اجتماعی

دانشجویان مخالف تفکیک جنسیتی در سالن غذاخوری شدند

 شاید نحوه مواجهه برخی مسئولان با تجمعات دانشگاه است که دیگر دانشجویان تمایلی به شنیدن سخنان برخی مسئولان ندارند.

آرمان ملی: دانشگاه‌های کشور، این روزها دستخوش اتفاقاتی است که به سادگی نمی‌توان از کنار آن‌ها عبور کرد. تجمعات و اعتراضات دانشجویان از روز ۲۵ شهریور به بعد و پس از فوت مهسا امینی، دختر جوان اهل سقز رخ داد. دانشجویان دانشگاه‌های مختلف در تجمعات ادامه‌دار خود خواستار پاسخگویی مسئولان نه تنها در قضیه خانم امینی که سایر سیاست‌هایی شده‌اند که منجر به وارد شدن خدشه‌ به حوزه‌های اجتماعی و اقتصادی شده است. مسئولان دانشگاهی اما در برخی مواقع به انکار تجمعات می‌پردازند. با این حال ضد و نقیض‌هایی هم در این میان از دل صحبت‌هایشان بیرون می‌زند. برای نمونه هیات‌رئیسه دانشگاه صنعتی شریف اطلاعیه‌ای صادر کرده و در آن گفته: «دانشجویانی که نقش کلیدی در ناآرامی داشته‌اند تا اطلاع ثانوی اجازه ورود به دانشگاه را ندارند.» بنا به این اطلاعیه «این دانشجویان در اولین فرصت به کمیته انضباطی معرفی می‌شوند.» همین طور گفته شده که «از کمیته انضباطی می‌خواهیم که از تمام ظرفیت‌های قانونی همچون تعلیق و اخراج استفاده کند.»

اما در سوی دیگری از شهر، رئیس دانشگاه تهران به نوعی دیگر در خصوص نحوه برخوردشان با دانشجویان اشاره کرده و در واکنش به شکستن شیشه درِ ورودی خوابگاه حافظ، گفته: «همان شب از هر ۷ طبقه خوابگاه بازدید کردم؛ ورود نیروی انتظامی به خوابگاه کذب محض بود؛ هیچ دانشجویی هم دستگیر نشده بود.» او ادامه داده «هیچ دانشجویی به دلیل شرکت در تجمعات از خوابگاه اخراج نشده، فقط به یک دانشجو به‌خاطر کشف مواد مخدر ابلاغ شد که یک ماه خوابگاه را ترک کند!» با توجه به صحبت‌های محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران نمی‌توان به این نکته اشاره نکرد که حوادثی در یک ماه گذشته به وقوع پیوسته است . اما یکی از اکت‌هایی که دانشجویان در کنار اعتراضات خود در طول این مدت انجام داده‌اند، اعتراض به جدا بودن سلف‌های غذاخوری بوده. دانشجویان پسر و دختر برای روزهایی در کنار هم غذا خوردند و مسئولان که طرفدار تفکیک جنسیتی حتی در سلف‌های دانشگاه هستند، درهای سلف‌های غذاخوری را بستند و دانشجویان دانشگاه‌های مختلف اما غذاهای خود را برداشته و در محوطه بیرونی دانشگاه در کنار یکدیگر روی زمین نشسته و غذا خوردند. روز گذشته اما در جریان مقاومت برای عدم ورود دانشجویان به غذاخوری درهای سالن غذاخوری شکسته شدند . در اطلاعیه‌ای که گفته شد از سوی دانشگاه شریف، منتشر شد، به موضوع سلف‌های غذاخوری هم اشاره و گفته شد: «درباره اتفاقات روز اول آبان، تا پایان تعمیرات و فراهم شدن فضای آرامش، امکان صرف غذا در داخل سالن غذاخوری وجود ندارد!» همان‌طور که گفته شد، بستن درهای سلف دانشگاه شریف با مقاومت از سوی دانشجویانی که عضو بسیج دانشگاه‌ها هستند، همراه بود. بعد از این درگیری‌ها، تصویری در فضای مجازی تعداد ۱۰ دانشجو را نشان داد که در مکانی که گویا متعلق به محل تدفین شهدای گمنام جمع شده و مشغول گریه کردن در واکنش به مختلط شدن فضای غذاخوری بودند. اما در خصوص اظهارات متناقض مسئولان دانشگاهی درباره نحوه برخورد با دانشجویان دو نمونه از این اظهار نظرها در زیر آورده می‌شود تا خوانندگان «آرمان‌ملی» بیشتر در جریان این اظهارات قرار بگیرند.

بیانیه دانشگاه شریف خطاب به دانشجویان معترض

روابط عمومی دانشگاه شریف، در بیانیه‌ای آورده است که «ضمن تشکر از دانشجویان فهیم دانشگاه که همراهی و همیاری خوبی در حفظ نظم و امنیت دانشگاه دارند، با توجه به اتفاقات ناشایست رخ داده در روز یکشنبه (اول‌آبان ۱۴۰۱) در دانشگاه صنعتی شریف که عده‌ای دانشجوی قانون شکن به تخریب و هنجارشکنی در دانشگاه پرداختند، هیات رئیسه دانشگاه رفتارهای دور از‌ شأن محیط دانشگاه را به‌شدت محکوم و برای استمرار فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی، اعلام می‌کند؛ با توجه به صدمات وارده به سالن غذاخوری البرز امکان صرف غذا در داخل سالن وجود ندارد و تا زمان انجام و پایان تعمیرات و اطمینان از فراهم شدن فضای آرامش، غذا به‌ صورت بسته‌بندی شده در ضلع جنوبی سلف تحویل دانشجویان خواهد شد.» در ادامه این اطلاعیه تاکید شده است: «همچنین چنانچه مشخص شود افرادی به ضرب و شتم یا فحاشی پرداخته و موجب جراحت دیگران شده‌اند، به صورت موقت ورود آنها به دانشگاه ممنوع شده و در اولین فرصت به کمیته انضباطی معرفی می‌شوند. برای ایجاد و حفظ آرامش در دانشگاه، دانشجویانی که در ارزیابی اولیه انجام شده، نقش کلیدی در ایجاد ناآرامی داشته‌اند تا اطلاع ثانوی اجازه ورود به دانشگاه را نخواهند داشت.» هیات رئیسه دانشگاه صنعتی شریف در این اطلاعیه ضمن تاکید بر حفظ آرامش و استقبال از فعالیت‌های قانونمند و برگزاری برنامه‌های دارای مجوز، تکرار هرگونه رفتارهای دور از ‌شأن دانشگاه را مردود دانست و از کمیته انضباطی خواست که از تمام ظرفیت‌های قانونی خود همچون تعلیق، اخراج و غیره برای برخورد با این موارد استفاده کند.

اظهارات رئیس دانشگاه تهران در خصوص ورود لباس شخصی‌ها به دانشگاه

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران در نشست‌های ( پرسش و پاسخ ) در مواجهه با دانشجویانی که درباره عاقبت بی‌پرده صحبت کردن در تالار‌های دانشگاه ابراز بیم می‌کردند، به آن‌ها تضمین داد هیچ مشکلی برای هیچ دانشجویی که حتی سنگین‌ترین نقد‌ها را مطرح می‌کند به وجود نخواهد آمد. هیچ‌کس بابت اظهارنظرش حتی یک تذکر هم دریافت نمی‌کند. این باعث افتخار نظام جمهوری اسلامی ایران است که افراد به راحتی حرفشان را می‌زنند. او گفت: «بهترین ساز و کار برای رسیدگی به موارد خارج از عرف دانشگاهی که در جریان اعتراضات اخیر در دانشگاه‌ها رخ داد، ساز و کار کمیته انضباطی است. البته کمیته‌های انضباطی نباید جنبه تنبیهی صرف داشته باشند بلکه باید کارکرد تربیتی و ارتقادهنده به خود بگیرند.» رئیس دانشگاه تهران در پاسخ به آنچه تحت عنوان ورود نیروی لباس شخصی به دانشگاه عنوان شد، اظهار داشت: «تا آنجا که از سابقه به کار بردن اصطلاح لباس شخصی به‌خاطر داریم، این اصطلاح برای فضا‌هایی به کار برده می‌شده که برخوردی از سوی افرادی غیر از نیرو‌های انتظامی و امنیتی صورت می‌گرفته است. در کدامیک از تجمعات دانشجویانی که شعار آزادی سر می‌دهند و در محیط داخل دانشگاه صورت گرفت، فردی از نیروی انتظامی، امنیتی یا افراد غیردانشگاهی مداخله‌ای داشته است؟ کدام تجمع دانشجویی از سوی انتظامات دانشگاه به خشونت و درگیری کشیده شده است؟»در مدت این التهابات، دستور کار مدیریت دانشگاه که عدم تعرض به تجمعات دانشجویی از سوی حراست و انتظامات دانشگاه بوده، کاملاً روشن بیان شده و با کمترین نقص به اجرا درآمده است. آیا موردی را سراغ دارید که حین تجمعات شما که حتی فاقد مجوز قانونی هم بود، برخورد تندی از سوی انتظامات و حراست صورت گرفته باشد؟!» مقیمی گفت: «عناوین مختلفی مثل لباس شخصی و نیرو‌های امنیتی نباید به دانشگاه وارد شوند. دانشگاه تهران کمترین صدمه را در میان دانشگاه‌ها، از بحث ورود افراد غیر از انتظامات و حراست دانشگاه داشته است. اگر بخواهیم صادق باشیم باید گفت نهاد‌های امنیتی نسبت به اتفاقات دانشگاه بی‌تفاوت نیستند و تصاویری که از تجمعات برای رسانه‌های بیگانه فرستاده می‌شود را رصد می‌کنند.» اما دانشجویی که از پاسخ رئیس دانشگاه قانع نشده بود، پرسید آقای رئیس بالاخره لباس شخصی‌ها وارد دانشگاه شده‌اند یا خیر. مقیمی پاسخ داد: «اگر منظورتان افرادی است که غیر از نیرو‌های انتظامات دانشگاه که لباس فرم بر تن ندارند و با لباس عادی هنگام تجمعات یا جلوی در ورودی می‌ایستند؛ باید بگویم اعضای حراست دانشگاه فاقد لباس فرم هستند و همانند همه ما لباس عادی بر تن دارند؛ به این افراد لباس شخصی نمی‌گویند. بلکه کارکنان حراست، بخشی از بدنه رسمی دانشگاه هستند که وظایف محوله را انجام می‌دهند و همین نیرو‌های حراست دانشگاه که شما به اشتباه آن‌ها را لباس شخصی می‌نامید، ورودشان به تجمعات و کنترل در‌های ورودی دانشگاه تهران در حداقل‌ترین میزان ممکن اتفاق افتاد!»

 

 

به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet

Print Friendly, PDF & Email
دکمه بازگشت به بالا