پولدارها شانس قبولی بیشتری در دانشگاههای دولتی دارند
طبقاتی شدن آموزش با اجرای برنامه خصوصی سازی در حکومت جمهوری اسلامی منجر به آن شده است که فرزندان لایه های محروم جامعه از شانس و امکان بسیار کمی برای تحصیل بویژه در سطح عالی برخوردار باشند.
نظام آموزشی طبقاتی؛ امکانات آموزشی در خدمت ثروتمندان
رویداد۲۴ در گزارشی نوشت : عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: عدالت آموزشی مقوله چند مولفهای پیچیده است که حل آن به تنهایی در یک مصوبه امکان پذیر نیست.اتفاقی که در کنکور رخ داد شاید کمتر از ۱۰ درصد حل این مسئله باشد.به گفته او، این مسئله را میپذیریم که اگر مصوبهای در کنکور اتفاق بیفتد، سامانههای موجود در کشور خود را تطبیق میدهند تا بتوانند عدالت آموزشی را از مسیر خودش با امکانات و مولفههای قدرت و ثروت خارج کنند.: شانس قبولی دهکهای بالاتر جامعه نسبت به اقشار ضعیفتر با معدل مساوی بیشتر است…طبق آمارهای موجود وضعیت عدالت آموزشی هم اکنون در وضعیتی که کنکور مبنای ورود به دانشگاه هاست اصلا مناسب نیست و حتی بحث معدل وضعیت را بدتر میکند، یعنی در مناطق محروم ترم در معدلهای مشابه هم افرادی که مربوط به دهکهای ثروتمندتر جامعه هستند بیشتر قبول شده اند.
خانوارهای کارگری توانایی تامین هزینه آموزش فرزندان خود را ندارند!
ایرنا -دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور با تاکید بر اینکه دستمزد باید قدرت پس انداز به کارگر بدهد، افزود: با حقوق و دستمزدی که کارگران میگیرند تنها از عهده هزینه خوراک برمیآیند در حالی که هزینههای مسکن و درمان به تنهایی بخش اعظمی از حقوق کارگران را می بلعد و جایی برای پس انداز یا هزینههای تحصیل و آموزش نمیگذارد.وقتی کارگر با مزد کم رو به رو میشود ناچار است یا برای امرار معاش و تامین خانواده خود به شیفت های طولانی کار روی بیاورد یا اعضای خانواده را برای گذراندن چرخ زندگی به کار کردن ترغیب کند. حاصل این شرایط ترک تحصیل فرزندان کارگران است و پیامدهای نامطلوبی به دنبال دارد…
گسترش مدارس خصوصی به سود کدام لایه های اجتماعی است؟
روزنامه تعادل در گزارشی به قلم گلی ماندگار نوشت ؛ بعد از دو سال که آموزش به صورت مجازی صورت میگرفت. بالاخره با فروکش کردن کرونا مدرسهها در ماههای پایانی سال حضوری شدند. اما حالا با پایان گرفتن امتحانات و فرا رسیدن فصل تابستان و تعطیلی روتین مدارس، بار دیگر مساله ثبت نام و شهریهها به یکی از موضوعات داغ این روزها تبدیل شده است. مدارس دولتی که تکلیف شان کاملا مشخص است هنگام ثبت نام حق ندارند پولی بابت شهریه از اولیای دانشآموز دریافت کنند. مسالهای که هر سال ذکر میشود اما در نهایت باز هم صدای اعتراض اولیای دانشآموزان بلند میشود که مدارس به طرق مختلف و با بهانههای گوناگون مبالغی را از آنها دریافت میکنند. در واقع آموزش رایگان در کشور سالهاست که به دست فراموشی سپرده شده و از زمانی که بعضی مقامات به این نتیجه رسیدند هیچ کدام از مدارس موجود در کشور برای تحصیل فرزندانشان مناسب نیستند و خود مدرسهای راهاندازی کرده و آن را غیر انتفاعی نام گذاشتند و بعد از آن مدارس هیات امنایی به میان آمد و … دیگر بساط تحصیل رایگان در کشور برچیده شد. این در حالی است که هنوز قانون آن وجود دارد و البته بدون ضمانت اجرایی در گوشهای خاک میخورد و کسی هم سراغ آن را نمیگیرد. بماند که همین دو سال کرونا و محرومیت برخی دانشآموزان از دسترسی به وسایل الکترونیک برای استفاده از کلاسهای مجازی باعث شده بسیاری از آنها ترک تحصیل کرده و به جمع کودکان کار بپیوندند و نان آور خانواده شوند اما بیتوجهی به امر تحصیل کودکان و نوجوانان برای جامعه ما که داعیه افزایش جمعیت داریم میتواند آینده را کمی تیره و تار کند، چرا که یکی از زیر ساختهای مهم فرزند آوری در جامعه برخورداری تمامی افراد از آموزش و پرورش رایگان است…
۴ تا ۳۵ میلیون تومان شهریه «ثابت»؛رییس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش از اعلام شهریه مدارس غیردولتی خبر داد و سقف و کف شهریه دریافتی مصوب در سه دوره ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم را اعلام کرد.رییس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه بر این اساس کمترین شهریه مصوب ثابت چهار میلیون تومان و بیشترین شهریه ۳۵ میلیون تومان خواهد بود که در سامانه مشارکتها برای هرمدرسه مشخص شده است. سقف شهریه مصوب برای دوره متوسطه دوم، ۳۴ میلیون تومان، برای دوره متوسطه اول، ۳۳ میلیون تومان و برای دوره ابتدایی ۲۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است و شهریهای بالاتر از رقم اعلام شده نخواهیم داشت. محمودزاده ادامه داد: بار دیگر تاکید میکنم که شهریه اعلامی، شهریه ثابت است که میتواند به آن افزوده شود…خسرو پیرانی، کارشناس آموزش درباره تاکید وزارت آموزش و پرورش بر ثابت بودن شهریههای اعلام شده و اینکه هر مدرسه تا چه میزان میتواند هزینه متغیر به این شهریه ثابت اضافه کند به تعادل میگوید: وقتی تاکید میشود که شهریههای اعلام شده ثابت است در واقع به صورت غیر مستقیم دست مدارس را برای دریافت هر میزان شهریه متغیر که میخواهند باز گذاشتهاند. در حال حاضر کمتر مدرسه غیر انتفاعی به خصوص در دوره متوسطه را پیدا میکنید که هزینهاش کمتر از ۶۰ تا ۷۰ میلیون تومان برای یک سال باشد…
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet