جامعه پزشکی به نیروهای امنیتی: وارد بیمارستان نشوید، «برخورد قهری خیانت به کشور است»
شماری از اعضای جامعه پزشکی در واکنش به اعتراضات در ایران، سومین بیانیه خود در دو هفته گذشته را منتشر کردهاند و در آن خواستار تغییر رفتار نیروهای امنیتی و عدم ورود به بیمارستانها شدند. این اعضای هیأت علمی در بیانیه خود «برخوردهای قهری» را «خیانت به کشور» خواندند….
به گزارش روزنامه اعتماد، سومین بیانیه پس از آن منتشر میشود که نیروهای امنیتی «برای انتقال یکی از پزشکان بد حال بستری در بخش مراقبتهای ویژه، به فضای یکی از بیمارستانهای تهران» وارد میشوند.
در این بیانیه گروهی از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران به «شکستن حریم دانشگاه» و همچنین «دستگیری دانشجویان» اعتراض کردهاند و نوشتهاند «در روزهای اخیر شاهد اتفاق مشابهی در مورد یکی از دستیاران دانشگاه بودیم که در پی بروز علایم قلبی در CCU بستری شد.»
امضاکنندگان خواستار به رسمیت شناختن حق اعتراض «مسالمتآمیز» شدند و نوشتهاند «انتظار داریم ضمن تغییر روش، دانشجویان دستگیرشده در اولین فرصت آزاد شوند و از دانشجویان آسیب دیده دلجویی شوند. همچنین حق اعتراض در محیط علمی به رسمیت شناخته شده و زمینه اجرای آن فراهم شود.»
در این بیانیه آمده «برخورد قهری علاوه بر ناکارآمد بودن، موجب سرخوردگی و ناامیدی از اصلاح و تمایل بیشتر به مهاجرت از کشور میشود که خود خیانت به کشور عزیزمان است».
در بخشی از بیانیه سوم همچنین به حمله به «دانشگاه شریف» اشاره شده و در آن آمده «دانشگاه شریف که از سالها پیش به عنوان یکی از مراکز اصلی همکاری علمی با دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده است، در شامگاه ۱۰ مهر ۱۴۰۱ صحنه درگیری و خشونتی فراگیر و قابل اجتناب بود.»
در این بیانیه آمده که لازم است اقدامات درمانی و حمایتی لازم فراهم شود تا آسیبدیدگان «بتوانند بدون نگرانی از عواقب امنیتی برای درمان مراجعه نمایند.»
تا کنون در تصاویر منتشر شده، به ویژه در صحنههای جراحت معترضان، حضور نیروهای امدادگر در میان اعتراضات کمتر به چشم خوردهاند.
پیشتر در بیانیه نخست، دستکم ۳۵۰۰ تن از اعضای جامعه پزشکی خواستار تغییر رفتار مسئولان شده بودند.
آنها در متن بیانیه نخست بر «رعایت اسرار بیماران، عدم استفاده از وسایل پزشکی مثل آمبولانس برای امور غیر درمانی، رعایت بیطرفی پزشکان و ممنوعیت ورود هرگونه خشونت به فضای بیمارستانها و تامین امنیت مراکز درمانی» تاکید کردهاند.
گزارشها و تصاویر منتشر شده نشان میدهد نیروهای امنیتی در جریان اعتراضهای خیابانی از آمبولانس برای دستگیری معترضان، جابجایی نیروهای نظامی و یا دیگر مقاصد امنیتی استفاده میکنند.
در هفتههای گذشته ویدیوهایی منتشر شده است که معترضان، شماری از افراد بازداشت شده را از یک آمبولانس بیرون میکشند. در ویدیویی دیگر آمبولانس وارد یک پایگاه پلیس میشود.
بنابر گزارش روزنامه اعتماد بیانیه نخست خطاب به مردم ایران نوشته شده بود و در آن از رییس کل نظام پزشکی خواسته بودند تا موارد تاکید شده را دنبال کند.
نهادهای حقوق بشری، در اعتراضات قبلی هم گزارش داده بودند که ماموران، در بیمارستانها فضای امنیتی حاکم کرده بودند و مجروحان را بازداشت میکردند.
در بیانیه دوم که اعضای جامعه پزشکی بار دیگر با تاکید بر «رعایت بیطرفی» نوشتند، رییس سازمان نظام پزشکی به «بیتوجهی» به خواست جامعه پزشکی متهم شده است.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet