دست طلاب و مراکز مذهبی از نظام آموزشی کوتاه!
طرح مجلس در مورد صدور مجوز به حوزههای علمیه برای تربیت طلاب مشاور و همچنین باز گذاشتن دست روحانیون برای صدور مجوز فعالیت مراکز مشاورههای مذهبی با مخالفت گسترده فرهنگیان و کارشناسان دانشگاهی روبرو شده است.
ثروت اندوزی با رواج تاریک اندیشی و جهل
اعتماد آنلاین- بعد از طرح جنجالی مجلس در مورد صدور مجوز به حوزههای علمیه برای تربیت طلاب مشاور و همچنین باز گذاشتن دست حوزهها برای صدور مجوز فعالیت مراکز مشاورههای مذهبی حالا چند صباحی است زمزمههایی شنیده میشود که گویا قرار است طلاب مشاور، در مدارس نیز با همان حکم «مشاور» فعالیت داشته باشند و به دانشآموزان کمک کنند. این اخباراما همانطورکه پیشبینی میشد با انتقادهایی از سوی برخی از مسوولان و مدیران مدارس و والدین دانشآموزان همراه شد. این انتقاد و نگرانی والدین و معلمها به این بعد از مساله است که چه کسی یا چه نهادی میتواند کیفیت دانش و مهارت این طلاب را برای حل مشکلات روانشناختی دانشآموزان تایید کند؟
طرح «اصلاح ماده یک قانون تشکیل سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور» که به امضای ۶۹ نفر از نمایندگان مجلس رسیده، همچنان بلاتکلیف و یکی از چالشهای میان نهادهای مشاورهای و مجلس است. طرحی که در صورت تصویب باعث میشود تا از آن به بعد مرکز مدیریت حوزههای علمیه کشور بتواند به صورت مستقل برای مراکزی که تمایل دارند مجوز مشاوره با رویکرد «دینی و اسلامی» صادر کند ضمن آنکه میتواند برای طلبههای داوطلب – که احتمالا باید دورههای آموزشی را سپری کرده باشند- نیز گواهینامه مشاوره صادر کند.
در توجیه این طرح که دو ، سه ماه قبل توسط کمیسیون اجتماعی مجلس اعلام وصول شده آمده است: با توجه به اینکه در ۲۵ استان کشور رشته «مشاوره اسلامی» توسط حوزههای علمیه دایر شده و نیز با توجه به مرجعیت دینی حوزههای علمیه و ضرورت استقلال آن، لازم است صلاحیت اعطای مجوز مشاوره با رویکرد دینی و اسلامی به صورت مستقل در اختیار مرکز مدیریت حوزههای علمیه کشور قرار بگیرد.اشاره بانیان این طرح به مراکز دینی متعددی مانند «پژوهشگاه حوزه و دانشگاه» و موسسه خمینی و مرکز تخصصی خمینی و… است که گفته میشود مدتهاست رشته «مشاوره اسلامی» در آنها دایر شده است. این طرح گرچه هنوز به صحن خانه ملت نیامده است و در مرکز پژوهشهای مجلس درحال بررسی است اما، از همان زمانی که خبرآن در یکی – دو هفته گذشته منتشر شد، با انتقادها و واکنشهای فراوانی از سوی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور و نیز انجمن روانشناسی ایران و البته تعداد زیادی از روانشناسان و متخصصان این حوزه مورد نقد و شکایت قرار گرفت بهطوریکه این دو سازمان طی نامههایی به رییس مجلس شورای اسلامی خواستار باز پسگیری این طرح شدند….
حضور طلاب در مدارس اما به چندین سال قبل و زمان اجرای طرح «امین» برمیگردد. طرح مدارس «امین»، طرحی است که براساس آن روحانیون حدود ۳۰ ساعت در هفته، در مدارس فعالیت فرهنگی و تربیتی دارند و برای تحقق این هدف روحانیون باید متناسب با نیازهای پایههای تحصیلی ابتدایی و متوسطه اول و دوم آموزش ببینند و گزینش شوند. طرحی که به گفته حسین ملانوری، عضو ستاد همکاریهای حوزههای علمیه و آموزش و پرورش امسال در بیش از ۲۰ هزار مدرسه اجرا خواهد شد.همچنین سال گذشته روزنامه کیهان نیز با ارایه پیشنهادی برای بهکارگیری طلاب در مدارس به عنوان مسوولان امور تربیتی نوشته بود: یکی از راهکارهایی که پیش از این هم ارایه کردیم، استفاده از خیل انبوه روحانیون و طلاب جوان برادر و خواهر مومن و بااخلاقی است که در حوزههای علمیه پرورش یافته و با تسلط به علم روز و آشنایی با زبان جوانان میتوانند در مدارس به عنوان متولی نهاد امور تربیتی و پرورشی استقرار داشته و منشأ بسیاری از اتفاقات و اثرات تربیتی شوند… طلاب چگونه و با چه معیاری قرار است که به عنوان مشاور در مدارس به دانشآموزان مشاوره بدهند؟…
دکتر تهمینه کمالیان، کارشناس مشاوره در این زمینه معتقد است: من فکر میکنم طرحی که در مورد مشاوران در مجلس در حال بررسی است، غیرتخصصی و کارشناسی نشده است چرا که اولین آسیب آن میتواند این باشد که مسائل آموزشی – فرهنگی با دیدگاههای مذهبی – سیاسی آمیخته شود. وی با ذکر اینکه به نظر میرسد این پیشنهاد در راستای ایجاد اشتغال برای طلاب است، گفت: به نظر میرسد مدیران حوزوی بسیار “بزرگ منشانه” به تحصیلات و اشتغال طلبههای خودشان نگاه میکنند!اگر اینچنین باشد هر دانشگاه و مرکز دیگری هم میتواند بگوید مثلا من میخواهم مجوز دفتر وکالت بدهم درحالی که چنین مجوزی باید بسیار سختگیرانه صادر شود….
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet