سیل به بخش کشاورزی چقدر خسارت وارد کرد؟
طبق گزارشها تقریبا هیچ بخشی از تولید کشاورزی نیست که از خسارت سیل در امان مانده باشد. سیل در بسیاری از مناطق کشور درختان باغات را از جا کنده، دامها را با خود برده و تقریبا محصولی در مزارع باقی نگذاشته است.
روزهای سخت کشاورزان سیل زده در نبود بیمه و عدم توان مالی
اقتصاد آنلاین – باران سیلآسا در میانه تابستان از نتایج تغییر اقلیم است. تغییر اقلیم بیش از هر بخش دیگری کشاورزی را تحت تاثیر قرار داده و خسارات زیادی را بر این بخش وارد میکند. در روزهای اخیر ۱۸ استان کشور درگیر سیل بوده اند و در این استانها تقریبا هیچیک از زیر بخشهای کشاورزی از سیل در امان نمانده است. سیل در بسیاری از مناطق کشور درختان باغات را از جا کنده، دامها را با خود برده و تقریبا محصولی در مزارع باقی نگذاشته است.وزیر جهادکشاورزی، در جلسه مدیریت ستاد بحران وزارت جهاد کشاورزی در خصوص سیل اخیر با حضور وبیناری ۱۶ استان ، میزان خسارات در فاز اول را بیش از ۶ هزار میلیارد تومان در حوزههای مختلف کشاورزی اعم از دام، طیور، عشایر، قنوات، زنبورعسل، باغات و شبکههای آبیاری برآورد کرده است.
البته یکی از مسئولان در دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی، به اقتصاد آنلاین گفت: هنوز برای برآورد نهایی مجموع میزان خسارت سیل اخیر بر بخش کشاورزی زود است.به گفته این منبع آگاه؛ اطلاعیه سازمان هواشناسی حاکی از ماندگاری توده بارشی تا دوشنبه هفته جاری است که بر این اساس انتظار میرود، میزان خسارت در بخش کشاورزی افزایش داشته باشد. با توجه به اینکه در بلایای طبیعی اولویت با جان انسانها است، در حال حاضر تمامی ستادهای بحران در استانها سیل زده، تمرکز خود را بر این مهم گذاشتهاند.وی زمان اعلام دقیق مجموع خسارات وارده بر بخش کشاوررزی با توجه به گستردگی و ادامه آن، غیر قابل پیشبینی عنوان کرد.
تنها راهکار برای تعدیل این خسارات استفاده از بیمه کشاورزی است. اما، در کشور ما کشاورزان و دامدران به دلایل مختلفی حاضر به بیمه محصولات خود نیستند و جبران خسارت ناشی از بلایای طبیعی همواره یکی از مشکلات اصلی این بخش به دلیل عدم پوشش بیمهای مناسب بوده است. مدیرعامل اتحادیه دام سبک کشور، که یکی از پر خسارترین زیر بخش کشاورزی در سیل اخیر بوده است، به اقتصاد آنلاین از مهمترین دلایل عدم استقبال دامداران از بیمه کشاورزی را پایین بودن میزان جبران خسارات دانست. ارزیابی صندوقهای بیمه کشاورزی متناسب با ارزش محصول نیست، این امر پرداخت خسارت نسبت به ارزش محصول را پایین میآورد، به عبارت دیگر پرداختها حداقلی هستند. دلیل مهم دیگر، تاخیر در پرداخت خسارات است که با فاصله زمانی زیاد به کشاورزان و دامداران داده میشود…
به نظر می رسد، روزهای سختی پیش روی کشاورزان و دامداران خسارت دید از سیل باشد، چراکه جبران این حجم از خسارات برای کشاورزان و دامداران، در نبود بیمه کشاورزی و عدم توان مالی آنها، بسیار دشوار و زمان بر است.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet