با سردشدن هوا بازار لباسهای تاناکورا گرم شد
چندسالی است بازار شیراز با شروع فصل سرد و به دلیل گران بودن قیمت پوشاک زمستانه به پوشاک تاناکورا و دست دوم روی خوش نشان داده است.
خبرگزاری ایلنا، در گزارشی نگاهی به این بازار انداخته و توصیف خود را اینگونه آغاز کرده؛ چند رگال لباس را در گوشهای از پیادهرو قرار داده است و لباسها را از کیسههای سیاه بیرون میآورد و بر سر رگالها قرار میدهد، در فاصله چند صد متری چند دستفروش شبیه به هم هستند که لباسهای زمستانه را که عمدتا پوشیده شده هستند بر رگالها میگذارند. کمی بعد مشتری و خریداران این چنین پوشاکهایی که کم نیستند هر کدام لباسی را برمیدارند و پس از وراندازی و پذیرش کم و کاستیها آن را میخرند. قیمتهای پایین لباسهای زمستانه نسبت به قیمتهای بازار علاقهمندی بسیاری برای خرید پوشاک تاناکورا شده است. پوشاکهایی که عمدتا دست دوم هستند اما با قیمت بسیار پایین نسبت به جنسهای مشابه و نو عرضه میشوند و بسیاری راغب به خرید آن هستند. برخی از فروشندهها به مشتریهایی که توان خرید جنس بهتری دارند جنسهای با کیفیتتری را معرفی میکند که عمدتا مارک و خاص هستند. بسیاری خواهان لباس خارجی و به نوعی مارک هستند خواستار خرید چنین لباسهایی هستند که یا کمتر پوشیده شده و یا اینکه به نوعی وارد شده است و دست دوم نیستند. اگرچه این پوشاکها با قیمتی ارزانتر عرضه میشود اما از نظر بهداشت و تاثیر بر رکود تولیدات داخلی همواره مورد سوال بوده است.
رئیس اتحادیه خیاطان و تولید کنندگان پوشاک شیراز با اشاره به اینکه در بحث خرید پوشاک تاناکورا دو موضوع مطرح است، میگوید: عدهای به دلیل ارزان بودن خواستار خرید این پوشاک میشوند.
صابر کاظمی با اشاره به اینکه تمایل به خرید پوشاک تاناکورا به معنای تأیید پوشاک تاناکورا نیست و سلامتی و بهداشت استفاده از این پوشاک مطرح است، عنوان میکند: همچنین براساس مدل کیفیت و کهنگی یا تازگی آن، دسته بندی شده و خریدار پوشاکهای ارزان قیمت میشوند.
کاظمی با بیان اینکه برخی از لباسهای تاناکورا نیز از لباس نو هم گرانتر و به نوعی مارک و شناخته شده هستند، تصریح میکند: به واسطه تحریمها و مسائل ارزی چنین پوشاکهایی وارد نمیشوند و در هر دو حالت خرید چنین پوشاکهایی ضربه به تولید داخلی است.
رئیس اتحادیه خیاطان و تولید کنندگان پوشاک شیراز با انتقاد از اینکه از تولید کنندهها حمایت نمیشود و چند سالی است که بنا بود یارانه تولید به تولیدیها پرداخت شود اما تاکنون پرداخت نشده، یادآور میشود: صرفا تبلیغات و بهرهبرداری از صحبتها میشود اما در عمل دست تولید کننده خالی است.
کاظمی با اشاره به هزینه سنگین تولید میگوید: اینکه قیمت لباس گرانتر میشود به معنای سود بیشتر نیست بلکه نشان دهنده گران شدن هزینه تولید است و این خود به خود تقاضا را کمتر میکند و تعداد فروش کاهش مییابد. او با اشاره به اینکه تولیدکنندگان در دوران بیماری کرونا ضربه خوردند و تولید پوشاک ضربه دید و خیلی از کارگاهها تعطیل شدند، عنوان میکند: حدود ۴۵۰ تا ۵۰۰ تولیدکننده پوشاک داریم که خیلی از آنها فعال نیستند و کارگر ندارند.
کاظمی با اشاره به اینکه در حال حاضر بازار پوشاک خوابیده است و زمانی که بازار خوب نباشد به طبع تولید کننده هم بازار خوبی ندارد، ابراز میکند: همچنین نوسانات قیمتی برای این موضوع تاثیرگذار است و شرایط را تشدید میکند. کاظمی در رابطه با کیفیت تولید پوشاک داخلی نیز میگوید: تولید کنندههای خوب و قدری داریم و باید حمایت شوند و کارگران خوبی را داریم که لباسهایی که تولید میکند با لباسهای خارجی برابری میکند. او با بیان اینکه بسیاری از انواع پوشاک در شیراز تولید میشود و برخی مواقع به تهران ارسال میشود و با بسته بندی تهران به اسم پوشاک تهران به فروش میرسد.
رئیس اتحادیه خیاطان و تولید کنندگان پوشاک شیراز تصریح میکند: در واقع تولید کنندههایی که در استان داریم پوشاک را با بستهبندیهای تهران میفروشند وگرنه از نظر فنی و کیفیت مشکلی نداریم.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet