اخبار

اعتراض های مردمی؛ تعطیلی بازارها و مغازه‌ها برای سومین روز متوالی

سران رژیم جمهوری اسلامی ایران سعی در القای فروکش‌کردن اعتراض های سراسری دارند. اما مردم خبرهای رسیده از شهرهای مختلف ایران اما از تداوم اعتراضات و اعتصابات حکایت دارند. به گفته یک مقام حکومتی “اعتراضات متوجه رأس نظام است”…

امروز پنج‌شنبه‌، سومین روزه در یادبود سومین سالگرد آبان خونین ۹۸ و در ادامه اعتراض های گسترده در آغاز سومین ماه سال جاری، اعتراض ها و اعتصاب ها در ده‌ها شهر میهن ما بار دیگر برپا خاست و مغازه‌ها و بازارها همچنان تعطیل شده و در مرکز علمی اعتراض ها ادامه دارد .
در شصت‌وسومین روز اعتراض های سراسری مردم و آخرین روز یادبود سومین سالگرد آبان خونین ۹۸، امروز پنج‌شنبه ۲۶ آبان مغازه‌ها و راسته‌های بازار در بسیاری از شهرها بسته بودند.وجه مشخصه این اعتراضات جدید هم‌گام بودن شهرهای بزرگ و کوچک است. در کنار کلان‌شهرهایی مانند تهران، اصفهان، سنندج، شیراز و کرمانشاه، در شهرهای کوچکی همچون فلاورجان، صومعه‌سرا، سرپل‌ذهاب و سرابله نیز مغازه‌ها بسته بودند.
اعتصاب بازارها و مغازه‌ها در شمار متعددی از شهرهای ایران نیز در خبرها و تصاویر منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی بازتاب گسترده‌ای داشته است. شیراز، تهران، یزد، کرمان، مرودشت و کرمانشاه و گرگان از جمله این شهرها هستند. در تهران معاون سردار قاسم رضایی، معاون فرمانده نیروی انتظامی صبح پنجشنبه با “مسوولان، روسای اتحادیه ها و هیات امنای بازار تهران” دیدار داشت و با آنها از لزوم “بازماندن بازار” و “خنثی‌کردن توطئه دشمنان در تعطیل بازار” سخن گفت. این در حالی است که در روزهای گذشته رسانه‌های نزدیک به حکومت یا مانع بسته‌شدن بازارها می‌شدند یا آن را نتیجه تحریک و تهدید معترضان می‌دانستند.
حسین صفار هرندی، مشاور ارشد سپاه پاسداران و عضو شورای تشخیص مصحلت نظام نیز اذعان کرد که اعتراضات که او آنها را “فتنه” خواند مستقیما راس نظام را نشانه رفته‌اند «همه تیرها به سمت رهبری نشانه رفته و دهان‌ها وقتی گشوده می‌شود الفاظ رکیکی می‌شنویم که تا به حال سابقه نداشته است.
به گزارش سایت زمانه، روز پنج‌شنبه سردار قاسم رضایی، جانشین فرمانده انتظامی جمهوری اسلامی در جمع عده‌ای از هیأت امنای بازار تهران بازاریان را تهدید کرد و گفت: “اجازه نخواهیم داد که به کسب‌وکار مردم خلل وارد شود.”
او تلویحاً تعطیلی بازارها را تأیید کرد و گفت: گزارشی روز گذشته دریافت شد مبنی بر این‌که عده از آشوبگران[ شما بخوان مردم جان به لب رسیده] به دنبال ناامن کردن فضای کسب‌وکار مردم بودند.” در دو روز گذشته راسته‌های بازار و مغازه‌های ده‌ها شهر تعطیل شدند و بزرگترین تعطیلی مغازه‌ها پس از انقلاب ۵۷ شکل گرفت. امروز (پنج‌شنبه) نیز به‌رغم تهدیدهای مقامات امنیتی این اعتصاب‌ها ادامه داشت.
در تهران، بازار بزرگ، بازار کفاش‌ها، بازار زرگرها، بازار آهن شادآباد و امام زاده حسن در منطقه ۱۷ تهران مغاره‌ها بسته بودند. کسبه و پارچه‌فروشان خیابان فلسطین تهران هم با بسته‌ نگه داشتن مغازه‌های خود به اعتراضات سراسری بازاریان پیوستند.
در اصفهان روزی که کشاورزان معترض دست به راهپیمایی زدند و شعارهای «رئیسی بی‌عرضه، برگرد برو به حوزه» و «مرگ بر این دولت مردم فریب» سر دادند، بازاریان و مغازه‌داران مناطق مختلف این شهر نیز به اعتراضات پیوستند و مغازه‌های خود را بستند. بازار بزرگ، بازار چهارباغ پایین، دروازه دولت و خیابان تختی اصفهان تعطیل بودند. در شهرستان‌های مبارکه و نجف‌آباد استان اصفهان هم کسبه مغازه‌های خود را تعطیل کردند.
مردم شهرهای کردستان مثل گذشته در بستن بازارها و مغازه‌ها فعال بودند. در روز پنج‌شنبه از جمله مغازه‌های شهرهای سنندج، بانه، سقز، دیواندره، بیجار، کامیاران، قروه، دهگلان، بوکان و مریوان در این استان تعطیل بودند.
در کرمانشاه، مغازه‌هایی هم که روز گذشته تعطیل نکرده بودند امروز به اعتراضات پیوستند. بازار سرپل‌ذهاب در استان کرمانشاه نیز تعطیل بود.
کسبه و بازاریان قزوین در برخی خیابان‌ها از جمله فلسطین و خیام مغازه‌های خود را بستند. در یزد نیز بازار طلافروشان بسته بود
در شهرکرد، مرکز استان چهارمحال و بختیاری، مغازه‌ها بسته بودند و کسبه اراک هم در سومین روز یادبود سالگرد آبان خونین ۹۸ از باز کردن مغازه‌های خود خودداری کردند.
روز پنج‌شنبه همزمان با این اعتراضات سراسری، سازمان حقوق بشر ایران اعلام کرد که شمار کشته‌شدگان در این مدت به دست‌کم ۳۶۲ نفر، از جمله ۴۳ کودک و ۲۶ زن افزایش یافته است.
این صحنه‌ها در خیابان‌های مختلف شیراز، مشهد، گرگان، ایلام، آباده، بابل، پیرانشهر، جوانرود، مرودشت، مهاباد، فلاورجان، شهریار، زرقان، آبدانان، روانسر، سردشت، اشنویه و سرابله واقع در استان ایلام نیز تکرار شد.
مردم ایران در تظاهرات عظیم، و تاریخی‌شان نشان دادند که تیزبین و هوشیارند و علت‌های فاجعه کنونی را به‌خوبی درک کرده‌اند و عاملان اصلی این وضعیت را نیز خوب شناخته‌اند. ‌مردم میهن ما با چنین حرکت‌ها و خصیصه‌هایی، با یکپارچگی و استقامتی اعجاب‌انگیز، رأی تاریخی‌شان در تأیید گذر از جمهوری اسلامی به حکومتی ملی و دموکراتیک را اعلام کرده‌اند. در مبارزهٔ امروز، مردم شرافتمند و زحمتکش ما زندگی خویش را وقف برقراری عدالت، آزادی، و حقیقت کرده‌اند و می‌کنند! مردم میهن ما برای برچیدن بساط جمهوری اسلامی فاسد و فساد‌پرور مبارزه می‌کنند! مردم میهن ما در راه برپایی حکومتی ملی و دموکراتیک به‌منظور برون‌رفت جامعه از بحران عمیق کنونی مبارزه می‌کنند!

به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet

Print Friendly, PDF & Email
دکمه بازگشت به بالا