اخبار

“اعتصاب ها را به اعتراض ها گره بزنیم”

اعتراض های مردمی در سراسر کشور همچنان ادامه دارد. امروز شنبه نهم مهر ۱۴۰۱،  در کردستان اعتصاب عمومی اعلام شده، اهوازی‌ها در روز روشن غوغا کردند و تا شب در خیابان ماندند، در شهرهای گوناگون میهن بلادیده صدای معترضان بلند است ، در خارج کشور تظاهرات سراسری برگزار می‌شود.میرحسین موسوی خطاب به نیروهای مسلح: سمت حقیقت و ملت بایستید.نامه استادان دانشگاه تهران: سرکوب خشونت‌بار اعتراضات مردمی فورا متوقف شود….

اعتراض های مردمی در سرزمین ما وارد شانزدهمین روز خود شده است. بر اساس ویدئوها و اخباری که در فضای مجازی منتشر شده، روز شنبه، نهم مهر (اول اکتبر) در شهرهای کردستان اعتصاب برقرار است.
ساعت ۱۱ صبح روز جمعه، خبر پر از شادی و رقص، اعتراضات اهواز آمد. دیری نپایید که خبر حمله به معترضان پس از نماز جمعه در زاهدان رسید – جمعه‌ای که بسیاری آن را «جمعه خونین زاهدان» نام‌گذاری کرده‌اند. زنان روسری‌ها را برداشته‌اند و می‌چرخانند. شعارهای اهواز از این قرار بود:
“مرگ بر ستمگر، چه شاه باشه، چه رهبر”
“زن، زندگی، آزادی”
“ننگ ما، ننگ ما، رهبر الدنگ ما”
در چند شهر استان سیستان و بلوچستان هم اعتراض‌های مردمی تا بامداد شنبه جریان داشته و روز شنبه هم در برخی نقاط ادامه دارد.
به گزارش رسانه‌‌های ایران دو تن از افسران سپاه پاسداران در سیستان و بلوچستان، حمیدرضا هاشمی و محمدامین آذشکر و همچنین یک بسیجی به نام محمد امین عارفی کشته شده‌اند.
روز جمعه در حمله نیروهای انتظامی به معترضان در این استان دستکم ۵۸ کشته و بیش از ۲۷۰ زخمی شدند. به جز زاهدان، مأموران حکومتی در میرجاوه سیستان و بلوچستان هم به سمت معترضان شلیک کردند.  برخی از فعالان بلوچ می‌گوید در بین کشته‌ها کودکان هستند.
بر اساس خبرها و ویدئوهای منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی در تهران، کرج، اردبیل،اهواز، مشهد،کرمان،شیراز و چند شهر دیگر اعتراض‌های مردمی به طور پراکنده برگزار می‌شود.
در یکی از ویدئوها زنی در حال پخش اعلامیه‌ای است که در آن آمده است، “اعتصابات را به اعتراضات گره بزنیم”.
به گزارش دویچه وله، اعتراض‌های مردمی در ایران به شیوه‌های گوناگونی بیان می‌شود. علاوه بر تظاهرات و تجمع‌ها در شهرها، بریدن موی سر، رقص بدون روسری و اجرای موسیقی از جانب زنان توجه جهانیان را به خود جلب کرده است.
یکی از کلیپ‌های ویدیوئی که در خارج کشور طرفداران زیادی پیدا کرده، اجرای موسیقی از جانب دو دختر جوان در میدان آزادی تهران است.

حرکت‌های اعتراضی در شهرهای گوناگون جهان برای پشتیبانی از اعتراض‌ها مردمی در ایران آغاز شده است. در استرالیا به دلیل تفاوت ساعت نخستین اجتماعات و راه‌پیمایی‌ها برگزار شد.
تعداد بی شماری از ایرانیان مقیم کشورهای استرالیا، ژاپن و نیوزیلند روز شنبه اول اکتبر به خیابان‌ها آمدند و ضمن ابراز هم‌دردی با جان باختن مهسا امینی اعتراض خود را نسبت به عملکرد جمهوری اسلامی ابراز داشتند.
این تجمعات پیرو فراخوان سراسری صورت گرفت که از ایرانیان سراسر دنیا خواسته بود روز شنبه اول مهر در اعتراض به شرایط فعلی ایران در شهرهای محل زندگی خود به خیابان‌ها بیایند و خشم و نارضایتی خود را نسبت به عملکرد جمهوری اسلامی به گوش جهانیان برسانند.
در گزارش‌های منتشر شده جمعیت گسترده‌ای از ایرانیان در شهر مبلورن استرالیا، ولینگتون نیوزیلند، توکیو ژاپن و همچنین سئول کره جنوبی در این تجمعات اعتراضی حاضر هستند و شعارهایی علیه جمهوری اسلامی سر داده‌اند.

روز جمعه، هشتم مهر، اعضای انجمن قلم (پِن) بین‌الملل در هشتاد وهشتمین کنگره‌ جهانی خود بیانیه‌ای به سه زبان فارسی، کردی و انگلیسی منتشر کردند.
در این بیانیه مرگ مشکوک مهسا امینی، سرکوب “وحشیانه” معترضان و کشته شدن دست‌کم ١٣ نفر بر اثر حملات موشکی و پهپادی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به اقلیم کردستان عراق محکوم شده است.
اعضای انجمن قلم بین‌الملل ضمن اشاره به دستگیری، شکنجه و کشته شدن فعالان سیاسی و نویسندگان، شاعران، هنرمندان، کارگران، معلمان و دانشجویان در ایران نوشته‌اند: «در چهار دهه‌گذشته رژیم اسلامی ایران از طریق کشتار جمعی، شکنجه، زندانی کردن، سانسور و ممنوعیت بسیاری از آزادی‌ها قدرت خود را حفظ کرده است».
آنها همبستگی خود را با اعتراض های مردمی در مبارزه‌ برای رسیدن به آزادی و برابری و عدالت در ایران اعلام کرده‌اند.
اعضای این انجمن ادبی خواستار پایان سرکوب آزادی بیان در ایران شده‌اند و از مسئولان خواسته‌اند، “قاتلان مهسا” را محاکمه کنند.

میرحسین موسوی، از حصر پیامی در خصوص اعتراضات در ایران فرستاده و از نیروهای مسلح خواسته به جای نوکری قدرتمندان و جباران، در سمت درست حقیقت بایستند و با ملت همراه شوند. سایت کلمه متن کامل پیام میرحسین موسوی را منتشر کرده است.
آقای موسوی که بیش از یک دهه است در حصر به سر می‌رود در این پیام خود به جان باختن مهسا امینی اشاره کرده و می‌افزاید: «مهسا امینی، دختر ایران، دختر کردستان، دختر انسان که از أرزوهایش گرفته شد، با مرگ دلخراش خود، ، تاریخ را در زمین و آسمان ورق می‌زند.»
او همچنین در ادامه پیام خود با اشاره به اینکه خون مظلومان از قهر جباران قدرتمند است می‌افزاید: «روز مظلومان از زور ستمکاران پیروزمندتر است و نیز دین آنها از دین اجبار و اکراه ماشین گشتی‌ها، روشنایی‌بخش‌تر.»
موسوی در ادامه به نیروهای مسلح یادآوری کرده که عهد و پیمان آنها پاسداری از ایران و جان و مال مردم است.
سایت کلمه که اخبار مربوط به آقای موسوی را منتشر می‌کند در ادامه و به نقل از او می‌نویسد:«امروز که زنان و مردان ملت ما به یاد و نشان او و صدها مطالبه‌ی فراموش‌شده‌ی دیگر به‌پاخاسته‌اند هیچکس حق ندارد با دستور آمران، چون عاملی چشم‌بسته، در مقابل آحاد ملت خود بایستد و عهد و پیمان خود را با ملت خویش از یاد ببرد.»
آقای موسوی در پایان به نیروهای مسلح یادآوری کرده که توانایی‌هایی که به آنها محول شده برای دفاع از مردم است و نه برای سرکوب آنها. او در پایان خطاب به نیروهای مسلح که مردم را سرکوب می‌کنند می‌نویسد: «وظیفه شما حراست از مظلومان است نه نوکری قدرتمندان و جباران؛ برای آرامش توده‌های میلیونی و به‌ویژه فرودستان است نه تثبیت قدرت صاحب‌منصبان غافل. امید آنکه توفیق داشته باشید در سمت حقیقت، در سمت ملت بایستید.»

گروهی از اساتید دانشگاه تهران در نامه‌ای به مسئولان بلندپایه جمهوری اسلامی خواستار پایان فوری سرکوب خشونت‌بار اعتراضات مردمی و همچنین آزادی همه دانشجویان و معترضان بازداشت شده شدند.
در این نامه که تاکنون ۷۷ نفر از اساتید این دانشگاه آن‌را امضا کرده‌اند همچنین با اشاره به جان باختن مهسا امینی آمده است: «بی‌تردید اعتراض به مرگ مهسا امینی، نتیجه بی تدبیری و اصرار بر اجرای سیاست‌ها و روش‌هایی است که بارها کارشناسان و دانشگاهیان در مورد نادرستی آن هشدار داده‌اند»
این اساتید همچنین از مسئولان عالی‌رتبه کشور خواسته‌اند از ظرفیت دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی در حل و فصل تمام مشکلات استفاده شود.
انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها که این نامه را منتشر کرده در پایان نوشته است که تعداد اساتیدی که این نامه را امضا کرده‌اند در حال افزایش است.

به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet

Print Friendly, PDF & Email
دکمه بازگشت به بالا