بحران بی آبی و خشکسالی فزاینده
گزارشها نشان میدهد «بحران خشکسالی» در ایران گسترش یافته و حدود «۸۰ درصد» خاک کشور را درگیر خود کرده است…
بیآبی و کمآبی فزاینده و محروم ماندن میلیونها انسان از ابتداییترین و درعینحال حیاتیترین نیاز زندگی موجب بروز اعتراضهایی زیاد در جای جای میهن شده است. قابل توجه است که بهعلت تغییرهای زیانبار آبوهوایی در جهان، سیل و جنگلسوزی و توفانهای ویرانگر و خشکسالی و کمبود آب پدیدههایی جهانی شدهاند، اما در خاورمیانه و بهویژه در کشور ما وضعیت آب آشامیدنی و کشاورزی وخیمتر است. واقعیت امر این است که در دهههای اخیر برداشتهای بیرویه، غیرعلمی و کارشناسینشده از منابع آب صورت گرفته است: از ساخته شدن کارخانههای آببَر و سدهایی که در مکانهایی نامناسب احداث شده و نباید احداث میشدند گرفته تا حفر شمار کثیری چاه آب درنهایت سطح آبهای زیرزمینی را بهطورفاحش کاهش داده از اینجملهاند.
روزنامه «اعتماد» چاپ تهران، در شماره روز دوشنبه بیست و یکم شهریورماه خود نوشته است که بر اساس «شاخص خشکسالی ۱۲ ماهه منتهی به پایان مردادماه»، جز بخشهای پراکندهای در «دامنههای البرز، شمال غرب، شمال شرق، مرکز و جنوب شرق» که در شرایط «نرمال» هستند، «اکثر مناطق کشور» تحت تاثیر «خشکسالی خفیف تا بسیار شدید» است.
در بخش دیگری از گزارش اعتماد، با استناد به بررسیهای «سازمان هواشناسی» که به هیئت دولت جمهوری اسلامی ایران ارایه شده، «۳۱ درصد» پهنه استانهای ایران در وضعیت خشکسالی شدید، «۲۸.۹ درصد» تحت شرایط بسیار شدید، و «۲۰.۲ درصد» پهنه استانهای کشور تحت شرایط خشکسالی متوسط قرار گرفتهاند.
در عین حال، روزنامه «شرق» چاپ تهران، چهارم خردادماه ضمن اشاره به گسترش «بحران آب و کشاورزی» و با استناد گزارش سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد، آورده بود که با «تشدید بحران تنش آبی» و «بحرانهای جهانی افزایش قیمت مواد غذایی»، احتمال آن میرود که ایران «۷۰ درصد از زمینهای کشاورزی» خود را در سالهای آتی از دست بدهد.
میثم جعفرزاده، رئیس مرکز «جهاد آبرسانی» وزارت نیرو دولت سیزدهم جمهوری اسلامی هم اسفندماه ۱۴۰۰ گفته بود که در حال حاضر «بیش از هشت میلیون نفر» از جمعیت روستایی ایران درگیر «تنش آبی» هستند.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet