خصوصیسازی آموزش به نفع چه کسانی است؟
بر اساس آمار رسمی ۸۱ درصد قبولی کنکور از میان خانواده های مرفه بوده است. این در حالی است که به دلیل سطح و میزان درآمد ماهیانه تعداد زیادی از فرزندان طبقه کارگر و لایههای زحمتکش جامعه به دلیل عدم استطاعت مالی از تحصیل باز میمانند.
شکاف طبقاتی و نظام ناعادلانه آموزشی
نایب رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور با بیان اینکه بیعدالتی آموزشی وجود دارد، گفت: چرا باید ۸۱ درصد قبولی کنکور برای دهک های بالای جامعه باشد و سهم دهکهای پایین جامعه کمتر از ۲۰ درصد بوده که این گواهی بر ناعدالتی آموزشی در کشور است.به گزارش ایسنا، محمدحسن آصفری در تذکری به وزیر آموزش و پرورش گفت: آمار قبولیهای کنکور در تهران نشان می دهد که ۸۱ درصد قبولیها متعلق به طبقه بالا شهر بوده و کمتر از ۲۰ درصد متعلق به دانشآموزان پایین شهر تهران است که این یک ناعدالتی آموزشی بوده و باید وزارت آموزش و پرورش پاسخ دهد که چرا امکانات در اختیار دهکهای پایین جامعه قرار ندارد. با این وضعیت دانشآموزان دهکهای پایین جامعه نتوانستند در کنکور قبول شده و آنها پست و مسئولیت را در آینده در دست نمیگیرند و مسئولیتها تنها به دهکهای بالای جامعه میرسد…دانشآموزان طبقه پایین شهر به دلیل نداشتن پول نتوانستند در کلاسهای تقویتی کنکور شرکت کنند و قبول نشدند و این وضعیت برای طبقه بالاشهر برعکس بوده است و این ناعدالتی است.
بعلاوه ایرناپلاس گزارش داد: کارگران در دوگانه تامین معیشت یا آموزش فرزندانشان حیران ماندهاند…براساس مصوبه ماده ۴۱ قانون کار، در بهترین شرایط اگر همه مزایا مانند اصل مزد و مزایای جانبی مانند حق مسکن، بُن و حق فرزند را کامل به کارگر بدهند، حقوق آنان کفاف تامین نیاز هایی رفاهی را نمی دهد. هزینههای معیشت از درآمد بسیار بیشتر است…همه این موارد باعث شده توانایی ادامه آموزش برای فرزندان طبقه کارگر با مشکلات عدیدهای مواجه شود. در چنین وضعیتی، این تصور وجود دارد که تعداد زیادی از فرزندان طبقه کارگر به دلیل عدم استطاعت مالی از تحصیل بازمانند… اگر طبق قانون، دولت موظف است همه امکانات خود را در مورد آموزش و پرورش رایگان در همه سطوح و تسهیل و تعلیم آموزش عالی به کار برد، چرا برای قشر کارگر این امکانات را در نظر نمیگیرند؟
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet