هفتمین هفته اعتراض های سراسری همزمان موج حمایت از معترضان و اعتراض به جمهوری اسلامی در ایران و جهان همچنان ادامه دارد و مخالفان شامگاه گذشته نیز به خیابانها آمدند و علیه حکومت اسلامی و خامنه ای شعار های “مرگ بر دیکتاتور” ، خامنه ای قاتله؛ حکومتش باطله” سر دادند. این در حالی است که پیشتر حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران معترضان را تهدید کرده بود که دیگر به خیابان نیایند. …
دانشگاهها و موسسات آموزشی نیز صحنه اعتراض ها و تظاهرات است. ویدیوها و گزارشهای انتشار یافته، در شبکههای مجازی از برخورد خشونت بار مامورین امنیتی و لباس شخصیها با دانشجویان معترض در نقاط مختلف کشور حکایت دارد.
دسترسی کاربران به اینترنت، شبکههای اجتماعی و پیام رسانها در نقاط مختلف ایران همچنان بسیار دشوار و فقط با استفاده از فیلترشکن و پروکسی امکانپذیر است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، دانشجویان امروز دوشنبه در دانشگاههای صنعتی نوشیروانی بابل، خواجه نصیرالدین طوسی، امیرکبیر، الزهرا، شهید بهشتی، علامه طباطبایی و دیگر دانشگاهها دست به تحصن زدند.
شورای صنفی دانشگاههای کشور در این رابطه با انتشار تصاویری نوشت: «تحصن این دانشجویان در اعتراض به سرکوب گسترده دانشجویان و تعلیق غیرقانونی جمع کثیری از آنها صورت گرفته است.»
حکومت برای جلوگیری از ادامۀ اعتراض دانشجویان دست به تعلیق و اخراج موقت دانشجویان در برخی از دانشگاه ها و حتی خوابگاه ها زده است. شیوه خائنانه و ضد مردمی است که از زمان ستم شاهی تا به امروز بر دانشگاه ها اعمال می شود. جمعی از دانشجویان دانشگاه الزهرا به مدت یکماه توسط حراست از حضور در دانشگاه و خوابگاه دانشجویی محروم شده اند. در دانشگاه یزد نیز تعدادی از دانشجویان تعلیق و از خوابگاه اخراج شده اند. دانشگاه محقق اردبیلی تعدادی از دانشجویان را با محرومیت و تعلیق مواجه کرده است.
بیانیه جمع بزرگ دانشجویان دانشگاه تهران: دیگر چگونه به شما بفهمانیم که سرکوب شما جواب نمیدهد. از بازداشتهای کیلویی، تا آزار و شکنجه در اتاقهای حراست، تا باز کردن درب پردیسها به روی نیروهای امنیتی، از حادثه پردیس شمالی، پردیس فنی و کوی دانشگاه تهران و تا ممنوع الورود کردن فلهای دانشجویان و پروندهسازی کیلویی، در گستاخی و قانونشکنی کم نگذاشتهاید.
بار دیگر میگوییم: نه سرکوب ظالمانهتان و نه متنوع کردن روشهای آن، نمیتواند از جمع شدن ما جلوگیری کند؛ زیرا دانشجو در آگاهترین، شجاعترین و متحدترین مرحله تاریخی خود ایستاده است و تلاشهای شما برای تزریق ترس به جایی نمیرسد. بیهوده تلاش نکنید که با نشان کردن تعدادی دانشجو، صدای دانشگاه را خفه کنید. چرا که ما «یک ایده» هستیم و ایدهها کشته نمیشوند.
ما خواستار آزادی تمامی دانشجویان دستگیرشده، رفع ممنوع الورودی دوستانمان و عدم پروندهسازی برای دانشجویان، عزل معاونت دانشجویی وجهی و عزل سران حراست (سجاد خاکساری، حسین ایزدیار،مهدی شیرازی) که نقش اصلی را در سرکوب و شکنجه دانشجویان را داشتهاند، هستیم.
بنابراین برای محققشدن هرچه سریعتر مطالباتمان، روز سهشنبه ساعت ۱۲:۳۰ در صحن تمام دانشکدهها جمع خواهیم کرد.
دانشگاه علم و فرهنگ اعلام کرده است که کلاس های درس این دانشگاه ها به مدت دو هفته به صورت مجازی برگزار خواهد شد. در اطلاعیه ی معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی این دانشگاه از دانشجویان با عناوینی همچون اغتشاش گر نام برده شده است.
دانشجویان حذف شدنی نیستند
دانشجویان هنر دانشگاه الزهرا در بیانیه ای به این مناسبت نوشته اند: ما دانشجویان هیچگاه چنین ظلمی را نادیده نخواهیم گرفت. این بیانیه قدم نخست برای حل مشکل است. به حراست و ریاست دانشگاه هشدار میدهیم که اگر تعلیق دانشجوها را متوقف نکنند، راهی جز صدور بیانیه را در پیش میگیریم. در هیچ کلاسی شرکت نمیکنیم، فضای دانشگاه را ثانیهای آرام نمیگذاریم، و مطمئن باشید که لحظهای روی آرامش به خود نخواهید دید. دلیل این خشم را در تصمیمهای خود بجویید.
جمعی از دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر بیانیه ای در ادامه ی تحریم تمامی کلاس ها منتشر کرده و نوشته اند: ما دانشجویان دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با توجه به اتفاقات اخیر، سرکوب های گسترده، حمله نظامی به دانشگاه و دانشجویان، رفتار خارج از شان دانشگاه برای ممنوع الورود شدن دانشجویان و ممنوعیت استفاده از خوابگاه که قرار است محل اسکان و آرامش دانشجو باشد ضمن حمایت از تمامی دانشجویان از جمله علیرضا پورصفر و آراد رستم زاد در روز دوشنبه ۹ آبان در هیچ یک از کلاس های درسی خود حاضر نخواهیم شد. این کوچک ترین کاری است که در برابر جنایت ها و بی قانونی های این روز ها انجام می دهیم و از اساتید محترم که این هتک حرمت ها به دانشجو را دیده اند تقاضا داریم در برابر ظلم سکوت نکرده و از دانشجویان اعم از دانشجویان زندانی و دانشجویان ممنوع الورود شده حمایت کنید و صدای ما باشید.
دانشجویان آزاد واحد تهران غرب در بیانیه ای تاکید کرده اند: تا زمانی که برادران و خواهران ما از حضور در کلاس ها محروم هستند و یا در بازداشت به سر می برند، از حضور در کلاس ها خودداری می کنیم و ضمن تحریم کلاس های درسی به تحصن و اعتراضات به حق و مسالمت آمیز خود ادامه می دهیم. این دانشجویان از همه ی دانشجویان، اساتید و اعضای هیات علمی خواسته اند در کنار آن ها بایستند.
دانشجویان دانشگاه آزاد تهران واحد علوم تحقیقات، همچنین واحد شمال نیز دربیانیه ای اعلام کرده اند که کلاس های درس را تحریم می کنند.
دانشجویان دانشکده معدن دانشگاه تهران اعلام کرده اند کلاس های درس را تحریم می کنند.
دانشجویان دانشکده اقتصاد علامه طباطبایی نوشته اند: ما، جمعی از دانشجویان دانشکده اقتصاد، از روز «دوشنبه، نهم آبان» برای حمایت از دوستانمان، تا زمان حضور مجدد این عزیزان در دانشگاه و خوابگاه، در هیچ کلاس درسی حاضر نخواهیم شد و در محوطه دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی دست به تحصن خواهیم زد.
بیانیهی جمعی از دانشجویان دانشگاه علم و فرهنگ در تحریم کلاسها: ما، دانشجویان دانشگاه علم و فرهنگ تهران، در اعتراض به برخورد وحشیانه حراست حقیر دانشگاه و در اعتراض به مجازی شدن کلاسها به مدت دو هفته بدون عنوان هیچ دلیلی از سوی هیئت دانشگاه، ضمن به رسمیت نشناختن کلاسهای مجازی ، کلاسها را تحریم نموده و اعتصاب خود را اعلام میکنیم و همواره همپای هموطنانمان و سایر دانشجویان کشور به اعتراض به وضع موجود ادامه خواهیم داد.
بنابر گزارش ها امروز دوشنبه در دانشگاه های زیر تحصن و اعتراض های دانشجویی صورت گرفته است:
دانشکده حقوق دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه آزاد کردستان، دانشگاه تهران غرب، دانشگاه آزاد سنندج، دانشکده داروسازی رشت، دانشکده پزشکی علوم پزشکی البرز، دانشکده ادبیات و زبان خارجی دانشگاه تهران، دانشگاه نوشیروانی بابل، دانشکده نقشه برداری دانشگاه خواجه نصیر، دانشگاه شریف (مقابل سردر دانشگاه) دانشکدهی اقتصاد علامه طباطبایی، دانشکده ادبیات دانشگاه بهشتی، دانشگاه الزهرا، دانشگاه آزاد تهران واحد جنوب، دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه بهشتی، دانشکده مهندسی دانشگاه شیراز، دانشکده مهندسی انرژی و فیزیک دانشگاه امیرکبیر، مهندسی شیمی و علوم ریاضی دانشگاه شهید بهشتی.
بازداشت وحشیانه کریم محمدی در لاهیجان: کریم محمدی دانشآموختهی موسیقی دانشگاه هنر تهران، معلم پیانو و زبان آلمانی روز ۷آبان در شهر لاهیجان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
بنا به گفته همسایگان که شاهد بازداشت این فرد بودهاند حداقل ۲۰ موتورسوار لباس شخصی به همراه یک خودرو تیبا سفید کریم محمدی را درب منزل ربوده و به مکان نامعلومی منتقل کرده اند.
شایان ذکر است افرادی که قصد ممانعت از بازداشت وی را داشته اند از فاصله نزدیک مورد اصابت گلوله ساچمه ای و ضرب و شتم قرار گرفته اند.
حمید رستمی، دانشآموخته ارشد متالورژی دانشگاه تهران و مسئول آزمایشگاه در پردیس فنی امیرآباد دانشگاه تهران، روز شنبه ۷آبان در جریان یورش لباس شخصیها و بسیج به دانشکده فنی، ابتدا نیروها وارد آزمایشگاه شده و گوشی وی را چک کرده و سپس او را بازداشت کردند.
مهدیار کاظمی دانشجوی صنایع غذایی دانشگاه آزاد تهران شمال ورودی ۱۴۰۰، روز گذشته توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده و حراست دانشگاه به جای فرزند، گوشی همراه را تحویل خانواده داده است! تا بدین لحظه از نهاد بازداشتکننده و وضعیت ایشان اطلاعی در دست نیست.
دانشجویان بازداشتی روز ۷ آبان دانشگاه یزد که تاکنون از آنها خبری در دست نیست: امیر زندکریمی، امیر رحیمیان، محمد نصری، مهتاب مغنینژاد، حمیدرضا فربد.
علیرضا برادران دانشجوی کارشناسی ارشد رشته هوافضا دانشگاه صنعتی امیرکبیر، یکشنبه ۸ آبان با دعوت حراست دانشگاه به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات در خیابان برادران مظفر مراجعه کرد، اما امروز دوشنبه ۹ آبان با تماس با خانواده، از بازداشت و نگهداری خود در زندان اوین خبر داد. مسئولیت این بازداشت مستقیما بر عهده ریاست و حراست دانشگاه صنعتی امیرکبیر که خواهد بود.
محمد عرب، فعال دانشجویی و دانشجویکارشناسی ارشد مهندسی شیمی دانشگاه نوشیروانی بابل، صبح امروز ۹آبان، پس از احضار به اطلاعات سپاه و مراجعه به این نهاد، مجدداً بازداشت شد
رایحه حسینی فعال دانشجویی و دانشجوی جامعه شناسی دانشگاه الزهرا ورودی ۹۸، شامگاه شنبه شب ۷ آبان در منزل خود توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است. تا بدین لحظه از نهاد بازداشتکننده و وضعیت ایشان اطلاعی در دست نیست.
محمدجواد مقدسی دانشجوی کارشناسی علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی، روز ۳مهر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده و اکنون با وجود گذشت ۳۶ روز از زمان بازداشت، همچنان در زندان فشافویه به سر میبرد
حمیدرضا فربود، دانشجوی علوم ورزشی دانشگاه یزد، ۷ ابان در تجمعات درون دانشگاهی توسط نیروهای لباسشخصی ربوده شده است. تا بدین لحظه از نهاد بازداشتکننده و وضعیت ایشان اطلاعی در دست نیست.
پدرام حسینزاده دانشجوی مهندسی کامپیوتر دانشگاه مازندران ورودی ۹۷، روز ۸ آبان حوالی ساعت ۴ عصر پس از خروج از دانشگاه توسط نیروهای امنیتی ربوده شده است. تا بدین لحظه از نهاد بازداشتکننده و وضعیت ایشان اطلاعی در دست نیست.
محمد خانی دانشجوی دکترای رفاه دانشگاه علامه، بعد از گذشت یک هفته بستری شدن بدلیل جراحت شدید ناشی از برخورد چند گلوله در وقایع شبانگاه ۲۳مهرماه زندان اوین، روز گذشته مجددا به زندان اوین بازگردانده شد. این درحالی است که علیرغم پیگیری خانواده، با مرخصی وی جهت مراقبتهای پس از عمل تاکنون موافقت نشده است.
میلاد ربیعی، دانشجوی کارشناسی ارشد تاریخ دانشگاه مازندران، روز گذشته ۸ آبان ۱۴۰۱ پس از پایان کلاس و هنگام خروج از درب دوم دانشگاه با هجوم نیروهای امنیتی ربوده شده است. تا بدین لحظه از نهاد بازداشتکننده و وضعیت ایشان اطلاعی در دست نیست.
دفتر مولوی عبدالحمید، امام جمعه زاهدان روز یکشنبه در بیانیهای مندرجات بیانیه شورای تامین استان سیستان و بلوچستان که از سوی وزارت اطلاعات سپاه در مورد حادثه کشتار مردم زاهدان در روز جمعه ۸ مهر انتشار یافته است را غیر واقعی دانست و نوشت: «در بیانیۀ شورای تامین استان سیستانوبلوچستان سعی شده است صحنههای اصلی و واقعی تغییر داده شوند؛ از جمله اینکه گفته شده ۱۵۰ نفر به کلانتری حمله کردهاند و عدهای از آنان مسلح بودهاند که قصد تسخیر کلانتری را داشتهاند. در حالی که شاهدان عینی و مستند زنده بیان میدارند تیراندازی از کلانتری در حالی شروع شده که کسی نزدیک کلانتری حضور نداشته است.»
همچنین در این بیانیه آمده است: «مستند خود کلانتری یک سلاح کلت کمری و یک اسلحه ساچمهای را نشان میدهد و وجود سلاحی دیگر در دست کسی از مردم ثابت نیست. آیا معقول است یک کلانتری را که پر از مأموران مسلح و تجهیزات نظامی است با ابزار فوق تصرف کنند؟! اگر افراد مسلح بودند چرا حتی یک نفر از مأموران مستقر در کلانتری در صحنۀ درگیری مصلا و کلانتری کشته نشده است؟»
جنبش مردمی توان غلبه بر حاکمیت رژیم ولایت فقیه را در صورت تداوم خود و افزایش اتحاد عمل هرچه وسیع تر در میان نیروهای سیاسی، صنفی و اجتماعی را دارد، و به یقین زنان، کارگران، معلمان، بازنشتگان،جوانان، دانشجویان و دانش آموزان نقشی بی بدیل را در آن خواهند داشت. در بیش از هشت دهه اخیر، شعار جاودانی جنبش جوانان و دانشجویی، “اتحاد، مبارزه، پیروزی”، راهنمای عمل دانشجویان در مبارزه با استبدادهای حاکم بر کشورمان بوده است و درک اهمیت و به کارگیری این شعار در شرایط پر تلاطم، پر خروش و حساس کنونی از وظایف فعالان و کادرهای جنبش دانشجویی در کنار سایر جوانان رزم جوی میهنمان است. این شعار می تواند شعار کلیدی در راه اتحاد مردم در مبارزه کنونی خود علیه استبداد رژیم ولایت فقیه باشد.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet