رشد نرخ تورم در اتحادیه اروپا و انگلیس
همزمان با افزایش تورم در کشورهای منطقه یورو ؛ نرخ تورم بریتانیا در ماه مه به ۹.۱ درصد رسید که بیشترین نرخ در میان کشورهای گروه هفت است. درهمین حال احتمال رکود اقتصادی امریکا دو برابر شد.
ثبت رکورد ۴۰ ساله نرخ تورم بریتانیا
به گزارش یورونیوز؛ نرخ تورم بریتانیا در ماه مه به ۹.۱ درصد رسید که بالاترین سطح از مارس ۱۹۸۲ و بیشترین نرخ در میان کشورهای گروه هفت است. ادامه صعود قیمت مواد غذایی و بهای انرژی موجب شد تا نرخ تورم از ۹ درصد در آوریل گذشته به ۹.۱ درصد در ماه گذشته برسد؛ روندی که به باور کارشناسان تا ثبت نرخهای دو رقمی همچنان ادامه خواهد داشت.قیمت مواد غذایی و نوشیدنیهای غیرالکلی در ماه مه ۸.۷ درصد افزایش یافته که بزرگترین جهش از مارس ۲۰۰۹ محسوب میشود و این گروه را به بزرگترین محرک تورم سالانه منتهی به ماه گذشته بدل کرده است.در پی افزایش نرخ تورم در بریتانیا، نرخ برابری پوند در مقابل هر دلار آمریکا با ۰.۶ درصد کاهش به ۱.۲۲ رسید.
بنیاد رزولوشن روز چهارشنبه اعلام کرد که اجرای برکسیت موجب بستهتر شدن اقتصاد بریتانیا شده و همین امر موجب افزایش بیشتر تورم در مقایسه با آمریکا، فرانسه، آلمان و ایتالیا شده است. البته هنوز دو عضو دیگر گروه هفت یعنی کانادا و ژاپن نرخ تورم ماه مه خود را اعلام نکردهاند ولی هیچ کارشناسی انتظار ندارد که بالاتر از ۹.۱ درصد باشد.بانک مرکزی بریتانیا هفته گذشته پیشبینی کرد که نرخ تورم بریتانیا در اکتبر آینده دو رقمی میشود و به ۱۱ درصد میرسد.
تورم در فرانسه اوج گرفته است
براساس آمار رسمی اعلام شده از سوی مقامات دولتی، تورم در فرانسه به اوج خود رسیده است.پیشبینی میشود که تورم منطقه یورو در ماه می به ۸.۱ درصد در مقابل ۷.۴ درصد ثبت شده در آوریل برسد.فرانسه یکی از بزرگترین اقتصادهای منطقه یورو را داراست، آنچه باعث گرانی و افزایش نرخ تورم در این کشور شده تحت تأثیر وقوع و تداوم جنگ در اوکراین و ” سیاست های اقتصادی مکرون” است.
تورم ۸ درصدی در آلمان
دویچه وله: شاخص افزایش قیمتها در آلمان در ماه مه ۲۰۲۲ سیر صعودی طی کرد. قیمت کالاهای مصرفی در این ماه نسبت به بازه زمانی سال گذشته ۷،۹ درصد افزایش یافت…بر اساس ارزیابی اولیه اداره فدرال آمار اعلام شد، قیمت کالاهای اساسی و خدمات به طور میانگین ۷،۹درصد نسبت به ماه مه سال گذشته افزایش یافته است.این میزان از شاخص تورم در آلمان آخرین بار در زمستان ۱۹۷۳ به ۱۹۷۴ تجربه شده بود. در آن زمان به دنبال بحران جهانی نفت، قیمت انرژی به طور قابل ملاحظهای افزایش یافت.
پیشبینی تازه از آینده آمریکا؛ احتمال رکود اقتصادی دو برابر شد
یورونیوز درباره اقتصاد امریکا نیز گزارش داد؛بانک سرمایهگذاری گلدمن ساکس که یکی از بزرگترین نهادهای مالی مدیریت دارایی در جهان محسوب میشود از افزایش احتمال گرفتار شدن اقتصاد آمریکا در دام رکود اقتصادی خبر داد و پیشبینی خود از رشد تولید ناخالص داخلی این کشور را کاهش داد. گلدمن ساکس با انتشار تازهترین گزارش کارشناسی خود احتمال آغاز رکود اقتصادی در یک سال آینده را از ۱۵ درصد پیشین به ۳۰ درصد افزایش داد و برآورد کرد که اگر رکود اقتصادی در یک سال آینده رخ ندهد، ۲۵ درصد احتمال دارد که افت تولید ناخالص داخلی آمریکا در سال دوم اتفاق بیفتد. به عبارت دیگر، گلدمن ساکس احتمال تجمعی بروز رکود در اقتصاد آمریکا را از ۳۵ درصد پیشین به ۴۸ درصد افزایش یافت.
در حالی که کارشناسان این بانک سرمایهگذاری، پیشبینی رشد اقتصادی آمریکا در سه ماهه دوم سال جاری را در سطح ۲.۸ درصد حفظ کردهاند ولی معتقدند که این نرخ در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۲ به ۱.۷۵ درصد میرسد و در سه ماهه چهارم سال جاری میلادی نیز به ۰.۷۵ درصد کاهش مییابد. آنها همچنین بر این باورند که رشد اقتصادی آمریکا در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۳ نیز از یک درصد فراتر نخواهد رفت… در امریکا افزایش شدید نرخ بهره میتواند موجب کاهش تولید و افزایش بیکاری شود.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet