نوزدهمین روز اعتراض های مردمی در ۱۰۳ شهر و اعتصاب در ۴۳ دانشگاه؛خیابان هم چنان در تسخیر دانشآموزان،
برای نوزدهمین روز متوالی خیابان از آن معترضان است، دانشآموزان، دانشجویان، و دیگر شهروندان گرویده به اعتراض های «مرگ بر دیکتاتور». همزمان معلمان با اعتصاب از اعتراضها حمایت کردند….
تجمعات اعتراضی در کشوربه صورتی پراکندهتر از روزهای قبل ادامه دارد و نیروهای امنیتی با سرکوب گسترده تلاش دارند به این اعتراضات پایان دهند.
شب گذشته در خیابان ولیعصر تهران تجمعهای پراکندهای برگزار شده و مردم با سر دادن شعارهایی، خشم و نارضایتی خود را از وضعیت کنونی در جمهوری اسلامی ابراز داشتند.
اختلال سراسری اینترنت همچنان در ایران ادامه دارد و کاربران با مشکلات بسیار میتوانند از پلتفرمهای پیامرسان و همچنین شبکههای اجتماعی استفاده کنند.
اعتراض ها در ۱۰۳ شهر از ۳۱ استان ایران و اعتصابات در ۴۸ دانشگاه ادامه یافت. تعداد کشتهشدگان در زاهدان به ۸۰ نفر رسید. شمار دستگیریها افزایش مییابد اما مقامات قضائی از آزادی ۴۰۰ نفر از دستگیرشدگان در تهران خبر دادند. شامگاه سهشنبه ۱۲ مهر اعتراض ها در منطقه تجریش تهران، نزدیک باغ فردوس ادامه یافت. در ویدیویی منتشره از دیواندره در کردستان دیده میشود که نیروهای نظامی و امنیتی به طور مستقیم بسوی معترضین شلیک کردند. در زاهدان نیز بنا بر گزارشها وضعیت “جنگی و نظامی” حاکم بوده است.
روز دوازدهم مهر دانشآموزان در شهرهای کرج، تهران، شیراز، مشهد، شهریار، ملارد، مریوان، سنندج و سقز، شهر زادگاه مهسا امینی، بعد از تمام شدن مدارس با برداشتن مقتعههایشان به خیابان آمدند و با شعارهایی چون «میکشم، میکشم، هرآنکه خواهرم کشت»، «زن، زندگی، آزادی»، «امسال سال خونه، سیدعلی سرنگونه» و «مرگ بر دیکتاتور» دست به اعتراض زدند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان در بیانیه دوم خود که فراخوان اعتصاب برای روز سهشنبه ۱۲ مهر بود و با شعار «تا آزادی، تا رهایی» آغاز میشد، از شجاعت دانش آموزان و شرکت گسترده آنان در «خیزش برابری، آزادی و رهایی» تقدیر کرد و خطاب به آنها نوشت:
«دانش آموزان عزیز، جوانان دهه هشتاد و نود، شجاعت شما ستودنی است. ما معلمان از شما درس “شجاعت، زندگی و آزادگی” میآموزیم. شما به شجاعانهترین زبان، در انظار جهانیان درس رهایی، برابری و آزادی را فریاد زدید؛ شما در حال مقاومت در برابر یکی از بیرحمترین دستگاههای سرکوب تاریخ معاصر خاورمیانه هستید و این شجاعت مثالزدنی و الهامبخش در تاریخ این سرزمین و فراتر از آن در سطح منطقه ماندگار خواهد شد. و شما در حال نوشتن برگهای زرینی از تاریخ قرن بیست و یکم هستید.»
در سقز دانشآموزان دختر و پسر بعد از تمام شدن مدارس به خیابان آمدند و شعار «ژن، ژیان، ئازادی / زن، زندگی، آزادی» سر دادند.
در شیراز، اصفهان، مشهد، سنندج، سقز، مریوان و کرج نیز اعتراضات ادامه پیدا کرد.
بنا بر ویدئوهای منتشره در بسیاری از تجمعات معترضان شعار “مرگ بر دیکتاتور” و “مرگ بر خامنهای” سر دادند. در تبریز نیز مردم معترض شعار دادند “از کردستان تا تبریز، فقر فساد و تبعیض”. دانشآموزان دربرخی مدارس شعار «دانشجوی زندانی، آزاد باید گردد» سر دادند و با این شعار از دانشجویان و اعتراضهای آنها حمایت کردند. این اقدام دانشآموزان نه تنها در شبکههای اجتماعی بسیار تحسینبرانگیز شد، بلکه از ورود اعتراضها در ایران به سطح بالاتری خبر میداد.
برای مثال در ویدئوی زیر دانشآموزان دختر با تجمع در حیاط مدرسه و نشستن روی زمین و کف زدن، درخواست آزادی دانشجویان زندانی را دارند.
آمار دقیقی از شمار جانباختگان و زخمیهای اعتراضات سراسری در ۱۹ روز اخیر وجود ندارد. “سازمان حقوق بشر ایران” مستقر در نروژ روز سهشنبه ۱۲ مهر تعداد کشته شدگان را ۱۵۴ نفر اعلام کرد اما این آمار، روزانه افزایش مییابد.
همچنین هنوز مشخص نیست چه تعداد از معترضان در روزهای گذشته بازداشت شدهاند. علی صالحی، دادستان انقلاب و عمومی تهران بدون ذکر آمار بازداشتیها، از آزادی ۴۰۰ زندانی دستگیر شده در اعتراضات خبر داده است.
روز سهشنبه ۱۲ بازداشت فعالان حوزههای مختلف به قوت خود باقی بود. در راستای سرکوب جنبش اعتراضی زن، زندگی، آزادی و پایان دادن به اعتراضهای سراسری، حکومت همچنان در شهرهای مختلف به بازداشت توام با خشونت فعالان مشغول است.
روز گذشته گلاله وطندوست، وکیل دادگستری و فعال حقوق زنان توسط نیروهای امنیتی در سنندج بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شد. او در سالهای گذشته وکالت پرونده تعدادی از زندانیان سیاسی و زنان قربانی خشونت را بر عهده گرفته بود.
آرین اقبال، فعال حقوق دیجیتال و مدافع آزادی اینترنت و کارشناس حوزه فناوری اطلاعات و شبکههای کامپیوتری نیز توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
آتفه چهارمحالیان، شاعر و فعال حقوق کودک را نیز بازداشت شد انا از نحوه بازداشت شد.
سپیده سالاروند، پژوهشگر اجتماعی و فعال حقوق کودک نیز از جمله افرادی بود که شب دوشنبه، یازدهم مهر توسط ماموران امنیتی بازداشت شد.
باید اشاره کرد که روز گذشته حمایتهای بینالمللی از اعتراضهای ایران همچنان ادامه داشت و در همین راستا سندیکاهای کارگری فرانسه با صدور یک بیانیه مشترک با اعتراضهای مردمی در ایران اعلام همبستگی کرد.
سندیکای کارگران نروژ نیز با صدور بیانیهای سرکوب اعتراضهای ایران را «وحشیانه» خواند و خواهان پایان دادن به خشونت شد.
از زمان آغاز اعتراضات سراسری در ایران گروهی از شهروندان نارضایتی خود را به این شکل نسبت به عملکرد جمهوری اسلامی نشان دادهاند.
اصغر فرهادی، کارگردان سرشناس که ریاست فستیوال فیلم زوریخ را برعهده دارد در سخنانی از اعتراضات مردمی در ایران حمایت کرد.
آقای فرهادی در حاشیه این فستیوال گفت: «در حالی که مشغول تماشای فیلمهایی بودیم که موضوع بسیاری از آنها انواع مختلف
ظلم سیستماتیک است، در ایران زنان و مردان شجاع برای آزادی و حقوق انسانی خود در خیابانها دست به اعتراض زدهاند.»
این کارگردان برنده اسکار در ادامه گفت: «ما از شجاعت این زنان و مردان شگفت زدهایم. آنها به ما امید میدهند.»
فرهادی در پایان هم از تماشاگران خواست که به افتخار معترضان در ایران به پا خیزند و از این طریق به مهسا امینی ادای احترام کنند.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet