هشدار درباره انباشت خودرو و آلایندهها در کلانشهرها
وعدههای دولتها برای توسعه و تجهیز حملونقل عمومی از ساخت و خرید اتوبوس و واگن مترو گرفته تا واردات تاکسیهای برقی و هیبریدی تاکنون به دلیل نبود بودجه، سوء مدیریت، تحریم و … محقق نشده است.
ستاره صبح – الهام صالحی: اکنون حل مشکل ترافیک مانند آلودگی هوا وظیفه چند نهاد دولتی است که بعضاً به دلیل تأمین نشدن منافع و نبود مدیریت یکپارچه و … کارایی نداشته است. شهروندان تا یک هفته دیگر با بازگشایی مدارس ، دانشگاهها و … دوباره همچون سالهای گذشته در محاصره ترافیک و آلودگی هوا قرار خواهند گرفت. البته آنچه اکنون در تهران جریان دارد در کلانشهرهای دیگر مانند اصفهان، مشهد، تبریز و … نیز در جریان است، زیرا خودرو تولید و به خیابانها سرازیر می شود، اما خودروهای فرسوده خارج اسقاط نمی شوند. این در حالی است که طبق قانون باید متناسب به ورود خودروهای نو خودروهای فرسوده اسقاط شوند. آمارها نشان میدهد که اسقاط خودروهای فرسوده صورت نمیگیرد. در این ارتباط سرهنگ محمد رازقی، معاون عملیات پلیس راهور تهران در گفتوگو باخبر آنلاین درباره مشکل ترافیک همراه با نزدیک شدن به ماه مهر گفت: علت اصلی ترافیک تهران به ظرفیت معابر و تعداد خودروهایی که در شهر هستند مربوط میشود، تقریباً ۸ برابر ظرفیت معابر شهر تهران خودرو و موتورسیکلت وجود دارد. در ادامه نظرات وی را میخوانید.
ترافیک و آلودگی هوا
رزاقی میگوید: ما نتوانستیم برنامهریزی دقیقی داشته باشیم و از حداکثر معابر استفاده نکردیم، ضمن اینکه زیرساختهای لازم را نداریم. مثلاً در خصوص وسیله نقلیه عمومی ضعیف هستیم، حداکثر خدمترسانی وسایل نقلیه اعم از تاکسی، اتوبوس و مترو جوابگوی نیاز موجود نیست، درصد استفاده از خودروی شخصی زیاد است و فرهنگ رانندگی هم متأسفانه پایین است؛ همه این موارد کمک کرده که ما یک معضل بزرگی در شهر تهران داشته باشیم به نام ترافیک. ترافیک دو معضل دیگر برای تهران ایجاد کرده است، یکی از آنها مسئله ایمنی است، به دلیل وضعیت ترافیک و حملونقل متأسفانه ما در تهران سالی ۶۰۰ نفر فوتی در محل حادثه و همچنین حدود ۲۰ هزار نفر تصادف جرحی در سال داریم. معضل بعدی که ترافیک برای تهران درست کرده آلودگی هوا است، معمولاً در نیمه دوم سال حوالی آذر و دی تهران به اوج آلودگی میرسد. همچنین ترافیک زمان سفر در تهران را طولانی کرده است، این مسئله سبب شده اتلاف انرژی بیشتر شود و از همه مهمتر وقت شهروندان در ترافیک هدر میرود، بعضی مواقع تردد از یکطرف شهر به طرف دیگر دو ساعت طول میکشد.
ضرورت توسعه و گسترش حملونقل عمومی
معاون عملیات پلیس راهور تهران گفت: حدود ۲۲۰۰ تا ۲۳۰۰ اتوبوس و ۸۰ هزار تاکسی در شهر تهران فعالیت میکنند، این آمار کم است، زیرا درصدی از این اتوبوسها خراب میشوند و نیاز به تعمیر دارند. خیلی از تاکسیها به مردم خدمترسانی ندارند و بیشتر در خدمت سازمانها و شرکتها هستند. مترو هم در پیک ترافیک برای حملونقل جمعیت جوابگو نیست، همه این موارد سبب میشود مردم از وسایل نقلیه شخصی استفاده کنند و با این تصمیم مشکلات ترافیکی شهر تهران بیشتر میشود.
نیاز تهران به اتوبوس و مترو
معاون عملیات پلیس راهور تهران میگوید: سالهای ۹۵ و ۹۶ حدود ۶ هزار اتوبوس در شهر تهران بود، اما الانکه جمعیت بیشتر شده و به اتوبوس بیشتری نیاز است تعداد اتوبوسها حدود ۲۳۰۰ دستگاه شده است. نکته اینکه حدود ۳ میلیون از جمعیت تهران شناور هستند، یعنی صبح به تهران میآیند و بعدازظهر به شهرکهای اطراف تهران برمیگردند.
شناور شدن ساعت کاری ادارات
رزاقی افزود: مهرماه ترافیک تهران سنگینتر میشود، در مهر تردد ناوگان حمل بار تا ساعت ۹ شب ممنوع میشود، همچنین ساعت کاری ادارات قرار است شناور و ساعت کاری مدارس یک مقداری متفاوت شود. قرار است تغییر ساعتها شناور شود، یعنی مثلاً از ۷ تا ۹ صبح دست خود کارمندان است که چه ساعتی در محل کار حاضر شوند، با این وجود آنها متناسب با ساعتی که سرکار رفتهاند باید ۸ ساعت کار کنند. البته این ایده هنوز به مرحله تصویب و ابلاغ کردن نرسیده است.
راهکار
رزاقی درباره راهکار حل معضل ترافیک گفت: یکی از مواردی که به حل مشکلات ترافیکی تهران کمک میکند وجود مدیریت واحد شهری است، یعنی بجای چندین متولی در خصوص ترافیک یک متولی اصلی وجود داشته باشد، درواقع مدیریت ترافیک دست یک سازمان باشد، اما الآن شهرداری، پلیس راهنمایی و رانندگی و برخی دیگر در ترافیک تهران دخالت دارند به طوری که حرف اول و آخر را یک نفر نمیزند. درحالیکه در کشورهای دیگر مدیریت یکپارچه ترافیک دست یک سازمان است، چنین رویکردی کمک میکند در حل مسئله ترافیک تضاد منافع پیش نیاید و تصمیمات گرفتهشده محکم و لازمالاجرا باشد.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet