خواستههای کشاورزان خراسان شمالی بی پاسخ مانده است!
دهقانان زحمتکش خراسان شمالی خواهان تامین معیشت، رونق تولید وحل مشکل کمآبی هستند.
دولت رئیسی در تقابل با منافع دهقانان زحمتکش
به گزارش ایرنا، شماری از کشاورزان خراسان شمالی با معیشتی دانستن کار کشاورزی در این استان، بر این اعتقادند که این قشر با وجود تلاش و زحمات زیادی که متحمل میشوند، نتیجه اقتصادی چندانی نمی گیرند و درآمدشان بسیار کاهش یافته است. یک کشاورز بجنوردی با اشاره به وجود مشکلات زیاد در روستاهای استان، گفت: هم اکنون بیکاری در روستاها بیداد میکند، بخش زیادی از جمعیت در فقر به سر میبرند و به اجبار به سمت حاشیه شهرها مهاجرت می کنند.
فرهاد قدیمی افزود: قشر روستایی زمین کمی در اختیار دارند که البته آن هم پراکنده و کوچک مقیاس است و به نوعی آن را تنها برای تأمین مواد غذایی مصرفی خانواده خود بهره برداری می کنند. وی گفت: مشکلات اقتصادی در روستاها در این روزها گلوی کشاورزان را فشرده است حتی برخی از آنان به اجبار رو به فروش زمین های خود آورده اند.
این کشاورز که زمین پدری خود را خرد کرده و به فروش می رساند، اظهار داشت: برای تامین زندگی چاره ای جز فروش زمین کشاورزی خود نیافته ام، با وجود اینکه به جز کشاورزی کار دیگری از عهده ما بر نمی آید اما هم اکنون کشاورزی نیز سودی ندارد.
وی با بیان اینکه کشاورزان در خشکسالیهای اخیر خسارت زیادی متحمل شده اند، گفت: متأسفانه بخشی از باغ ما خشکیده است و حتی بارندگی های نسبتا مطلوب امسال هم، نتوانست باغ متاثر از خشکسالی های پیاپی را، به بازدهی و سود مناسب برساند.کمبود آب یکی از اساسیترین مشکلات روستاییان است و بیکاری و فقر را از نتایج آن بوده و هم اکنون بیشتر مردم روستاها بیکار هستند چرا که زمین کشاورزی زیادی برای کشت و کار در اختیار ندارند.
یکی دیگر از روستاییان خراسان شمالی گفت: متأسفانه روستای ما از جوانان خالی شده است، چرا که بیشتر آنان برای کار به شهرهای بزرگ مهاجرت کرده اند. مهاجرت جوانان به شهرهای بزرگ علاوه بر خالی کردن روستاها از جمعیت تولید کننده، برخی مشکلاتی اجتماعی را برای خانوادههای آنان به وجود آورده است.یکی از تاکداران بجنوردی گفت: با وجود اینکه این استان از نظر تولید انگور در کشور رتبه خوبی دارد اما کشاورزان هرساله با مشکلات مختلفی مواجه هستند که کمبود نقدینگی از دغدغههای اصلی آنان است…
کشاورزان هرساله از این ناحیه ضرر میبینند، اگر امسال محصولی گران شود سال آینده بیشتر کشاورزان اقدام به کشت آن محصول میکنند که متأسفانه قیمت در نهایت بسیار پایین میآید.وی اظهار داشت: در برخی از سالها آنچنان قیمت محصول پایین میآید که حتی این قشر محصول را برداشت نکرده و آنرا در زمین رها میکنند، برخی از سالها پیاز، گوجه فرنگی و سیب زمینی و حتی محصولات باغی، قربانی این وضعیت می شوند چرا که حتی هزینه کارگر نیز از فروش محصول به دست نمیآید.
کمبود منابع آبی و خشکیدن چشمهها باعث شده برخی از کشاورزان دیمکار و حتی آبی کار، مزارع خود را با تانکر آبیاری کنند که این امر موجب بالا رفتن هزینهها، کاهش تولید و نارضایی این قشر زحمتکش شده است. در سالهای زراعی گذشته، بسیاری از کشاورزان و باغداران استان به دلیل خشکسالی و گسترش آفات و بیماریها، دچار خسارتهای مالی شدیدی شدند که برخی از آنان فعالیت در این عرصه را رها کرده و به شهرها کوچیدند…
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet