرایط بدتری دارد. اما لزوما وقتی شرایط اقتصادی بد میشود افراد نقل مکان به محلات دیگر نمیکنند بلکه تعارض و اختلافات بین اعضای خانواده بیشتر میشود که نتیجه آن خشونت، جدایی، طلاق و حتی رهاکردن زندگی میشود. چلک در پایان خاطرنشان کرد: آمارهای کشور در زمینه طلاق نشان میدهد که طلاق بین سالمندان افزایش پیدا کرده است. البته فراوانی آن هنوز زیاد نیست. بخشی از طلاقها به دلیل مسائل مالی، بخشی از طلاقها به دلیل بیکار شدن و در خانه ماندن است که نیاز آن آموزشهای لازم برای مهارت زندگی در بازنشستگی است.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet