اعتراض های مردمی؛ مقاومت در برابر سرکوب
هفته یازدهم اعتراض های سراسری در میهن مان ایران درحالی به میانه خود میرسد که پس از تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد مبنی بر تشکیل کمیته حقیقتیاب در خصوص اعتراض های مردمی و سرکوب نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی حمایتهای بینالمللی از اعتراضان افزایش یافته اعتصاب زحمتکشان در کشور نیز روزبه روز بیشتر می شود.تشکلهای صنفی هم بیانیههایی در محکومیت وضعیت سرکوب نوشتهاند….
معترضان، دوشنبه ۷ آذر، در تهران، مشهد و سنندج در اعتراض های شبانه شرکت کردند. در تهران اعتراضات شبانه از جمله در نارمک، تهرانپارس، اکباتان، ستارخان و چیتگر شکل گرفت. در منطقه ۲۲ تهران و برجهای چیتگر که با وجود سرکوب، هرشب معترضان دستکم از پنجرهها شعار میدهند، جمعی از آنها در محوطه شهرک جمع شدند و شعار دادند:
«مرگ بر دیکتاتور»
«مرگ بر سپاهی»
«مرگ بر بسیجی»
«مرگ بر خامنهای»
«مرگ بر ستمگر چه شاه باشه چه رهبر»
« آزادی- آزادی- آزادی»
معترضان در نارمک و تهرانپارس در تهران از پنجره خانههایشان شبانه شعار دادند: «مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر خامنهای». در اکباتان معترضان تجمع شبانه برگزار کردند و در حمایت از آرش صادقی و توماج صالحی، دو زندانی سیاسی شعار دادند.
در مشهد معترضان شبانه از پنجرهها شعار دادند:«توپ تانک فشفشه، آخوند باید گم بشه»،«امسال سال خونه، سیدعلی سرنگونه»و«مرگ بر خامنهای»
به گزارش دویچه وله،در جلسه جانشین بسیج با رسانههای امنیتی گفته میشود که به دلیل ترس از فوت حسین رونقی و تکرار “قصه مهسا” ترتیب گرفتن عکس با مادرش داده شده است. در فایل صوتی جلسه محرمانه با سردار قریشی، جانشین فرمانده بسیج که از سوی بلکریواردز منتشر شد مطالبی درباره حسین رونقی گفته میشود که تاییدی بر شکستن پاها و مشکل قلبی اوست.
در این فایل به وضوح گفته میشود: «متاسفانه همون لحظات اول پاهاشو شکستن و شش روز تو اعتصاب غذا بوده است.» در ادامه شخصی که ظاهرا در حال گزارشدهی به قریشی است میگوید پس از توییت برادر حسین رونقی مردم جلوی بیمارستان دی تجمع کردند.
آرش صادقی، زندانی سیاسیای است که بارها بازداشت شده و در زمان آزادی معمولاً پیگیر آگاهیرسانی در مورد پروندههای زندانیهای سیاسی دیگر بوده است. او در اعتراضات اخیر هم بازداشت شده و با اینکه مبتلا به سرطان استخوان است، به گفته پدرش حسین صادقی، مسئولان زندان داروهای این زندانی سیاسی را در اختیار او قرار نمیدهند.حسین صادقی کارزار توئیتری برای آزادی پسرش آغاز کرده است شهرک اکباتان در حمایت از پسر او شعار داد: «آرش صادقی آزاد باید گردد».
توماج صالحی خواننده رپ معترض و اهل شاهینشهر اصفهان است. او هم سابقه بازداشت سیاسی دارد. این خواننده رپ که در کارهای هنری سیاسیاش حامی فرودستان، معترضان و کارگران بوده است، در اعتراضات اخیر برای حمایت از معترضان بازداشت شد. در بازداشت اخیر به او دو اتهام «محاربه و افساد فیالارض» زدند، اتهامهایی که میتواند به اعدام بیانجامد.
امیر رئیسیان وکیل توماج صالحی در توییتر در رابطه با پرونده اخیر او نوشت که به شعبه اول دادگاه انقلاب اصفهان مراجعه و اعلام وکالت کرده است اما برخلاف قانون، رئیس شعبه اجازه مطالعه و پیگیری پرونده توماج صالحی را به وکیل او نداده است. معترضان شهرک اکباتان در حمایت از توماج صالحی هم «توماج صالحی آزاد باید گردد» سر دادند.
مراسم خاکسپاری شورش نیکنام معترض مهابادی در این شهر محل تجمع شد. شورش نیکنام، ۳۴ سالە در جریان اعتراضات این شهر در ۲۶ آبان، از سوی نیروهای سرکوب هدف شلیک گلوله جنگی قرار گرفت و زخمی شد. او را به بیمارستانی در شهر ارومیه برای درمان منتقل کردند اما نیکنام پس از در روز، شامگاه یکشنبه شش آذر به دلیل شدت جراحات در ارومیه کشته شد. پیکر او شامگاه دوشنبه ۷ آذر به مهاباد منتقل شد و مردم شهر خانواده او را در مراسم خاکسپاری همراهی کردند.
همزمان با مراسم خاکسپاری شورش نیکنام، ویدئویی از آواز خواندن او به زبان کردی در شبکهها منتشر شد. در بخشی از این ترانه او میخواند: «دلم تنگ است و پریشانم، زندگیم هر دم لانه غمی است».
رسانه حقوق بشری ههنگاو نوشت که نیروهای سرکوب به سینه و شکم شورش نیکنام گلوله شلیک کردند. شورش نیکنام متاهل و پدر یک فرزند بود.
رضا کاظمی، نوجوان ۱۶ساله و یکی دیگر از معترضانی که با گلوله نیروهای حکومتی زخمی شده بود، شامگاه یکشنبه شش آذر در بیمارستان کوثر سنندج جانش را از دست داد.
شامگاه دوشنبه اعتراضات در سنندج به شکل روشن کردن آتش در خیابان برخی از محلهها و شعار دادن هم در خیابان و هم از پنجرهها ادامه داشت. کولبر نیوز تصاویر آتش روشن کردن در میدان نبوت سنندج را منتشر کرده است.
از آغاز اعتراضات تا ۲۵ آبان بنا به تحقیق عفو بینالملل، ۲۱ معترض با اتهامهایی روبهرو شدند که ممکن است به حکم اعدام بینجامند. از زمان انتشار تحقیق عفو بین الملل در ۲۵ آبان، دستکم سه معترض دیگر هم اتهامهایی دریافت کردند که میتوانند به خاطر آن حکم اعدام دریافت کنند.
در مرحلۀ کنونی تضاد میان نیاز جامعه به پیشرفت اقتصادیاجتماعی، سیاسی، و فرهنگی و روبنای بازدارندۀ این نیاز در سیمای رژیم استبداد قرونوسطایی جمهوری اسلامی مجسم است. با در نظر گرفتن این واقعیت که مردم رنجدیدۀ ایران چنین فرصتی را به رژیم نکبت بار جمهوری اسلامی نخواهد داد تا کشتار سالهای دهه ۱۳۶۰ و جنایت هولناک فاجعۀ ملی کشتارهزاران زندانی سیاسی تابستان سال ۱۳۶۷ را تکرار کند. مسلم شده است که تودههای میلیونی مردم دیگر توان تحمل رژیم ضد مردمی و پوسیدهٔ کنونی را ندارند و مبارزۀ با آن بهشکلهایی گوناگون ادامه دارد. گرچه رژیم میکوشد بهوسیلهٔ ارگانهای سرکوبگر از اعتلای اعتراضهای مردمی جلوگیری کند، اما هم تجربۀ مبارزه مردم کشور ما و هم تجربۀ مبارزات مردم دیگر کشورهای زیر سلطهٔ دیکتاتوری نشان داده است که با تکیه بر سرنیزه نمیتوان مدتزمانی طولانی بهلحاظ تاریخی بر مردم حکومت کرد.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet