حراج آثار تاریخی چرا؟
حکومت جمهوری اسلامی در ستیز و دشمنی با تاریخ و هویت ملی به تارج ارثیه و اشیای تاریخی کشور دست زده است.
امت اسلامی به جای هویت ایرانی
گزارش «اعتماد» از حاشیههای هفتمین حراج ملی در حوزه هنر کلاسیک:آثار نفیسی از دوره تیموری، صفویه، زندیه و قاجاریه بخشی از آثار تاریخی چکش خورده در هفتمین حراج ملی بود.
نسخه خطی متعلق به دوره تیموری، حلقهای با نگین عقیق از دوره صفوی، اثر خوشنویسی مربوط به دوره صفوی، سینی قلمزنی متعلق به دوره زندیه، پردهای با قدمت سیصد سال و آثار متعددی از دوره قاجار، اینها بخشی از آثار تاریخی چکش خورده در هفتمین حراج ملی بود که هفته گذشته در حوزه هنر کلاسیک و اسلامی برگزار شد. این نخستینبار نیست که آثاری با ارزش و قدمت قابل توجه تاریخی در حراج ملی عرضه میشوند، اما از آنجا که در دورههای گذشته، آثار هنرمندان معاصر بالاترین فروش را داشتند، آثار تاریخی ارایه شده، در سکوت خبری چکش خوردند و فروش آنها چندان مورد توجه قرار نگرفت. در هفتمین حراج ملی اما آثار تاریخی مربوط به دوره قاجار، بالاترین قیمت را به خود اختصاص دادند و شاید حساسیتی که هنوز از طرح ناپخته مجلس درباره خرید و فروش آثار تاریخی در افکار عمومی و رسانهها باقی مانده بود، باعث واکنشهایی به این اتفاق شد. خرید و فروش آثار تاریخی در هفت دوره گذشته حراج ملی به دور از هیاهو و سر و صدا صورت گرفته و کسی نمیداند که آثار فروخته شده در دورههای قبل هنوز در کشور هستند یا خارج شدهاند. اما در مورد تصاویر اخیر منتشر شده در حراج ملی، مرتضی ادیبزاده، رییس اداره کل موزههای وزارت میراث فرهنگی در واکنشی که در فضای مجازی داشت، اعلام کرد این برنامه مجوزی از این وزارتخانه نداشته و «با توجه به قدمت و نفاست این آثار، خروج آنها از کشور ممنوع بوده…
اما سوال این است که چرا مسوولان میراث فرهنگی کشور ترجیح میدهند در مورد دورههای گذشته این حراجی، فرشهایی با قدمت بیش از ۱۵۰ سال، نقاشیهای کمالالملک و آثار مربوط به دوره صفویه و زندیه که در دورههای قبل ارایه یا فروخته شدهاند، سکوت کنند و بر همین موج اخیر رسانهای سوار شوند و خود را مخالف این اتفاق نشان دهند. آنچه همچنان قابل تامل است، غیبت معنادار متولی اصلی میراث فرهنگی کشور در چنین رویدادهایی و در عین حال بیتوجهی به نقش قانونی وزارت میراث فرهنگی از سوی برگزارکنندگان حراج ملی است.
بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام و کمیته امداد خمینی آثار تاریخی را به بیگانگان می فروشند
اعتماد در ادامه گزارش نوشته است ؛ اشیایی که دستگاههایی مثل بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام و کمیته امداد و بسیاری از نهادهایی که اشیای تاریخی در اختیار دارند هنوز مستندسازی نشده و وزارت میراث اطلاعات دقیقی در خصوص اشیای تاریخی و فرهنگی منقول در اختیار این نهادها ندارد…
مروری بر حراج برخی آثار تاریخی و با قدمت بیش از ۱۵۰ سال که در حراج ملی طی سالهای ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۰ عرضه و فروخته شده است: نسخ خطی (کتابت در قرن ۱۹ و ۱۴ م)، صحیفه سجادیه (۱۶۸۴ م)،گلستان سعدی (۱۲۹۵ م)، قرآن کریم (دو دهه اول قرن ۱۹ و دهه هفتم قرن ۱۷ م)، کالیگرافی (دوره صفوی و دوره زندیه)، شاهنامه فردوسی (دوره صفوی)، یاقوت المستعصمی (۱۳۳۰ م)،عجایبالمخلوقات (دوره تیموری)، مینیاتور (دوره صفوی)، تنگ و کاسه از جنس برنز و برنج (دوره زندیه)، جلد لاکی (قرن ۱۹ م)، سیاه قلم (قرن ۱۹ م)، پرده (قرن ۱۹ م)، سنگ انگشتر عقیق یاس (۱۶۱۶ م)، فرش ابریشم تبریز (دوره صفوی) و …
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet