برپایۀ گزارشهای انتشاریافته، دست کم ۱۵ نفر در پشت درهای بستۀ زندان مخوف جمهوری اسلامی ایران در کرج به اتهام محارب محاکمه شده و به هر ۱۵ نفر اتهام “افساد فیالارض”زده شده است. آنان از وکیل انتخابی محروم اند. این اعمال ظالمانه و حضور نیافتن وکلای انتخابی در زمان بازجویی و دادرسی متهمانی که با اتهامهایی سنگین مانند “محاربه ” یا ” فساد فیالارض ” روبهرو هستند، نگرانیهایی جدی برانگیخته است. دژخیمان جمهوری اسلامی ایران برای پیشبرد هدف های ظالمانه و غیر انسانی در بقای نظام خود به نوباوه و سالخوردگان رحم نمیکند.در میان محکوم شدگان دو کودکان و زنان نیز وجود دارد. بودند. …
سازمان حقوق بشر ایران با همکاری سازمان “با هم علیه مجازات اعدام”، در چهاردهمین گزارش سالانهاش، هشتم اردیبهشتماه ۱۴۰۱، در مورد مجازات اعدام در ایران اعلام کرد که بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم تعداد اعدامها در کشور بهشدت افزایش یافته است.
مجازات اعدام که در تاریخ حقوق کیفری و جرمشناسی سنگینترین مجازات بشری بهشمار میرود، در حال حاضر در بیش از ۱۷۰ کشور دنیا (بیش از دو سوم کشورهای جهان) یا بهکلی لغو شده یا دستکم اجرای آن بهمواردی بسیار استثنایی محدود گردیده است. قوانین کیفری جمهوری اسلامی ایران در زمینهٔ مجازات اعدام که با قوانین “فقه سنتی” و شرع درآمیخته است جزو معدود کشورهایی است که همچنان مجازات اعدام را در دایره وسیعی از جرائم بهکار میگیرد.
به گزارش یورو نیوز، ۱۲ آذر ماه ۱۴۰۱، سازمان عفو بینالملل در بیانیهای اعلام کرد که دستکم ۲۸ نفر از جمله سه کودک در ارتباطات با اعتراضات سراسری ایران در خطر اعدام قرار دارند.
این نهاد تاکید کرد که مقامات ایرانی از مجازات اعدام بهعنوان ابزاری برای سرکوب و ایجاد ترس در بین مردم و پایان دادن اعتراضات استفاده میکنند.
این نهاد اعلام کرد که پیش از این شش حکم اعدام صادر شده است.
عفو بینالملل با اشاره به احکام بدوی که امکان تجدید نظر دارند گفت: «سهند نورمحمدزاده، ماهان صدارت مدنی، منوچهر مهماننواز، محمد بروقانی، محمد قبادلو، ابوالفضل مهری حسین حاجیلو، محسن رضازاده قراقلو، سامان (یاسین) سیدی، و سعید شیرازی شش نفری هستند که برای آنها حکم اعدام صادر شده است.»
در بیانیه عفو بینالملل به ۱۵ نفری اشاره شده است که در کرج به اتهام محاربه محاکمه شدند. به هر ۱۵ نفر اتهام “افساد فیالارض و حمله به ماموران فراجا و بسیج” زده شده، از وکیل انتخابی محروم بودند. ۳ نفرشون زیر ۱۷ سالاند. :⬇️
۱-#رضا_آریا
۲-#محمدمهدی کرمی
۳-#آرین فرزامنیا
۴-#فرزانه قره حسنلو
۵-#حمیدقره حسنلو
۶-#علی معظمی گودرزی
۷-#بهراد علی کناری
۸-#رضاشاکر زواردهی
۹-#جواد زرگران
۱۰-#امیرمهدی جعفری
۱۱-#امین مهدی شکرالهی
۱۲-#شایان_چارانی
۱۳-#محمدامیناخلاقی
۱۴.#سیدمحمدحسینی
۱۵.#مهدی_محمدی
در حالی چنین احکام ظالمانه صادر می شود که بیش از هزار پزشک خواستار آزادی حمید قرهحسنلو و فرزانه قرهحسنلو شدند.
جمعی از پزشکان ورودی سال ١٣۶٧ دانشگاه علوم پزشکی تهران و پزشکان سراسر کشور با امضای بیانیهای خواستار آزادی صدور منع تعقیب برای حمید قرهحسنلو و همسرش فرزانه قرهحسنلو شدند.
در نامه بیش از هزار و ۱۰۰ پزشک که خطاب به رئیس سازمان نظام پزشکی ایران نوشته شده، گفته شده آقای قرهحسنلو از پزشکان خوش سابقه کشور است و درخواست شده جهت متقاعد کردن نهادهای ذیربط وصدور منع تعقیب یا وثیقه برای آزادی او اقدام شود تا در فضای آرام و عادلانه براساس موازین حقوقی و توام با عدالت توسط دستگاه قضایی و رعایت حق انتخاب وکیل رسیدگی شود.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، دومین جلسه دادگاه متهمان این پرونده دو روز پیش برگزار شد. نماینده دادستان اعلام کرد که متهم حمید قره حسنلو فرزند محمد علی به اتهام افساد فی الارض از طریق ارتکاب جرایم علیه امنیت کشور، حمله به ماموران انتظامی و بسیج، اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور شده است.
آقای قرهحسنلو در این دادگاه در پاسخ به سوالات قاضی دادگاه اتهامات را رد کرد و گفت نه اسلحه داشته و نه سنگی پرتاب کرده است.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet