هشدار فعالان محیط زیست بر استفاده از مازوت در نیروگاه حرارتی شازند
۳۰۰ میلیون لیتر مصرف سوخت مازوت در سال ۱۳۹۹ و همچنین ۴۷۰ میلیون لیتر مصرف این سوخت در سال ۱۴۰۰ توسط نیروگاه حرارتی شازند، مسالهای نیست که به سادگی بتوان از آن گذشت. اتفاقی که ریههای تنفسی اراک را سیاه کرده و باعث شده که در سال ۱۴۰۰، تعداد ۱۶۵ روز ناسالم در اراک سپری شود.
رئیس شبکه محیط زیست استان مرکزی با بیان اینکه هر ساله با سرد شدن هوا، متأسفانه بحران کمبود گاز در کشور تبدیل به یک رویه عادی شده، به ایلنا، گفت: متأسفانه بهرغم گذشت سالهای متمادی، هیچ گونه برنامهای برای عبور از بحران کمبود گاز در کشوری مانند ایران به عنوان دومین تولید کننده بزرگ گاز در جهان، وجود ندارد. به تبع آن، اراک نیز به عنوان یکی از آلودهترین شهرهای کشور درگیر پدیده مازوت سوزی میشود.
سیاوش آقاخانی، افزود: متأسفانه با توجه به وضعیت حاد هوای شهر اراک که به دلیل آلایندههای متعدد از ابتدای سالجاری تاکنون کمتر شاهد روزهای پاک بوده و با روزهای ناسالم بسیاری همراه بوده است، رکورد روزهای آلاینده خود را مانند سنوات گذشته داشته است و حتی تعداد روزهای ناسالم بیشتر نیز شده است، به گونهای که این شهر دچار یک بحران جدی محیط زیستی و اجتماعی میشود.
او ادامه داد: انتظار میرود اراک با وضعیت آلایندگیهایی که از ابتدای سالجاری تاکنون داشته، در اولویت تأمین سوخت گاز در میان سایر نیروگاههای کشور قرار بگیرد. همچنین انتظار میرود چه در بحث بودجه و چه در بحث برنامهریزیهای استانی این موضوع به عنوان یک بحث جدی مورد اهمیت واقع شود؛ در غیر این صورت، موضوع آلایندگیهای هوای اراک، تبدیل به یک بحران جدی اجتماعی میشود که دامنهها و گسترههای آن غیرقابل جبران است.
آقاخانی تصریح کرد: با توجه به سفر هیات دولت به استان مرکزی و وعدهای که رئیسجمهور در بحث آلودگی هوا داشته است، همچنین با توجه به مطالبات مردم در تمامی جلساتی که در سفر هیات دولت مطرح شد، این انتظار وجود دارد که موضوع بهبود هوای اراک و مدیریت پدیده آلودگی صنایع به ویژه نیروگاه حرارتی شازند، در قالب یک برنامه مشخص و راهکار کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت مورد توجه دولتمردان قرار بگیرد.
او بیان داشت: اگر هزینههایی که در حوزه آلودگی هوای اراک به مردم و محیط زیست تحمیل میشود را برآورد کرده و آن را به عدد و رقم تبدیل کنیم، مطمئناً مشکل گاز سوز شدن نیروگاه شازند، مسالهای است که به راحتی قابل حل و فصل است. در قبال تمامی هزینههایی که صرف سلامت مردم میشود و یارانهای که دولت در بحث دارو و سلامت به شهروندان ارائه میدهد، موضوع گاز سوز شدن نیروگاه یک عامل پیشگیرانه بسیار خوب است.
رئیس شبکه محیط زیست استان مرکزی تأکید کرد: موضوع دیگر این است که متأسفانه هیچگونه برنامهریزی و راهکار مشخصی در حوزه تأمین انرژی و در بحث انرژیهای سبز در استان مرکزی وجود ندارد. بهرغم ظرفیتهایی که در مباحث انرژی خورشیدی و انرژی بادی در استان مرکزی وجود دارد، نه تنها اقدامات مؤثری برای تأمین انرژی از طریق انرژیهای سبز صورت نگرفته، بلکه هنوز برخی از افراد به دنبال فاز توسعهای نیروگاه حرارتی شازند هستند و با بهانه نیروگاه سیکل ترکیبی پیگیر این موضوع هستند که وضعیت فعلی آلودگی را ادامه دهند.
آقاخانی ابراز داشت: نیروگاه شازند در وضعیت فعلی خود تقریباً به انتهای عمر کارکردی خود رسیده است و انتظار مردم و فعالان محیط زیستی این بود که وزارت نیرو به دنبال جایگزین کردن این نیروگاه با انرژیهای سبز خورشیدی باشد. اما بر خلاف انتظارات، متأسفانه در حال حاضر فاز توسعه را در نیروگاه حرارتی شازند در پیش گرفتهاند. این فرایند به شیوهای است که نیروگاه حرارتی شازند به فعالیت خود ادامه دهد و در کنار آن نیز یک نیروگاه سیکل ترکیبی دیگری قرار بگیرد. باید در نظر داشت که نیروگاه سیکل ترکیبی آلودگیهای خود را دارد.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet